Експерти за "Апартаментгейт": ГЕРБ не може само без Борисов

Валерия Велева и Георги Киряков с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 мар 2019 09:13 | 25 мар 2019 22:48, Екип на Bulgaria On Air
200

Скандалът с апартаментите на властта не спира да се разраства. След като стана ясно, че Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са се сдобили с жилища от фирма "Артекс" на по-ниска цена от пазарната, към техните имена бяха добавени и тези на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и члена на ВСС Гергана Мутафова.

Общественото недоволство не стихва въпреки, че Цецка Цачева и Валя Колева бяха освободени от постовете си. Остава най-важния важният въпрос, а именно какви ще бъдет щетите върху правителството след "апартаментгейт"?

Още по темата
Според журналистката Валерия Велева единственият верен ход в ситуацията е минимизиране на скандала, което значи засегнатите лица в скандала да понесат отговорност.

"Засега имаме две оставки. Това е правилният ход. Остават другите двама души, които са засегнати. Единият е Вежди Рашидов, но проблем при него няма. Големият проблем е Цветанов Цветанов - дали ще понесе вина и каква ще бъде тя", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ ако Цветанов се оттегли ще се минимизират щетите, тъй като по този начин той няма да бъде във фокуса на общественото мнение и опозицията. Според нея зам.-председателят на ГЕРБ е направил грешка, която в политиката е непростима и трябва да се наказва.

"Ако Цветанов се оттегли от парламента, е възможно да остане председател на предизборния щаб, което не е малка власт, която остава в ръцете му. За ГЕРБ по-голям проблем е, че той има прекалено много власт върху структурите ѝ и е възможно неговото отстраняване от политиката изцяло да доведе до срив и демотивация в редиците на партията. Въпреки това правилният ход би бил отстраняване", коментира политическият анализатор Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите партия ГЕРБ може без всички членове освен без един и това е премиерът Бойко Борисов. По думите на Киряков доверието на Борисов към Цветанов е изчерпано.

"Само народът може да прощава на Борисов и оттам нататък той да прощава на подчинените си в партията. Ако премиерът усети, че тази ситуация ще навреди лично на него и народът няма да му прости, той няма как да прости на Цветанов", обясни Киряков.

Според него ситуацията е фатална за ГЕРБ и обществото доста отдавна не е реагирало толкова остро на такова събитие. По думите му това е тежка присъда за партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и ЦЦ трябва да чакаме да брекзити
131
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не беше ли мадам В., както я нарече Доган, която му беше готвила баница по пеньоар.
130
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 135 преди 5 години
Те стартираха веднага след 10ти ноември - само за сведение...
129
8
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 134 преди 5 години
Прав си! Току виж направили комисия за разследване на всички сделки сключени върху данъчната оценка, през последните 10-20 години. Народът ще си го е заслужил - това мога да кажа четейки коментариите.
128
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - С какви пари е финансирана фирма "Артекс"?Чия е тая фирма?както се развиват нещата по план, може да се предполага, че фирмата Артекс е на хора, близки на бсп и дс! Види се обмислена работа и задействана отдавна. ГЕРБ, Панов все такива, които пречат!
127
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял народ плаща данъци върху минимални държавни цени,а продава и купува на пазарни! Това е краят! Ще има нов закон бъдете сигурни и не се радвайте че еди кой си е подал оставка!
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какви пари е финансирана фирма "Артекс"?Чия е тая фирма?
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айайай, оцвък-оцвък сътвори голям оцвък!Между другото, като оставим настрана три пъти по-ниската цена, това си е класическа схема за данъчна измама, пране на пари и осребряване на политическа власт - все строго наказуеми престъпления, не само морално.Интересно как всички клиенти на Артекс приемат факта, че са заплатили две трети от апартаментите на герберастката върхушка?!
124
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво сега Банкянското слънце дистанцира ли се от ГЕРБ ?
123
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До реалист Господине,Борисов е бивш член на БКП. Той е един от тях.Как ще тръгне срещу БСП.
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В задачката се пита не само откъде Цветанов е забогатял и защо си е купил апартаментите на нереално ниски цени в сравнение с другите живущи ,но и откъде са парите за тук пишещите неграмотни и умствено изостанали тролчета...НАП трябва да види дали Цечо издава касови бележки за услугите ,които му се правят...не че ще го спасят от възмездието...просто се харчат безмислено едни пари за спасяването на един "бандит" меко казано...
121
22
 
4
 
! Отговори
Така е преди 5 години
В касите на Техноимпекс е имало повече пари отколкото Нинова е платила за него, на това му се вика бандитска приватизация, с изработени закони специално за този грабеж.
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се крадат милиони и милиарди, българите мълчат и се правят, че не ги засяга.Когато се краде суджук, някое и друго апартаментче или луксозно файтонче стой та се дръж. Цялата българщина се надига на протест и чака в захлас, как спасителя на нацията и слънцето за нашите души другаря ББ ще реши проблемите ни с един замах. Браво българи "юнаци". За моралната страна на въпроса никога няма да ви дойде на акъла, който в голяма степен ви липсва.
119
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артес е поне половината от проблема. Другата половина са апартамените, които не са купени чрез Артекс, а чрез други фирми, но са купени на занижени цени.
118
19
 
7
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Да, това е най голямата грешка на Борисов, досега сто пъти трябваше да вкара цялото БСп по затворите, това са тотални престъпници, доказани и омазани.
117
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова има решение на съда, че Техноимпекс е закупен ЗАКОННО. В случая с Йончева това е репресия - тя създаве копрудкция, дават й пари, за да създаде продукт, не е нормално да подозира своя работодател откъде са му парите, а и не е нейна работа, а на службите. тя е един изпълнител.Доста различно от случая с Цветанов който рекетира фирми.
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 115 - ами кой ви е крив че не сте го разследвали? десет години властта е във вас, съда ваш, прокуратурата ваша, следствието ваше, финансофия надзор ваш, ДАНс ваша, прламента ваш, областните кметове ваши, 5 години имахте президент....да го бяхте разследвали. Явно сте се договорили. сега се сетихте Първанов бил такъв,Нинова била онакава.
115
16
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Нинова по същия начин си е купила апартамент на занижена цена, а Милиончева е направо рекордьор.
114
1
 
21
 
! Отговори
истината преди 5 години
Трябва да се разследва и дейността на фирма Артекс.За нея никой не говори.Тя е другата страна на сделките.
113
1
 
21
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Цветанов преди два дни искаше извинение от народа, защото милионите левове му били от спестявания, а на нормалните българи са им необходими два живота да си изплатят кредитите за панелките. Герберастка наглост.