Москов за Цветанов: Щета за ГЕРБ, направи твърде много бели!

Как ще се отрази скандалът на партията?
25 мар 2019 09:55, Петя Славова
150

Проблемът с апартаментите на ключови фигури в ГЕРБ е морален. На това мнение е журналистът Юлий Москов, по чиито думи пред Bulgaria ON AIR Цветан Цветанов вече се е превърнал в щета за ГЕРБ, тъй като е направил твърде много бели.

Припомняме, че правосъдният министър Цецка Цачева депозира молба да бъде освободена от поста. Причината са публикациите, че се е сдобила с апартамент на цена, много по-ниска от пазарната. Скандалът детронира и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Още по темата

Първи в списъка на политиците с имоти е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Замесено в скандала е името и на Вежди Рашидов.

"От законова гледна точка няма никакво нарушение. Не можеш да продаваш под данъчната оценка, всяко друго нещо е законно. Проблемът е морален. Но най-напред излиза питането кой говори за морал. Елена Йончева с 2 млн. лева с неясен произход?", коментира Москов.

"Пришиването на Вежди Рашидов към тази история е тъпотия. И след 100 години всички ще знаят кой е Вежди Рашидов", подчерта журналистът.

Москов е категоричен, че няма да има щети за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли от своя пост.

Политологът Цветанка Андреева е на мнение, че има потенциал в този скандал. А причината е самозабравянето. По думите ѝ мандатността трябва да е тази, която отнема властта на политиците.

"Ако някой трябва да се произнесе, то това е съдът. Обществото забелязва, че се практикува двоен стандарт, това е голямата драма в българския политически модел. Че се съмняваме, че съдът и прокуратурата ще направят тези проверки срещу хората от властта", коментира Андреева в "България сутрин".

Според нея вътрешнопартийният сблъсък между Цветанов и Борисов е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този човек - Пламен Георгиев, шеф на ККНОПИ, трябва да проверява Цветанов и Цецка Цачева?
94
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефъг та ККНОПИ, Пламен Георгиев, също е закупил две места на цени много под реалните. Единият се намира на около 200 от апартамента на ЦВ.ЦВ. на ул. латинка Георгиев е заплатил около 850 лева на кв. метър. Проверак показва че под 1500 лева на кв. метър не може да се намерят на реална цена там.
93
3
 
27
 
! Отговори
Kiki преди 5 години
Мафиоти отървете майка България от присъствието си !
92
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ледът се пука дами и господа съдебни заседатели - ледът се пука!Какво излиза? след "апратемнтата сага" на Горанов, след имотните драми около Антон Тодоров и Красимир Велчев, след като от АРтекс раздадоха апартаменти на Цветанов, Ваня Колева, Цачева, вежди рашидов и Левон хампарцумян....сега се оказва че зам-енергийния министър също е купувал от тях за 616 лева на квадратен метър. А в него блок апартамент има и шефът на комисията за регулиране на съобщения. НЕ! не е истина! Властта се ояде!
91
1
 
17
 
! Отговори
хахахахха преди 5 години
Проверка на bTV и "Антикорупционния фонд" показа, че с апартамент в същата сграда, в която има апартамент зам-министър на енерегтиката няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков.</p>
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПсиходиспансерАве, Куку, за друг Москов става въпрос!Ае бегай да си пиеш апчетата.
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов избяга в САЩ докато отихне всичко.Бил на конференция ,с парите на българския народ.Господин Борисов, време е да смъкнете доверието от Цветанов.Заобиколен сте от хора които искат да ви смъкнат от лидерското място,добре че все още имате име и ви се чува гласа.
88
0
 
2
 
! Отговори
ЕКЛСЛУЗИВНО! преди 5 години
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/oshte-edin-politik-ot-vlastta-s-apartament-ot-arteks
87
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вежди РАшидов е човекът който няма една склуптура в България.
86
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и след сто години всичик ще знаят кой Важди Рашидов. Човека който удари полицай в лицето и стана министър. Човекът награден от Илия Павлов за "главен мултак на републиката". Човекът който съсипа Ларгото и който опшваше пещериете на България, избивайки прилепите в тях..
85
1
 
21
 
! Отговори
НОВИНА преди 5 години
и заме-министър на енерегетиката Красимир Първанов е закупил луксозен аратамент от АРтекс, само на няколко пресечки от Цветанов, на цена 616 лева за кв. м.
84
19
 
10
 
! Отговори
спасяват Ел.Йончева преди 5 години
Бсп предлагат Ел.Йончева за евродепутат за да я спасят от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърди, че се бори с корупцията...Смях...
83
2
 
18
 
! Отговори
МОСКОВ, МОСКОВ преди 5 години
то бива лъжи, клевети, ама спри се бе човек. Кажи за ЛЮБО ПЪПКАТА, аверчето на МАФИЯНСКИ, с когото се скараха за Общинска банка. Къде е сега, добре ли си прекарва на РИВИЕРАТА с тез 2 жалки имота на 1 линия. Сигурно се пука от завист гледайки ЦИЦЕРОН
82
7
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Вероятно високият рейтинг на Москов и това, че остави здравеопазването благоденстващо и в подем, му е дало сили да дава оценки на Цветанов. Надявам се да не бъда обявен за защитник на Цветанов, но трябва хигиена дори в критиката.
81
1
 
13
 
! Отговори
До 101 преди 5 години
Имам чувството че си зел едни 15 лв дневни за писане на *** коментари. Халал да са ти, плащай си ипотеката на панелката и кат ти иска детето 5 лв за закуска, му кажи, че си ги дал на Цеца з а апартамент хахахах
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махайте го
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Живков такива в Белене. Затова сега сме на тоя хал.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вписванията в нот.алт се правят по данъчна оценка.
77
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се и да се отвлече вниманието от имотите на вещицата Йончева - апартаменти, вили и гори, на стойност към 2 млн лева. Тя пък съвсем няма обяснение откъде има такива пари.
76
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството, че далечната цел на това активно мероприятие е да се навреди на строителния бизнес, понеже има сериозно участие в прираста на икономиката. От това ще пострадат само обикновените хора - купувачи на омоти и строителни работници на първо място, а след това всички свързани с тях. И разбира се - ще ви вдигнат данъците. Понеже много искате всичко да е по пазарни цени.