Експерти за "Апартаментгейт": ГЕРБ не може само без Борисов

Валерия Велева и Георги Киряков с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 мар 2019 09:13 | 25 мар 2019 22:48, Екип на Bulgaria On Air
200

Скандалът с апартаментите на властта не спира да се разраства. След като стана ясно, че Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са се сдобили с жилища от фирма "Артекс" на по-ниска цена от пазарната, към техните имена бяха добавени и тези на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и члена на ВСС Гергана Мутафова.

Общественото недоволство не стихва въпреки, че Цецка Цачева и Валя Колева бяха освободени от постовете си. Остава най-важния важният въпрос, а именно какви ще бъдет щетите върху правителството след "апартаментгейт"?

Още по темата
Според журналистката Валерия Велева единственият верен ход в ситуацията е минимизиране на скандала, което значи засегнатите лица в скандала да понесат отговорност.

"Засега имаме две оставки. Това е правилният ход. Остават другите двама души, които са засегнати. Единият е Вежди Рашидов, но проблем при него няма. Големият проблем е Цветанов Цветанов - дали ще понесе вина и каква ще бъде тя", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ ако Цветанов се оттегли ще се минимизират щетите, тъй като по този начин той няма да бъде във фокуса на общественото мнение и опозицията. Според нея зам.-председателят на ГЕРБ е направил грешка, която в политиката е непростима и трябва да се наказва.

"Ако Цветанов се оттегли от парламента, е възможно да остане председател на предизборния щаб, което не е малка власт, която остава в ръцете му. За ГЕРБ по-голям проблем е, че той има прекалено много власт върху структурите ѝ и е възможно неговото отстраняване от политиката изцяло да доведе до срив и демотивация в редиците на партията. Въпреки това правилният ход би бил отстраняване", коментира политическият анализатор Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите партия ГЕРБ може без всички членове освен без един и това е премиерът Бойко Борисов. По думите на Киряков доверието на Борисов към Цветанов е изчерпано.

"Само народът може да прощава на Борисов и оттам нататък той да прощава на подчинените си в партията. Ако премиерът усети, че тази ситуация ще навреди лично на него и народът няма да му прости, той няма как да прости на Цветанов", обясни Киряков.

Според него ситуацията е фатална за ГЕРБ и обществото доста отдавна не е реагирало толкова остро на такова събитие. По думите му това е тежка присъда за партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година насочиха вниманието на цяла България към хората с ТЕЛК- фалшиви ТЕЛК-ве, фалшиви лекари, фалшиви инвалиди източвали НОИ, орязаха процентите, обрекоха на глад на- беззащитните. Инвалидите бяха най- голямото зло за Бг. А през това време едни хора си раздавали апартаменти. Въртели стотици хиляди левове, ако не и милиони.
71
12
 
8
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
Ами малки апартаменти в престижен квартал се продават много по-лесно от големи, особено в бедна страна. А може сделката да е била изгодна за артекс и лесно да са избили печалбата, може и конспирация да има - но това ли е "гъдела"?Не е ли по-важно - защо този скандал със задна дата, излиза точно когато Китай навлезе в ЕС (сделката с Италия), вечният Назарбаев си отиде САМ!! дойде китайскоговорещият Токаев, сделката с Тръмп се разпадна, над Кремъл е нямало знаме няколко дена, казват, а турците поискаха да се признаят за малцинство в БГ.. Докато ви омагьосват "гледай тук не гледай там", дали
70
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАДЕВ,ГОЛЕМИЯ ЗАЩИТНИК НА КОРУПЦИЯТА,ЗАЩО НЕ КАЗВА НИЩО ЗА НА АХМЕД ДОГАН ТЕЦ-А,ЗАКУПЕН САМО ЗА 2000ЛВ.,ЗА ГЕРГОВ ВЪВВАРНА ЗА ЕДНА ДУПКА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ,ЗА ЙОНЧЕВА КТБ ЗА МИЛИОНИ.И ОЩЕ И ОЩЕ ВСИЧКИ СТЕ ***.И КРАДЛИВИ ИЗПРАКНА ЛИ СЕ ЧЕР.ВЕЙ.ЧЕТА,ВРЕМЕ Е ВСИЧКО ДА СИ ПРИЗНАЕТЕ, ДА ВИ СЕ СЛОЖАТ БЕЛЕЗНИЦИ И ЗАД РЕШЕТКИТЕ.ТАКИВА КАТО ВАС НЕ ВИЖДАХА БЯЛ СВЯТ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ!!!!
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екземпляри изяждащи същества от собственият си вид се наричат ,,канибали има общо с управлението на България в последните години
68
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка за цвръцко Шестоапартаментников и във затвора не само оставка наказание искаме .
67
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82 Всичко, което казваш е вярно. Обаче има нещо, което се подминава. Не е ли доста съмнително, в същия ден двата апартамента да се продадат. След като има такъв огромен интерес към старите апартаменти, защо Цецо сам не ги е продал и да си купи новия. Да не се окаже, че Цецо е със седем апартамента, като последните два са записани на подставени лица.
66
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-големи комунисти от герб няма. Те са крадливата издънка на БКП!
65
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите пак надигат глава,седете си мирно за да не ядете бой
64
1
 
