Пак на протест: Българските превозвачи срещу пакета "Мобилност"

ЕП ще го гласува в сряда
26 мар 2019 08:40, Петя Славова
34


Последната надежда на България беше точката за гласуване на пакета "Мобилност" да отпадне от дневния ред на парламентарната сесия.

За това призоваха редица евродепутати, сред които дори председателят на Транспортната комисия в Европарламента – французойката Карима Дели. Както и представителят на Европейската народна партия Андрей Новаков.

2 гласа обаче не достигнаха за промяната в дневния ред. Стана ясно, че трима от българските евродепутати не са били в пленарната зала.

Николай Рашков от съюза на международните превозвачи заяви в студиото на "България сутрин", че е бил изненадан от резултат 156 на 154, при липсата на тримата евродепутати - Неджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков.

"Смятам, че те тримата дължат обяснение както на мен, така и на всички мои колеги и на българския народ", категоричен беше той.

Още по темата

"И тримата господа са били канени неведнъж от транспортната индустрия. Единственият, който се отзова, беше Светослав Малинов", допълни Рашков.

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че Бареков директно е отказвал покани, защото е имал по-важни задължения.

Протестите в Страсбург ще се проведат утре, като българските превозвачи ще тръгнат от тук утре сутринта, защото обсъждането ще започне в 9 часа днешно време. Има потвърдени около 200 човека. Николай Рашков допълни, че протести ще има и в София и призова всички желаещи български граждани да се присъединят.

Темата коментира и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който не скри разочарованието си от тримата неявили се депутати, тъй като е на мнение, че е можело да се блокира тази поправка.

"Кой е дошъл на работа и кой не, трябва сам да отговаря, мен ме подразни това, че имаше колега, който е казал, че и да е бил там е щял да гласува за този пакет", заяви той.

Той допълни, че са внесени много предложения, с които да можем да защитим правата на българските превозвачи.

"Каквото и да стане, това е гласуване на първо четене, едва след второ четене може да влезе в сила гласуването. Всички колеги ще направят всичко възможно", успокои превозвачите Новаков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам, че не съм наясно кой си харчи заплатата в България, шофьора или превозвача? Аз съм за шофьора...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превозвачите против, наемните работници (шофьорите) ЗА!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
един преди 5 години
до А помните лиПакетът наистина беше свален от дневен ред и замразен. За жалост ALDE (либералчетата) решиха, че трябва да го вкарат в дневния ред за сряда, като тази тяхна стъпка е против провеждането на заседанията на ЕК.На сегашните евроизбори всеки да помисли за кого да гласува - поинтересувайте се всяка партия към кое европейско семейство принадлежи, какви интереси ще защитава и не гласувайте автоматично на принципа "сини-червени".
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е мобилност,че цял пакет писали-мобилността се знае как подвижност,готовност за изпълнение на поетите задължения по договор,гъвкавост при изпълнението с наличния персонал в работно време с технико-технологични изисквания за процесите необходими за решаване на задачите с коит фирмите се задължават при договорни отношения и се ангажират да извършат,че успоредно да спазват социални предобивки към кодекси за труд/отпуск,отдих/при изградена база за туй от асоциацията им на цени по норми договорни.
19
4
 
3
 
! Отговори
Моника преди 5 години
Родоотстъпническа дейност,подкопаваща националните интереси и лепваща срамно петно на България пред Европа.Това направиха тези трима анти български евродепутати.
18
4
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Има за какво да протестират.Тримата"български"евродепутати подкопаха националните интереси.Чрез липсата им на заинтересованост демонстрираха явна липса на отговорност пред българските граждани.А и не само,а пред цяла Европа.
17
2
 
7
 
! Отговори
А помните ли преди 5 години
Как Джамбазки се хвалеше че са победили, че са поставили Макрон на колене. Искам сега да каже какво са постигнали. Защото говори само за да заблуждава хората и да трупа точки.
16
1
 
3
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Курумбашев, вече си премести пакета в Брюксел, бе....!Затова го гледат сега.....!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg medii sa mafia. zasto ne pokajete video kak jivee edin bg shofior na tovaren kamion v svobodnoto si vreme ot rabota v chujbina...pokajete daje 100 bg shofiori na kamioni kak jiveiat v svobodnoto si vreme, a i kak rabotiat za bg firmite v chujbina?! ....ami v bulgaria kak e, a?!
14
2
 
14
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
На някой прави ли му впечатление, че българският. т.н ""бизнес "" напоследък само изисква и се оплаква: ту от правителството, ту от европейския парламент, а ако стане въпрос какво ще дадат от себе си за да получат след това, е пълна тишина или изявления от рода " ама сега не можем,може би по-нататък,нищо не ни се получава..." За да получиш трябва да дадеш,ако не фалирайте, без такива хотелиери,строители,превозвачи и т.н ще бъде по-добре.
13
1
 
19
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
Да дойде патрона да спи 1 месец в кабината на камиона! И накрая вика другия месец ще се реванширам.... за хората пари нямат, а превозвачите купуват камиони за по 170-200 лв на влекач
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като не ви отърва - чл. 50 ви чака до го задействате!аланкоолу, кой ви внуши, че ше сте равни с германия и франция ве, ***!500 г сте яли ре.заната патлак, 70 г ви е мачкал руССкия ботуш, сега рупате брюкселско зеле и все недоволни, искали те "права". нали твърдите упорите, че "хората не са равни" - ами ето ви неравенството в действие!като не ви отърва - чемодан - вокзал - масквА! тав ви чака голЕмата тръба!
11
2
 
15
 
! Отговори
Тираджия преди 5 години
От 6 години съм шофьор в Европа и ако имам късмет се прибирам веднъж на три месеца. След приемането на пакета ще мога да виждам семейството си веднъж месечно - пак не е много, но е по добре. Алчните превозвачи не искат пакета, шофьорите сме ЗА! Идете на някой паркинг и питайте! Никой не кара камион в Европа от скука, а за да издържа децата си
10
1
 
3
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
мен ме подразни това, че имаше колега, който е казал, че и да е бил там е щял да гласува за този пакет-Ае, този Новаков мало умен ли е или да?
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поправките са в полза на шофьорите, но във вреда на дебеловратите мутри, собственици на фирмите за превози. Какъв е интереса на България? ГЕРБ избраха - гласуват за дебеловратите, а останалите ....
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този проблем не е само на Българските превозвачи, а на половин Европа. Защо са отсъствали румънци и литовци?
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХЕЙ,НАРОДА НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ!!!!!ЕС ЗАЩИТАВА ШОФЬОРИТЕ,КОМУНИСТИТЕ ДА УМИРАТДА ИМ СЕ СМАЧКА БИЗНЕСА БАНДИТСКИ
6
3
 
7
 
! Отговори
Явно тролетариатът преди 5 години
Се състои главно от седесаро-костовисти и НПО активисти!
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ЗАЩИТАВА БИЗНЕСАСИ,МНОГО ИМ ДРЕМЕ ЗА ШОФЬОРИТЕ!ХА,ХА,ХА,ХО,ХО
4
4
 
14
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Колко ли евродепутата имаме, че трима са отсъствали?