Меси ли ни се Турция или се съобразяваме с южните ни съседи?

Георги Димов и Красимир Премянов коментираха скандала със Закона за вероизповеданията
Обновена: 29 мар 2019 22:39 | 29 мар 2019 21:22, Красимир Ангелов
23

Няма намеса от Турция в Закона за вероизповеданията и никой не може да се бърка в работата на българския парламент. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по повод думите на турския си колега Мевлют Чавушоглу, че Турция е била принудена да се намеси при внасянето на поправките в Закона.

Още по темата
Захариева определи изказването на колегата си като неприемливо и го призова да се въздържа от подобни коментари. Стана ясно още, че посланикът на Турция у нас е бил извикан във външното ни министерство и му е бил направен демарш. Той е уверил, че турската страна не е имала намерение да обижда страната ни или да оказва влияние върху законодателния процес.

В коментар по темата председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов каза пред Bulgaria ON AIR, че след станалото вчера и днес, имаме доказателство, че има някакво съобразяване с Турция. По думите му това е така, защото чужда държава може да финансира българска религия.

"Турският Дианет - това е държавна структура, която може да финансира българското вероизповедание. Това е посегателство на суверенитета на българската държава", категоричен бе Премянов. Според него това не е нужно, защото България е доказала в историята си, че сме добри закрилници на всички вероизповедания, че сме най-толерантни и призова да не се прави политика от религията.

Бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов пък заяви в студиото на "Денят ON AIR", че думите на турския външен министър, че Турция се грижи за своите сънародници у нас и настояването за разсрочване на задълженията на мюфтийството, са намеса във вътрешните работи на България.

Според Георги Димов турският Дианет се опитва да обгрижва българските граждани с мюсюлманско вероизповедание по линия на религията и етноса. Това по думите му противоречи на всякакви норми. "Живеещите у нас мюсюлмани са единствено българи с различно вероизповедание", каза той.

Димов подчерта, че Турция се опитва да върне влиянието на Османската империя и върви в различна посока от Запада. Красимир Премянов пък допълни, че трябва да има условия за всички религии у нас, за да не се използва религията в политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ ОЧАХВАХ ,ЧЕ ВАРНЕНСКИЯ "ВЛАДЕТЕЛ" Е ОЩЕ ЖИВ !!! СМЪРТ НА ПАРТИЙЦИТЕ - ПАРТОКРАТИ И ГРАБИТЕЛИ- "ПРАМЯНОВЦИ " !!!
10
6
 
6
 
! Отговори
ааууу преди 5 години
Турция има силна армия и не се съобразява със съседите, защото са мишки.
9
5
 
5
 
! Отговори
до еничар преди 5 години
Важното е, че живееш в България, четеш български медии и говориш и пишеш на български, отр.епко :) Цял живот това да ти остане - да тролиш по форумите. ***
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам да го кажа но България да се подготви за потурчване сега ви поднасят тези новини яваш яваш да не се стресирате изведнъж а след време вече ще сте свикнали, кажете това не е ли хуманно отношение към християните.късметлии сте.
7
4
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Турция със сила налага политиката си в България, тъй като България е слаба, а Турция е силна. Отделно за някой и друг апартамент политиците ни са готови на всичко.
6
9
 
13
 
! Отговори
до еничар преди 5 години
Никой тогава не ви е сменял религията а просто искаха имената ви щом сте поданици на България имената ви да са български това гърците го бяха направили 50 години по рано.Не казвам това да ли е правилно или не но не преиначавайте нещата.Турките управляващи тогава се бяха изказали за териториални претенции и иска тези територии Кърджалииско и Добричко да са техни за това беше всичко това.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви се меси! Вашите сами гласуват повече привилегии на Мюфти паша, отколкото той иска! Герб, ДПС и Доля, а пишман патреотарите бдяха за кворома и ако не достигне някой глас, уж щяха да объркат копчетата! всичко е рахат, мир и любов!
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време България да изгони всички шпионски рускотурски НПО'ошки !Бог да пази България от рускотурската империя !
3
3
 
2
 
! Отговори
а преди 5 години
Кликнах тази статия само да видя Краси с Премяната.Много интересно. Тенкс, ай гес?
2
7
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
обсебените в някаква истерия могат да се успокоят и да си направят изводите колко лесно податливи са на медиини писания които да определят ежедневните им настроения и нагласизамислещите е очевадно че няма ниакъв скандал от един такъв никакъв въпрос но нали трябва да се вдига пушилка че сякаш нещо ни застрашава и политиците да вдигат акции най вече цвърчащите пишман патриоти освен друго не могатнароде няма скандал просто ви се поднася във такъв вид
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да се бърка в работата на парламента, парламента ако ще ядрени бомби да изстреля и да краде колкото си иска никой да не му се меси, а Захариева може ли да се меси в работите на Вeнецуела и да признава разни Говейдовци.