36
 
! Отговори
Ами преди 5 години
То направо и без герб може!Бочко сега се прави на страшен, понеже се *** с дълговете на мюфтийството. И да замаже малко издънките реши да се закани на Цветанов.Да видим колко е безкомпромисен.Не знам вярва ли му още някой.
63
3
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Единственото спасение на ГЕРБ е -- фалшифициране на изборните резултати!Цвък молитвената гуминетка затова е толкова ценнен за ГЕРБ
62
40
 
7
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
Как го изчисли 600, наистина? Какво искаш да кажеш с "двата апартамента са по пазарна цена, а новозакупеният по себестойност"? Той ЗАМЕНЯ. при това два за един. Всеки от строителния бранш знае - кухнята и банята са най-скъпите помещения! Многократно повече от една празна спалня.Той сменя 4 скъпи помещения срещу 2 и е доплаща 2500 на м2 за останалите 40м2 - Ето ти компенсацията за асансьора.Завистта съвсем ви е замъглила съзнанието!Данъчната стойност - ами да направят ревизия на всичко купено по този начин за да е честно - ама ще изревете на умряло тогава!
61
8
 
28
 
! Отговори
В. Велева - жалка преди 5 години
Медийната паачавра Валерия Велева е и личната журналистка на Главния Хидрогеолог и владетел на Тец Варна(Ах.Доган) , защо не ни разкаже за милионните далавери на Главния Хидрогеолог (взел милиони за построяването на яз. Цанков камък). Самата В.Велева бе обвинена от Доган в корупция...Та тя ли ще ни говори за почтеност ? Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, че допускаме това...
60
13
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 74 преди 5 години
Не е кампания от запад, само старта е от там, понеже става преформатиране. Договорът с Тръмп не сработи, Китай се ориентира към Европа. Свободна Европа просто сложи началото. Така са се споразумяли "великите". Руският олигархат нанася удара. Кампанията си е негова -той има огромна мрежа в БГ! Но не е само той - Китай сключи милиардна сделка с Италия и това е само началото, следват Австрия и т.н. Българинът, с еснафската си натура, притъпен рефлекс за оцеляване от много завист, пак ще се подхлъзне и окаже на тепсията като част от баницата.
59
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за персоналния асансьор, колко е доплатил? Двата апартамента са по пазарна цена, а новозакупеният по себестойност. Разликата е някак осезаема. Нямаше да има проблем, ако заварката е беше направил някой обикновен купувач. Обаче да ковеш закони и да заваряваш си идва горница.
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е инстинктивно умен човек но опита му с ПР-а не може да се мери с опита на англотата. Стойте и гледайте. Ако са решили няма да може да се измъкне от тая хватка.
57
6
 
12
 
! Отговори
ако преди 5 години
бойко е умен трябва всички тези да ги изрита. иначе той ще го отнесе. защо да не може тия да не са около него -така ще върне поне малко и спокойствието в хората и ще се отърве от тях.те просто непрекъснато го хвърлят в огъня
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм с хората че това е най-вероятно кампания от Запад. Всъщност една от най-големите сили на англичаните и американците са че са овладели изкуството на тоя тип атаки и могат да намерят ъгъл за атака, да поддържат атаката докато възприятията на колектива се сменят. Причината вероятно е че Борисов е завил прекалено към Русия и се е опънал нещо на американците. На тях не им харесва България съвсем да стане пионка на Русия. От известно време работят в региона срещу пипалата на Русия.
55
20
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
"Каквото и да е сменил, като се тури чертата 600 евра за квадратен метър"______как го сметна? за 40 квадрата е доплатил 100 000. Деление познаваш ли?
54
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да е сменил, като се тури чертата 600 евра за квадратен метър. Такава цена и за панел в Овча купел няма.
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде вече стига с народа и бб, гласуващите за бб далеч не са "Народа", а само облагодетелстваните от управлението му