Още фигури от властта с изгодни апартаменти от "Артекс"

Красимир Първанов, Веселин Божков и Гергана Мутагова също са клиенти
Обновена: 25 мар 2019 20:32 | 25 мар 2019 20:30, Екип на Bulgaria On Air
140

Още фигури от властта със закупени апартаменти от "Артекс" на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.

Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица "Тинтява" в столичния квартал "Изток", на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Още по темата

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

"Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той лесно ще подаде оставка ,но това с апартамента е капка в морето трябва да му се вземе всичко и обратно на село .Защото само разходите на семейството му са хиляди евро на месец от къде ги има.???.
92
1
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Щом финансовият ни министър живее под наем на аванта в апартамент,то остава другото.- явно яловия ни политически елит получава за добри и качествени услуги твърде нескромни подаръци пък било то и апартаменти.това се прокрадва от различните платени цени на облажилите се.Едни плащат,а други явно са получили подаръци.- колко струват луксозните апартаменти на строителните фирми,не само Артекс.- това ли са реалните строителни цени за жилища в България или те са още много по- ниски от пазарните.
91
4
 
23
 
! Отговори
смрад! преди 5 години
Червясяла от корупция партия!
90
2
 
31
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Цветанов преди няколко дни искаше извинение от народа, защото милионите левове му били от спестявания, а на нормалните българи са им необходими два живота да си изплатят кредитите за панелките. Наглост.
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тай фирма сигурно е гушнала милиони от държавни поръчки и се е отплатила с евтини жилища или е изпрала откраднати от герб милиарди
88
3
 
34
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Проблема е -че тези апартаменти въобще не са купени- Просто фиктивни преводи и после връщане на пари на ръка -Фирмата прави щедри подаръци - но не на бедняци )) а на хора ояли се от власт и пари-ГЕРБ са опасни за обществото- Те не се страхуват от нищо -арогантни нагли и цинични -те държат всички в БГ - съдебна полицейска и всякакви системи са наведени пред крадците-ГЕРБ трябва да паднат от власт- защото още един мандат ще е пагубен за ВСИЧКИ обикновенни граждани и дребен бизнес-Суджуците ВЪН!
87
2
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Фирмата Артекс да се обяви за бизнес на годината . Я какви са добрички. Продават апартаменти на реални цени.
86
16
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До Nightborn 86 ГЕРБ си отива... Идват ония милионерите дето три пъти съсипаха България. БСП нямат място в съвременна европейска България. Тяхното време отмина преди 30 г.
85
3
 
30
 
! Отговори
Гризачи преди 5 години
Няма пари за болните деца, няма пари за бедните пенсионери, няма пари за здравеопазване, образование и култура, а?! Ама за луксозни герберастки имоти, пари има, нали?! Хищна и гладна за кражби герберастка глутница.
84
1
 
30
 
! Отговори
Adam преди 5 години
Кога ще извадят целият списък на облажили се политици на виши позиции от Артекс а ни хранят само с извадки на бушони. Мисля, че има още мнооого облажили се от корупционни сделки и изпрали парите си през тази фирма
83
3
 
36
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
ГЕРБ си отиват. Това е повече от ясно. Големият, бял брат, одвъд океана отвърна благосклонният си поглед от Пипона и Тиквона и нареди на Свободна Европа да обяви апартаментния компромат. Сега, ако наглярите не се махнат доброволно, ще ще има нови фекалии и компроматчета. Пита се, големио брат, кого ни е подготвил да ни "управлява". Има някой, защото, иначе те не биха отсвирили тия мекерата, дето им бяха толкова удобни и лоялни. Представям си какви ще са новите в такъв случай. Мале, мале!
82
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какви ще са последствията за фирмата предложила тази цена?Каква е санкцията за предлагащия подкуп?
81
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви оставки, съд и затвор трябва! отмяна на дупетатския имунитет и всеки според заслугите!
80
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки говори за хората купили евтини имоти иникой за хората които трябва да гледат за тези неща.
79
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А клиенти на прокуратурата,кога?
78
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само оставка, а затвор трябва да има.
77
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да му направят на кривоглавия, нали той брои бюлетините на избори.
76
8
 
7
 
! Отговори
8 преди 5 години
Честно казано изобщо не ги познавам тези физиономии, нито като гласове, нито по име. Ако ми се обадят или дойдат на място, за да си купят нещо от мен няма да знам, че са друга категория хора и да предложа други цени. Също така не ми се вярва човек като тръгне да си купува апартамент първо да не погледне къде има апартаменти за купуване, цена, квадратура и т.н.
75
1
 
39
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
Това са реалните цени ние сме балъците...
74
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само оставка, а затвор трябва да има. Да им приберат всички пари от подкупи и апартаменти в полза на държавата и всички в затвора!