Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
69
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-успешния Президент на България - Росен Плевнелиев...Умен и преуспял мъж...
471
8
 
51
 
! Отговори
Гражданин Х преди 5 години
Може ли да спрете да ми натрапвате тази карикатура на президент ? Този е най-големия срам за България ,откровен продажник ,родоотстъпник и *** .
470
6
 
51
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Бил се провалил Радев?! Тогава какво да кажем за жалкия прецедент, които неизвестно защо заемаше длъжността президент?
469
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво ви е направил на "днес" тоя че сте го пуснали на пл.юва.лникамного добре знаете какво ще последва
468
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе не го показвайте тоя беенарода по...ъ.ща като го види
467
9
 
0
 
! Отговори
ундарталец преди 5 години
Много платени тук,явно хибридната война е в ход с пълна сила.
466
1
 
41
 
! Отговори
Да ви ...... преди 5 години
Цветанов вчера искаше извинение от народа, защото милионите левове му били от спестявания, а на нормалните българи са им необходими два живота да си изплатят кредитите за панелките. Наглост.
465
0
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Валери, колко получаваш за да тролиш?
464
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз пудел изглежда мисли, че Цецо е платил много скъпо за етажа с асансьора!
463
4
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Байфиданчо, ако родителите ти оставят в наследство имоти за милиони, значи ли че се занимаваш с незаконни неща? И ако притиснеш строителна фирма да ти продаде евтино апартамент законно ли действаш? Питам тука за едни данъчни...
462
16
 
4
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До петърчо. А бе, петърчо, нс колко годинки и гледаш ли изобщо телевизия и други медии. Ами много други президенти са се изказвали и се изказват за другите. Включително за последния случайник.
461
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къф премиер може да стане *** радеф, че той жена си не може да управлява. Вижте му и съвета - събрани от кол и въже некадърници.
460
5
 
48
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Защо се дава трибуна за изказвания на политически труп? Плевнелиев е единственият "президент", който си позволява да коментира друг президент. Ако млъкне завинаги, абсолютно никой няма да забележи липсата му!
459
15
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 500. Предлагам ти да станеш личен счетоводител на Цецо. Междувременно по твоята логика може да сметнеш как Ленчето Йончева има апартаменти за 2 млн. лева.
458
3
 
32
 
! Отговори
Нямате морал преди 5 години
Мизерници крадливи, всеки нормален човек би се срамувал след такава герберастка имотна далавера, ама за българските герберастки тикви, срам и морал не съществува.
457
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех драги Пуевнеуиеф язък че беше президнент и изгелува толкова бивши фашистки и комунистически задн.ици ако поне беше видял какво им пише на реверите ама как да видиш то откъм задни.ка отдолу не се вижда, щеше да знаеш че ако глупостите който говориш са истина то Радев трябва незабавно да подаде оставка като президент защото иначе не може да стане премиер.Един и същ човек не може да заема и двата поста освен като Ердоган с инсценирам преврат.Така от неолиберален фашист без мозък това е.
456
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, потапяй се!
455
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Каскет до каскет... Няма спасение...
454
4
 
14
 
! Отговори
егати джендъра! преди 5 години
Абе *** няма ли да се жени скоро
453
2
 
32
 
! Отговори
Марина преди 5 години
Истина е, че глупостта ходи по хората...Този човек/бивш президент/ не се примири с провала си, продължава да зарежда обществото с НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ, не се притеснява, че става смешен, че това поведение- да "плюе" злостно Р.Радев, все повече го заклеймява като неудачник.