Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
2
 
39
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Кой му дава правото на неуспешният и провалил се шут, да изказва мнение? Тихомълком , както беше плювко, така и след мандата му, се разбра колко е откраднал. То и затова си намери булка, втора употреба, да му пие паричките!
451
2
 
32
 
! Отговори
АВС преди 5 години
роска скрий се и пак се търси
450
3
 
47
 
! Отговори
До гейналиев преди 5 години
,ако апартаментгейт се беше случил в Румъния или по-назапад от Абсурдистан всички политици щяха да бъдат отстранени и проверени от антикорупционната комисия.А това,че Радев се изказва по проблема няма нищо лошо.Поне има и отстоява позицията си,а не се навежда като вас ***.е гърбави некадърници.
449
2
 
50
 
! Отговори
Сир преди 5 години
Този беше ***, а не президент. Повярва си, че е велик. Като имаше визия,програма защо собствената ти партия ГЕРБ не издигна кандидатурата за втори мандат? Каквото и да плюеш виж рейтинга на Радев. Американски шут
448
2
 
47
 
! Отговори
Зюмбюла преди 5 години
Моля Ви, спестете ни го ! Болен е човека ,а не си пие редовно хапчетата.
447
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВИ ПРЕЗИДЕНТ! РУМЕН РАДЕВ ПРЕМИЕР!
446
3
 
34
 
! Отговори
Лондон преди 5 години
Не си заслужава да се коментира това нищо на снимката
445
1
 
21
 
! Отговори
Цецо Росен те преди 5 години
едно над друго, като нищо ще излезе че не Цветанов а Плевналиев като Главнокомандващ е изкомандвал да се сключат предварителните договорки за Фъ16ките. Цецо са го набутали за да го махнат тъй като болетта му на клептоман-апартаментчик кого ли не вече разсмива и нормалните в Герб немогат да се съсредоточат и да си праат гербалните работи.Росен е подмолната комсомолска ***. Той насади ГЕРБ в тоя апартаментен скандал. ГЕРБ хубаво си вършрха рабоата. Комунисти. Сериозни. Малко лъжеха и крадяха
444
27
 
4
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
КВО ЦЪКАТЕ "-" СИ БЕ:КОЛКОТО РОСКО Е СМЕШЕН С АГРЕСИВНИТЕ СИ АНТИ-РУСКИ ИЗКАЗВАНИЯТОЛКОВА И РАДЕВ Е СМЕШЕН С ПРО-РУСКОТО СИ МЪЛЧАНИЕ...НЕЩО АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ПУТИН СИ ЗАВЪРШИ ПРОГРАМИТЕ ОТ СТУДЕНАТА ВОЙНА И ПОЧНА ДА ЗАПЛАШВА ВСИЧКИ...ТИПИЧЕН КОМУНИСТ ОТ КГБ С МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ...
443
3
 
32
 
! Отговори
LAZY преди 5 години
Абе Плевнелиева, 5 години никва те нема! А сега изпълзя от миша дупка , пък и акъл даваш. А дали си виждал боен самолет на живо?!?!?!?!
442
4
 
30
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Тази амеба кога се научи да говори без да чете?Толкова дребна душица никога освен този не се е появявала на небосклона на българската политика!
441
7
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
Откога и отминали величия - ПРАВ СИ! ПОДКРЕПЯМ.НО ИСКАМ ДА ПИТАМ:РОСКО ТВЪРДЕ МНОГО СЕ ЕЖЕШЕ НА РУСИЯ...БЕЗ ПОКРИТИЕАРАДЕВ ПРЕКАЛЕНО "ПРОРУСКИ"ТА ТОЛКОВА НЯМА ЕДИН ДОБЪР ПОЛИТИК ДА РАЗИГРАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИБЕЗ ДА СЕ ЗАЛИТА В КРАЙНОСТИ
440
4
 
33
 
! Отговори
Да се посмеем преди 5 години
Откога и отминали величия започнаха да дават съвети . Забрави ли, как тиквуна му набиваше пред цялото народно събрание юмруци по главата? С..шко е, какво си мисли, че като е откраднал толкова много и той, някой сега го има за жив? Да си гледа златотърсачката, и да си живее старините!
439
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУМЕНЧО ЩО ТИ ВИКАТ "ПРО-РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ" БЕ МОМЧЕ...НЕ ЗНАИШ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ НАМИРА В ЕВРОПА И НАТО
438
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕТО РАДЕВ....."НЕ ЗНАМ КВО ДА ПРАЯ И НАЛАГАМ ВЕТО"
437
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУМЕНЧО ДА СИ КАРА МАНДАТА И ДА ГО НЕМА...
436
8
 
28
 
! Отговори
Независим преди 5 години
Прави ми впечатление, че Плевнелиев се опитва да поучава настоящия президент. Чудя се, какво го кара да мисли, че има морално и професионално право да го прави. Предвид, че той беше само един мандат президент е ясно, че не може да претендира за успешен президент. Зависим е от ГЕРБ, значи не може да се приема, че е безпристрастен. Успешен бизнесмен е, но има и по-успешни, пък и "задочните консултации", които дава не се отнасят за бизнес.
435
8
 
4
 
! Отговори
кака Пенка от Перник преди 5 години
До АнонименХахахах, това беше вицът на деня! Браво!
434
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП..............победа!!Корнелия Нинова...............премиер!!!
433
22
 
5
 
! Отговори
474 преди 5 години
Тоя па клакьорката по килоти на Румянцев Радев Решетников ще ми говори за възпитание, хахах, липсват ти не само първите седем, а всичките 57 години, чичка