Още фигури от властта с изгодни апартаменти от "Артекс"

Красимир Първанов, Веселин Божков и Гергана Мутагова също са клиенти
Обновена: 25 мар 2019 20:32 | 25 мар 2019 20:30, Екип на Bulgaria On Air
140

Още фигури от властта със закупени апартаменти от "Артекс" на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.

Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица "Тинтява" в столичния квартал "Изток", на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Още по темата

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

"Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си купиш жилище 1700 евро на м2 То 200 м2 са 680000 лв. Стойноста на ткса смет е 10 промила което прави 6800 лв на година Питам, тези хора колко смет /Такса ботови отпадъци плащат/ ?
52
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Абе човек! От де си паднал? Не чу ли за подвизите на Деса Мерцедеса и малкия Радев? Нищо различно. Случайни хора там няма! Манталитета на всички е един. БСП не случайно в момента си мълчат. Щото и те са вътре. Не може крадлив и лъжлив народец да случи на честни и отговорни политици. Е, натарпили са ни след освобождението Батенберг, но човека не е знаел български.
51
1
 
7
 
! Отговори
до БГ смешки преди 5 години
Тези неща са ясни на всеки.Спомням си един случай които обявиха апартамет на астрономичесак висока цена , когато питах собственика защо, той ми каза" не ми е зор да го продавам но ако някой ми даде тази цена нямам причина да не го продам, след една година го продаде."Но има и случай в които тези които продават искат да го продадат, тогава продават на друга цена.Много хора продават на висока цена ако някой се хване, ако не апартамента не е за продажба.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, никой не говори за прокуратура. И никой не споменава за поддръжкаата на луксозните жилища. На някой стига до 3 евро на м2. На 200 м2 жилище е средно 500 евро на месец.
49
3
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
ВСИЧКИ знаем че сделки се изповядват по данъчна оценка, защото по закон не можеш да изповядаш на по-ниска сума. Което не разбирам е защо не актуализират данъчните оценки на база средна цена.В Испания кметствата така актуализират, че като дойде кризата се стигна до момент хората да наследят имот за 50 хил? пазарна цена, а да им търсят данъци върху 300 000?
48
0
 
16
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
Артекст не е КТБ защото не е банка ... просто ГРОБ са направили неква услуга на шефа на Артекс да строи некви небостъргачи и така ...ти на мене аз на тебе стават у нас нещата ! винаги е било така! знае кой къде краде и как ...
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ШЕФЪТ НА КПКОНПИ СИ КУПИЛ ЕВТИН АПАРТАМЕНТ.СЪЩИЯТ, КОЙТО ЩЕ ПРАВИ ПРОВМЕРКАТА НА ЦВЕТАНОВ.
46
0
 
7
 
! Отговори
смрт преди 5 години
смърт.
45
1
 
23
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Подавайте оставка, негодници! За 10 г преядохте и уредихте пра-пра-пра - пра - пра внуците си.
44
3
 
10
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
не , сериозно говоря ! данъчната оценка винаги е в пъти по-ниска от пазарната цена ...имайте предвид че пазарната цена много често е доста по-висока от истинската цена на имота .... примерно квадратурата на квадрат излиза по около 300-400 евро ...продават ви ги на 3йни ,4ни цени ... цените на Артекст са прекалено високи ! явно обаче има балъци които се връзват и плащат огромните надценки на квадрат ...
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безплатен обяд в безплатен апартамент няма.Кой за какво с какво ще плаща за софрата с гювеча накрая.
42
0
 
13
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Вай Бойко кадровата листа на ГЕРБ ти е виснала на топките!! Боли!!! Прав е Георги Марков, хвърляй гъбата.....
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкия Румен Радев загря че го чака много работа с "Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", но това е прозрение за БСП а и там никой не дава оставка тука така ,да се надяваме че Радев ще са опита на практика да го приложи към собствената си партия ,не се знае дали ще успее но е хубаво да опита ,дори е длъжен към народа д
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази боже , сляпо да прогледне ! Отвратиха народа ! Все е бивало излагация , но това направо мирише на корупция , та се не търпи !
39
0
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
На народа служат, за него милеят - 85% от всички трудещи се българи - тласнати като *** на минимална заплата...
38
0
 
21
 
! Отговори
Абе преди 5 години
защоо Артекс нещо ми прилича като на КТБ . Пак схеми някакви.
37
4
 
6
 
! Отговори
гечо преди 5 години
а навреметомин. на икономиката ру ме н геч ев по радиото се изказа че купил къща за много по ниска цена и избягнал данъци - това 100% го има в архивите на радио хоризонт - ама нищо не му направиха
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В провинцията такива имоти са по- скъпи, отколкото продадените от Артекс в Сф!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бг смешки"за тва данъчната оценка почти винаги е реалната и е 2пъти , 3 пъти по-ниска от пазарната цена"За койт има познат и 20 пъти по ниска е ;)
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс да не са на щат към МС и НС? Или са правителствена фирма?С какви пари строят тия? Как посрещат разходите си?Има и други с имоти от Артекс. Що не ги пишете, бе?