Още фигури от властта с изгодни апартаменти от "Артекс"

Красимир Първанов, Веселин Божков и Гергана Мутагова също са клиенти
Обновена: 25 мар 2019 20:32 | 25 мар 2019 20:30, Екип на Bulgaria On Air
140

Още фигури от властта със закупени апартаменти от "Артекс" на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.

Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица "Тинтява" в столичния квартал "Изток", на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Още по темата

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

"Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е стандартна процедура за продавачите на зелено. Продава се на по-ниска цена по документи, другото се плаща кеш без да се декларира с цел по-ниска цена на квадрат за купувача, избягване на данъци и по-висока печалба за продавача. Т.е. по документи цената е по-ниска, но реално купувачът си плаща всичко. Не знам защо толкова спекулира с тези апартаменти, като реално почти всеки купувал на зелено е участвал в подобна схема.
72
0
 
23
 
! Отговори
от 71 преди 5 години
Има логика при това са политически лица т.е. едно е да докажеш произход на 400 000 лева, друго е да докажеш произход 1милион и 400000 лева.Политиците са длъжни да ги попълват тези декларации .
71
15
 
7
 
! Отговори
XL преди 5 години
Поредните фалшиви новини за хора без работа. Няма безплатен обяд, дори и за политиците.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, а да не би случайно да са си платили нормални цени, но да са ги декларирали на по-ниски, за да платят по-ниски данъци? И сега се чудят кое да си признаят - че са направили данъчна измама или да си трайкат и да останат с подозрение за злоупотреби...май-второто е по-безболезнено. Най-много оставка, и после друга топла службичка, гарантирана от гРеб???Няма оставки - ЗАТВОР!
69
13
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
"Щом е от ГЕРБ и магаре да е - хората гласуват за него!"Абсолютно именно заради това гласувах за Радев, сега ме яд че гласувах да него и че определено не защитава интересите на българите включително моите а само неговите партийни.Но хвърлен глас не се връща и е правилно няма да сме като англичаните ние казахме ама може ли да ни питате пак че предишното което казахме не го искаме.
68
0
 
9
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
Гледай по мащабно, представи си как да докопаш милиардите а не някакви апартаменти.И какво трябва да направиш да ги докопаш.Е Onecoin вече го изиграха и го отпиши.
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджуци и апартаменти лапам всякакви
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си беше повярвал наглеца от Банкя. Реши, че България му е бащиния а хората сме му крепостни селяни на феодал.Какво викаше Суджука преди изборите - "Щом е от ГЕРБ и магаре да е - хората гласуват за него!"А не му е на акъла, че в Централния Софийски му подготвят вазелина....
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв точно е проблема, че не мога да разбера? Отделно като си подадът оставки какво променя това? Пак си имат апартаментите :)
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателКато вкарат 10-тина министри на Суджука от Банкя в пандиза да ги поебат, тия след гербаджиите ще си помислят преди да крадат алчно и безогледно кликата на Баце!!!
63
12
 
4
 
! Отговори
:) хахаха преди 5 години
До НаблюдателНяма по-гладни от онези, които са докопали властта благодарение на чужда окупаторска армия през 1944 г. По-нагло от тях никой не е управлявал и никой не е успял да открадне повече от тях, когато се е оттеглял от властта макар и само формално.
62
1
 
6
 
! Отговори
вечеНаписах относно преди 5 години
французина, който произнасяше на фр.език думата "апартаментът" като "л*апартамон".Затова, като чуя предизборно клепане на когото и да е от каквато и да е партия, че се бил облагодетелствал неправомерно с недвижим имот, аз си мисля колко ли са всъщност онези,които са практикували далаверата от типа "ЛапЛалЛапартамон" и колко въшкава е всъщност тази далавера.Сигурно е трошичка на фона на милионите, които някои успяха да сложат в джоба си, влизайки в политиката. Но ние можем да правим само догадки
61
9
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Преди правеха заменки, купуваха с компенсаторки. Сега е по-тарикатско. От сега ви казвам, че следващите след ГЕРБ ще са по-гладни, нагли и крадящи.
60
3
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
Костов ги смени защото му пречеха да краде ! защо разкара Ревизро от митниците според вас ?!?!! ами защото му пречеше да върти контрабандата ...че кой направи Косио Самоковеца контрабиндист номер 1 в държавата ?!!?! а Поли Пантев наркобос номер 1 ?!!?! и 2мата разцъфнаха при Костов ...и 2мата имаха карти на НСС когат обяха отстреляни ... публична тайна е че Самоковеца беше човек лично на Командира в контрабандните канали на бившата ДС ..СДС взимаше пари от него !
59
0
 
9
 
! Отговори
бг2 преди 5 години
да банките у нас правят големи мизерии ! слагат лихви 3йни , такси измислени и тн глупости и разоряват хората ... и бизнеса ! така се прави бизнес у нас за съжаление ...ама и народа и той мн про2ст и допуска да го лъготат както си искат ...и банки , и мобилни оператори и строители ...
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да ви припомня, че само за СЪМНЕНИЕ за подобни неща Иван Костов смени шестима министри!
57
4
 
4
 
! Отговори
до БГ смешки 56 преди 5 години
В София не квадрата е скъп а терена, за 600 евро ако продаваш имаш 20% печалба ,но това е рискова печалба ако си финансиран от банките оставаш с 10 % печалба.Което е малко и е толкова колкото даваш и на банката ,можеш да си позволиш да продадеш някой имот на 20 % ,но ако това ти е тенденция на фирмата при първото финансово затруднение може и да се окажеш в лошо състояние.700 евро вече ти гарантира стабилност на финансите, но по добре по скъпо да изключиш банките от играта.
56
0
 
20
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
просто Гербавите са се уредили с нормални цени ! което не е чудно имайки поредивид че ББ И ЦЦ подслушват цялата държава ... за едни може , за други НЕ МОЖЕ ! двойният проблем е аршина у нас ...тоест беззаконието ! ето това изгони много нормални и умни българи от държавата ....жалко наистина ! но у нас има тотална липса на държава и държавност ! всеки си определя цените както му падне ...така не може !
55
0
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Ами това е проблема ГЕРБ взимат а не дават нищо в замяна на никого нищо.
54
0
 
10
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
да много зависи и от конкретната ситуация на продавач и купувач ! много хора от провинцията плащат доста дебели цени на имоти само и само да са в СФ ..строителните предпирмачи направиха доста парици от такива балъчонци ...аз ви ги казвам тия неща защото съм строил къща и знам колко излиза квадрата ! имам и приятел строителен предпиемач и знам как седят нещата в този бизнес ... цените в момента са адски надути ! просто са 2йно и 3йно по-високи от нормалните ...600 евро е нормалното