Борисов очаква извинение от Турция за думите на Чавушоглу

Премиерът: Намесата във вътрешните работи е много лош сигнал
29 мар 2019 21:05, Красимир Ангелов
146
Борисов очаква извинение от Турция за думите на Чавушоглу
Снимка: БТА

"Намесата във вътрешните работи на която и да е държава е много лош сигнал, лошо възпитание и винаги поражда изключително големи конфликти, така че се надявам те да поднесат своите извинения за това, което са казали". Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на думите на турския външен министър Мевлют Чавушоглу на предизборен митинг в град Текирдаг.

Още по темата
"В началото много се зарадвах, че както ние бяхме поканили във Варна израелския премиер Натаняху, днес вицепрезидентът на Турция е тук. За изказването на външния министър Чаушоглу - никак не ми е приятно какво са казали там. Сега ще имам среща с вицепрезидента", посочи още българският премиер по време на срещата на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в Букурещ.

Борисов поздрави Румъния за това, което прави като ротационен председател на Съвета на ЕС.

Той поясни, че на срещата по-рано с Румъния е обсъдено строителството на трети мост на река Дунав и развитието на инфраструктурата между двете страни. С гръцкия премиер Алексис Ципрас е конкретизирано, че през юни ще бъде подписано споразумение за смесена компания за проектиране, строителство и управление на транспортните коридори. Тогава ще бъде направена и първа копка на интерконектора между Гърция и България, който ще бъде с капацитет от 3 до 5 млрд. куб. метра газ годишно.

България активно доизгражда газопреносната мрежа, допълни Борисов. С Румъния има вече интерконектор. Българският премиер изрази надежда, че в най-скоро време ще започне и изграждането на интерконектор и със Сърбия.

По време на срещата днес е обсъдено още създаването на "пръстен за свързаност" между четирите страни. Този пръстен в южната си част ще включва Северна Гърция, в източната - свързаността между Гърция, България и Румъния, в северната - връзката България - Румъния - Сърбия, а в западната ще свързва Гърция и Сърбия през Северна Македония, обясни пред журанилистите Алексис Ципрас.

Той подчерта, че това е важна инфраструктура, която ще ускори търговията между четирите страни, както и международната търговия, и ще облекчи придвижването на гражданите. Гръцкият премиер уточни, че става въпрос за телекомуникационна инфраструктура, високоскоростни пътища и за енергийни трасета, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станали сте *** на чужди държави сега се правите на обидени.Тоя закон не го гласувах аз.Просто ще си берете последствията от некомпетентността и наведената глава.
94
3
 
7
 
! Отговори
Уши-нос-гърло преди 5 години
Чавуш-Оглуш е оглушал,ще трябва да му отпушвам ушите с плесник.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли се присетих за песен на Висоцки-"если жил ты как свинья,останешься свинею.."
92
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За какво трябва да се извинява нашите се дупат и им слугуват сега след като гласуваха тоя закон Турция им е виновна сърдете са на себеси подлизурковци скапани много правилно го е казал турския министър "АФЕРИМ" на него.Сега поне част от наивниците които ви вярват да си видят грешката защото и аз бях от тях и галсувах за тях.
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ни по трябва ли извиненията на тия..пещерняци.Хаха
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
128 а ти какъв хляб ядеш бе *** и къде живееш не осъзнат антропоид.. Бягай в Турция като ти е толкова мила.. Расист гаден... Там не те обичат нали и имат право.. И ние не те искаме тук марш..
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чавушоглу слушка Лавров,а не Барисов
88
6
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Браво! Никакво извинение на тези, което довчера ни бяха пастири.Такава пропаднала държава не заслужава извинение!
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само държавник и патриот като покойният Тодор Живков би могъл да бъде успешен лидер. Но за съжаление сме поробени и ни управляват дистанционно от сащ чрез една мутра. Орешарски беше шанс , но Доган го подхлъзна. Единствен шанс нещо малко да се подобри е да ги изметем по герб от управлението и да има наказания. Единствено реална опция в момента е БСП, това е положението.
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
през цялата си нова история българия не е унижавана така жестокотоя израстак банкянски никой не го бръсне за слива
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще си остане с чаканетоникой не го брои негожалко за държавицата ни
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов помага на Ердоган за изборите и сега съответно Ердоган помага на Борисов за евровота. С антитурска риторика винаги се печелят гласове от глупавите българи.
83
2
 
2
 
! Отговори
аркадаш преди 5 години
До СТРАНДЖАТА По стар закон комшията се тачи - взаимно.
82
3
 
3
 
! Отговори
майка Турция преди 5 години
До Ха-ха-хаРежим клона на който седим! Първо комшолука, а после да гредаме навън надалече...
81
5
 
4
 
! Отговори
изпросено извинение преди 5 години
До О С Т А В К А !!!По-добре турски *** - по-малкото зло! Знаем се добре 500 години с хубаво и лошо!Дай Боже конфедерация с комшиите - турци! И те са хора! Уважават другите религии!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казано в Библията:НЯМА НИЩО ТАЙНО, КОЕТО ДА НЕ СТАНЕ ЯВНО!
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЧЕВИДНО ЧАВУШОГЛУ Е КАЗАЛ ИСТИНАТА.НО ВСЪЩНОСТ ДАЛИ НАШИТЕ ЗАКОНИ СЕ ПИШАТ В БРЮКСЕЛ ИЛИ В АНКАРА - ВСЕ ЕДНО .
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб, ДПС и Воля гласуваха този закон. Патриотите бяха против, но са не по-малко виновни, защото продължават да крепят това правителство.
77
0
 
10
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Защо да се извиняват за нещо което е ФАКТ??? И защо да се извиняват, като са постигнали целта си??? Те трябва да потупат бат Бойко по темето и да му кажат "Добро момче, кой е добро момче??" хахаха
76
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още снощи му казаха , че няма за какво да се извиняват, колкото и да мрънка. В крайна сметка е ясно, че е имало натиск. Дали са активирали ДПС или ГЕРБ все тая. Факт е, че двете партии гласуваха "за" закон облагодетелстващ само мюфтийството.