ВМРО дава ДОСТ на прокурор за антидържавна дейност

Джамбазки: Искането за признаване на турско малцинство е недопустимо
27 мар 2019 11:30, Красимир Ангелов
51
ВМРО дава ДОСТ на прокурор за антидържавна дейност
Снимка: Булфото

От ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу партия ДОСТ заради антидържавна дейност. Това стана ясно от изявление на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Искането за признаване на каквото и да е малцинство на българска територия е недопустимо и противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Острата реакцията на войводите идва в отговор на декларация и последвало изказване на Лютви Местан, в което той поиска признаване на турско малцинство у нас. От ДОСТ даже обявиха, че ще стартират подписка в подкрепа на това тяхно искане.

"Аз съм мюсюлманин, но преди това съм етнически турчин, част от българското национално малцинство в България. Ако конституциите на Украйна, Чехия, Унгария, Румъния, Македония, Албания, на всички балкански държави и на всички европейски държави признават безспорния факт, че 2000 българи могат да бъдат национално малцинство, а българската конституция отказва да признае очевадния факт, че над 1 млн. турци не са национално малцинство, това означава, че тази конституция не е справедлива и трябва да бъде променена", каза по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред bTV.

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат "подобни антидържавни действия" и още днес ще поискат главния прокурор Сотир Цацаров да предприеме необходимите действия в защита на държавността, териториалната цялост и единството на българската нация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
3
 
! Отговори
seira преди 5 години
БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ВСИЧКИ ЛИЦА С НЕБЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ НЕ СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
49
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо да е антидържавно или противоконституционно ?!Аз считам себе си за джигитаец и никой не може да ми каже че не съм !И ако мнозинството са маймунайци , това дефакто ме прави на малцинство .Това е обективно статукво, не зависещо от мнението на тоя брюкселски ...
48
5
 
11
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Не ги разбирам тези от ДОСТ: не се сещам за един документ, който да изисква етнос, независимо от гражданството. Като не искат да са малцинство да си ходят в тяхната държава (и да... същото мисля за българите в чужбина). В крайна сметка България не е затвор и границите са отворени. Ако някой се чувства добре в някоя култура се асимелира в нея. Не се пуска лесно този европейски паспорт.
47
14
 
1
 
! Отговори
Христо Ботев преди 5 години
"Който умира в бой за свобода, той не умира!"Въоръжена борба срещу тиранията на българската държава е единствената възможност за поробените малцинства в българия, които през последните 120 години бяха подложени на най-жестоките и диви репресии в историята на Европа. Освободителното движение в българия трябва да се води на два фронта - въоръжена, на територията на страната и информационна, във всяка удобна платформа, особено чрез социалните медии и интернета.
46
16
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 5 години
Тоя сладур Джамбазки се взе много на сериозно. Но ще гледа следващия Европарламент през крив макарон...
45
6
 
27
 
! Отговори
Историк преди 5 години
В историческа гледна точка, турско малцинство в България няма по простата причина, че Турция е създадена, като държава 1923 г. Наследници на българи християни преобърна ли се в последствие в ислям няма как да бъдат етнически признак! И Джамбазки е прав, Местан върши анти-държавна дейност, равна на прекрит тероризъм!
44
17
 
7
 
! Отговори
mnmдо41 преди 5 години
Въображението ви е твърде голямо. Вмро и патреоти разчитат на импулсивен слабо интелигентен електорат. Коментара ми е насочен към четящите турци, че имат подкрепа за справедливите си искания.
43
9
 
4
 
! Отговори
Циник до 38 преди 5 години
И останалите лумпенизирани!------------Ромите са нужни на патариотите. С тях надъхват електората си. След изборите се угояват, обогатятват, купуват си апартаменти, стават евромилионери в европарламента. Не могат без ромите.-----------Само много проста личност - може да напише подобна формална глупост!Докато останалите партии ухажваг ромите с бира и кебапчета - Каракачанов решително се разграничи от този ИлекторатАма на тома-неверни ( българина ) - угода няма!
42
10
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Добър опит да произведеш фенове за ВМРО. Не сме толкова глупави. Идва ми и аз да ти набия една петолевка а на челото. Със заработените тролски може да а си купил един апартамент като на твойте хора ама след 367 г.
41
11
 
7
 
! Отговори
mnm преди 5 години
Хубаво е когато българските малцинства в чужбина получават права. Поздравявам нашите сънародници от турски произход за борбата им за право на идентичност. Не се страхувайте.
40
4
 
13
 
! Отговори
Привърженик на ВМРО преди 5 години
Ако Джамбазки си дари заплатата от 20 хиляди евра на сираци, тогава пак ще гласувам за него. Наслушахме се на празни приказки. А едни хора станаха милионери и имотни барони. Моята заплата е 800 лв. Още чакам удвояването.
39
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачана и Джамбаза да си сменят имената на български.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са нужни на патариотите. С тях надъхват електората си. След изборите се угояват, обогатятват, купуват си апартаменти, стават евромилионери в европарламента. Не могат без ромите.
37
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангел Джамбазки е сoлтaшaка на Местан!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toва е бъдещето българите намаляват с всеки изминат ден,такова развитие ЩЕ ИМА АКО И РОМИТЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА.Политиците не чуват не са в реалния свят на страната.ДПС и Дост това партий които не са в българското управление за доброто на Б-я,те винаги ще търсят връзка с Турция,Самосъзнането е мюсюлманско и турско,Рано или късно това ще се случи.ГЕРБ трепери опрощава дългове,ДПС шантажира и иска постове за пари.ДОСТ още повече налива масло в огъня.Плевналиев да излиза ...
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой регистрира партията? Защо регистрира партията? Сега да я дерегистрират и този да говори само от свое лице.
34
6
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Сега разбрахте ли,защо ги изпращах в Турция ???
33
20
 
6
 
! Отговори
Панталеев преди 5 години
Подскачай за последно Джамбаски ня *** да имаш нов мандат ***
32
7
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До АнонименМоже да е турска дума но е патриот а не като вас които сте против държавата която ви е дала всичко и сте готови да е предадете и най важното вашите прадеди са били българи измъчвани за да приемат турската вяра и са го направили за да запазят поколението си а вие се оприличавате на тях
31
5
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Ко каза....ко.отстоявали ли, тия са само по далаверата, популисти и угодници. Що не реагира бурно Жамбазки, когато предложиха да се опрости дълга а на ДПС. Тези псевдо патриоти са продукт и патерица на дпс