АБВ: "Коалиция за България" никога не е била на БСП

Предложихме да се формира широк ляв формат, посочи Румен Петков
Обновена: 2 апр 2019 22:50 | 2 апр 2019 22:48,
41


АБВ и още 6 партии избраха името "Коалиция за България", с което ще се явят на евроизборите на 26 май. С това име БСП и други по-малки партии се явяваха на избори преди.
Още по темата

По думите на Румен Петков името "Коалиция за България" никога не е било на БСП.

"Коалиция за България" беше широк формат с четири формации, взаимно уважение между тях и осъзнатата необходимост от равнопоставено отношение, така че, която и да е от тези партии, да има претенции за собственост върху марката, е несериозно", заяви Румен Петков в "Денят ON AIR".

От БСП обвиниха АБВ, че използвайки това име, искат да объркат избирателите.

"Не бих подценил избирателя. Ние сме предложили да се формира широк ляв формат без никакви претенции, да формираме политически отговорен проект, който да убеди българския гражданин в перспектива", обясни Петков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му нежеланието на това ръководство на БСП да разговаря с партиите от левия спектър е достатъчна индикация за нежелание ГЕРБ да бъдат отстранени от властта.

"Коалиция за България" има много сериозен шанс и тревогата, която личи от поведението на други политически сили, е едно от нещата, които ни окуражават. Мисля, че хората, които се нуждаят от ефективна държавна политика в европейските институции, за да бъде защитен българският обществен и национален интерес, виждат в нея перспективен формат", коментира Петков относно шансовете на коалицията за евровота.

Румен Петков коментира и дипломатическото напрежение между Турция и България. Според него е обидно Турция да излиза с позицията, че се е получила грешка в превода. По думите му реакцията на нашите институции е унизителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отидоха на Брюксел фонтаните
15
12
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
Ще гласувам за Първан ката.Нинова гони старите кадри.Няма място за нас при нея!Майната и на тая седесар Ка!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМОРТИЗИРАНИ ПОЛИТИЦИ, без значение за българския политически живот.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАРИКАТИ!ПРИ ТОВА СА БЕЛЯЗАНИ С ЧЕРНО КЛЕЙМО, ЗАЩОТО ПРИСЛУЖВАХА НА ГЕРБ И БЯХА В КОАЛИЦИЯ С ТЯХ, ИМАХА ВИЦЕПРЕМИЕР И МИНИСТРИ.ТАКА ЧЕ ПИКАЕЩИЯТ КМЕТ ДА ЗАМЪЛЧИ.
12
4
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ясно е, че искат да объркат избирателите. Депутат надали ще вкарат, но всеки глас, който получат реално ще е в полза на ГЕРБ.
11
3
 
25
 
! Отговори
Смилен преди 5 години
Лъжец, когато съществуваш "Коалиция на България", АБВ не съществуваше в обществото и може би съществуваше в главите на предателите Първанов -ловеца, Петков - пикалото, Калфин! Ч. Първанов и Петков - воните!!!!
10
5
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
"Коалиция за България" никога не е била на БСП, но АБВ беше коалиционен партньор на ГЕРБ.И очевидно все още е на хранилка при Баце.
9
2
 
17
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Я!Пикаещият по фонтаните и Ванко 1 пак на хоризонта.Скрийте се бе мишки!
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах всички партии са отрочета на ДС. Какви глупости, какви пет лева. Смотаните комунисти изтрепаха елита на държавата, после я фалираха, после я окрадаха, после си приватизираха и малкото от печелившите предприятия, които също в голяма част фалираха. Сега в условията на отворен пазар искат пак да са монополисти техните хора, а ако не могат да станат рекетират бизнеса чрез държавата. Полша ги махна тия гадове и сега е икономически тигър, а ние все още им шетаме на некадърните решения.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше, беше, преди да се пръкне АБВ! Тримата от запаса си измислиха партия, в която освен тях май други няма! Появиха се 2-3 млади хора, но и те избягаха.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kакво ни интересува нас нормалните хора?
5
14
 
26
 
! Отговори
БСП преди 5 години
AБВ и Движение 21 нямат шансове, освен това те са едни предателски партии, които откъснаха живо месо от БСП......................но БСП е партия с над 100 години история и ще оцелее!БСП..............победа, Корнелия Нинова..............премиер!!
4
2
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ами пробвайте се,ха дано,ама надали ще вкарате евродепутат,освен ако не впишете и Серго в...листите.БСП-то ви го дава...бадева.
3
1
 
21
 
! Отговори
валентин александров преди 5 години
ти ставаш само за коалиция на пияндетата!
2
4
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Колкото повече гласове открадне АБВ от БСП, толкова по-добре за ГЕРБ.
1
9
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Социално,....България, изхрани- стотици,...Хиляди,.....Чужди- деца, преди- гара- Буново....