Експерти за "Апартаментгейт": ГЕРБ не може само без Борисов

Валерия Велева и Георги Киряков с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 мар 2019 09:13 | 25 мар 2019 22:48, Екип на Bulgaria On Air
200

Скандалът с апартаментите на властта не спира да се разраства. След като стана ясно, че Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са се сдобили с жилища от фирма "Артекс" на по-ниска цена от пазарната, към техните имена бяха добавени и тези на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и члена на ВСС Гергана Мутафова.

Общественото недоволство не стихва въпреки, че Цецка Цачева и Валя Колева бяха освободени от постовете си. Остава най-важния важният въпрос, а именно какви ще бъдет щетите върху правителството след "апартаментгейт"?

Още по темата
Според журналистката Валерия Велева единственият верен ход в ситуацията е минимизиране на скандала, което значи засегнатите лица в скандала да понесат отговорност.

"Засега имаме две оставки. Това е правилният ход. Остават другите двама души, които са засегнати. Единият е Вежди Рашидов, но проблем при него няма. Големият проблем е Цветанов Цветанов - дали ще понесе вина и каква ще бъде тя", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ ако Цветанов се оттегли ще се минимизират щетите, тъй като по този начин той няма да бъде във фокуса на общественото мнение и опозицията. Според нея зам.-председателят на ГЕРБ е направил грешка, която в политиката е непростима и трябва да се наказва.

"Ако Цветанов се оттегли от парламента, е възможно да остане председател на предизборния щаб, което не е малка власт, която остава в ръцете му. За ГЕРБ по-голям проблем е, че той има прекалено много власт върху структурите ѝ и е възможно неговото отстраняване от политиката изцяло да доведе до срив и демотивация в редиците на партията. Въпреки това правилният ход би бил отстраняване", коментира политическият анализатор Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите партия ГЕРБ може без всички членове освен без един и това е премиерът Бойко Борисов. По думите на Киряков доверието на Борисов към Цветанов е изчерпано.

"Само народът може да прощава на Борисов и оттам нататък той да прощава на подчинените си в партията. Ако премиерът усети, че тази ситуация ще навреди лично на него и народът няма да му прости, той няма как да прости на Цветанов", обясни Киряков.

Според него ситуацията е фатална за ГЕРБ и обществото доста отдавна не е реагирало толкова остро на такова събитие. По думите му това е тежка присъда за партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
21
 
! Отговори
Плъхове-гризачи преди 5 години
ГЕРБ са като алчни и хищни плъхове-гризачи. Алчни и хищни за кражби и луксозни имоти. Гнусни са.
111
2
 
12
 
! Отговори
КЬОВЕШИ преди 5 години
СПОКОЙНО,СПОКОЙНО ИЗКАРАХТЕ СИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ И БСП И ГЕРБ И ДПС НЕ СЕ САМОИЗЯЖДАЙТЕ.ОСТАВЕТЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА Е МОЕ!!!!!!
110
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от репортажите по телевизиите е видно по документи ,че апартаментите на властта са около три пъти по-евтини от тези на съседите им...така че ,когато фактите говорят и боговете мълчат ...камо ли герберастките ***...
109
19
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА. АЗ ПИША ПО УБЕЖДЕНИЕ, ЗАЩОТО ИСКРЕНО ОБИЧАМ ГЕРБ, БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ И ВСИЧКИ ГЕРБ ЖЕНИ, МЛАДЕЖИ И ДЕЦА ГЕРБ.
108
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Гоце, що не е разследван за мезонетите??!!ЩО за БКП да може, а за ГЕРБ... Да не може??!!
107
15
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 111. А бе ***, няма корупция, няма и търговия с влияние, просто сделките са направени по данъчна оценка, както правят 90% от българите.
106
3
 
11
 
! Отговори
До Странджата преди 5 години
На кой му пука ве скъсан. Дават ти по 15 лв на ден за тъпите постове. След 678 г. ще успееш да събереш и ти за такъв апартамент
105
1
 
21
 
! Отговори
До 110 преди 5 години
Бойко да възвърне държавността?Ти май нещо не си в ред.Точно по бойково време държавността се срина тотално.Както се вижда,шайката няма никаква ценностна система-ни морал,ни чест.Само алчност и грабеж,кой колкото може.
104
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев предателя в ГЕРБ,къртицата на БСП!!!!!
103
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И зам м-ра на енергетиката подал оставка.Властта се спасява панически от прегрешилите,но не знае,че тепърва ще има разкрития за още далавери и злоупотреби със служебно положение.Недосегаемите решиха,че са и богопомазани.Да,ама-НЕ!
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов има толкова апартаменти и гарсониери,че може с тях да си купи толкова *** да го бранят колкото е необходимо...друг е въпросът че тази покупка е с откраднати най-вероятно пари...
101
4
 
11
 
! Отговори
В. Велева - жалка преди 5 години
Медийната паачавра Валерия Велева е и личната журналистка на Главния Хидрогеолог и владетел на Тец Варна(Ах.Доган) , защо не ни разкаже за милионните далавери на Главния Хидрогеолог (взел милиони за построяването на яз. Цанков камък). Самата В.Велева бе обвинена от Доган в корупция...Та тя ли ще ни говори за почтеност ? Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, че допускаме това...
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми е интересно какво ще пишат герберастките *** тук ,ако Борисов отстрани Цветанов в четвъртък,както се очертава...ще пишат срещу Бойко ли...
99
9
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
СНЕМАМ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ДОВЕРИЕ ОТ БОРИСОВ
98
5
 
10
 
! Отговори
Томиславов преди 5 години
Цветанов е агент на ЦРУ, а ЦРУ са агенти на КГБ. Следователно Цветанов е агент на КГБ.
97
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако свалят Бойко и Цветанов,ще дойдат Костов и олигарсите на Прокопиев!Сега разбирам какво е искал да каже Бойко за синята и червената лампа.
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам нито разстрел нито бесилка за Цветанов,а да си получи заслуженото като далавераджия...най-малкото да напусне политиката ,от която лично се облагодетелства злоупотребявайки с положението си.Не може такива хора да ни управляват...не сме в сезона на канарчетатата...
95
13
 
9
 
! Отговори
Дани преди 5 години
ЦВЕТАНОВ Е НЕВИНЕН ВИНОВЕН Е ОРЕШАРСКИ
94
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследвайте Доннчев за далаверите му в НДК,а не за смешните апартаменти,за които нямате доказателства,че има нещо нередовно!
93
15
 
8
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Дали пък да не си дойдем на думата вече, а ? Къде се покриха червените сладури, начело с онази крадла корни. Снишиха се и са по-ниски от тревата. Нещо по въпроса ???