За думите на Чавушоглу: България няма да търпи намеса!

Реагирахме изключително бързо, точно и ясно, заяви Георг Георгиев
Обновена: 3 апр 2019 00:06 | 2 апр 2019 21:45,
13

Напрежение между София и Анкара. Турция обясни думите на Чавушоглу като грешка в превода. Външният им министър каза, че след намесата на Турция, българският парламент е приел поправките в Закона за вероизповеданията.
Още по темата

"Това, че се стигна до толкова много обяснения, сочи, че трябва да се еманципираме от твърдения за натиск върху държавата ни. Реагирахме изключително бързо, точно и ясно. По никакъв начин няма да търпим намеса в суверенитета ни. Имаше експлоатация на името на България за вътрешно политически цели на Турция. Но след изборите отново оставаме съседи", изтъкна зам.-външният ни министър Георг Георгиев.

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че за да може да се говори за натиск, то някой трябва да се е поддал.

"По никакъв начин представителите на властите у нас са дали индикация за поддаване. Други твърдения ми се струват несъстоятелни. България не моли за извинение. България настоява. Ще продължим да бъдем съюзници в НАТО, ще продължим да бъдем съседи. Важно е да осъзнаваме къде се намираме", посочи Георгиев.

Пакет "Мобилност", който поставя на тръни българските превозвачи, влиза в пленарна зала в четвъртък. Това трябваше да бъде избегнато, но трима български евродепутати не присъстваха при гласуването на пакета.

"Над нашия казан дяволи няма. Над 1600 промени са вкарани в комисията по транспорт. Това показва, че няма никакъв консенсус по темата. Нищо не сочи, че тези промени са необходими или че някой ги иска. Това беше преднамерена атака. Българските евродепутати направиха всичко възможно да отложат този пакет. Надяваме се с края на мандата на европарламента този пакет да бъде окончателно отхвърлен", отбеляза гостът пред Bulgaria ON AIR.

Евроизборите приближават и политическите "игри на тронове" в страната ни стават все по-ожесточени и изнервени.

"ГЕРБ даде изключително силна заявка с кандидатурата на Мария Габриел, че няма да позволим предизборният дебат да бъде вкаран в калта. Всеки един кандидат от ГЕРБ е опитен в европейските структури. Европа е застрашена от екстремизъм. Това да не говорим за по-силна Европа е грешно. Ние ще покажем хората, които наистина могат да защитават интересите на избирателите си. Ние ще връщаме дебата за Европа. Няма да се поддадем на фалшивите новини, лъжите, конспирациите", категоричен бе зам.-министър Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв е резултатът от реакцията ви? Турция се извини, така ли?
6
0
 
7
 
! Отговори
ха.. преди 5 години
Бг не търпи намеса - тя изпълнява 100% всякаква намеса
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕАГИРАХА КАТО ОЩИПАНАТА МОМА, КОЯТО НЕ БИЛА ДЕВСТВЕНА.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно реагираха - с опити да убедят българите, че намеса не е имало. Не са очаквали турците да обявят публично, че са оказали натиск и сега попадат в неудобно положение, опитват се да спасят ситуацията като искат някакви извинения, които Турция отказа да направи - очевидно няма за какво да се извиняваш, ако си казал истината.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние да се поддаваме -Не...Ние веднагадаваме,даже им увеличаваме заплатите...до минималния формат.Ние никога не-сме търпяли намеса.Щом се появи такава,веднага я наместваме.Друга тема е ,че повечето пъти предварителнони я наместват и ние сме благодарни.В случая ни я наместиха без да се намесват.От банкя нямаха време да гоизиграят- страната на булката.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла седмица се дъвче едно и също нещо без да има особен смисъл, заради изборите в Турция се казаха неща които нямаха много голям ефект след вота, но тук продължаваме да се занимаваме с това след като има по-важни неща на дневен ред в страната !
1
0
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Кой,кой?Георг!?А стига бе,откъде се пръкна този?