Депутат от ГЕРБ: Спрените помощи пак ще отиват при детето

Галя Захариева посочи, че образованието е приоритет за партията
Обновена: 3 апр 2019 22:09 | 3 апр 2019 21:40, Красимир Ангелов
22

Спират семейните помощи на децата, които не посещават училище или детска градина. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от ГЕРБ. Според промените при 5 неизвинени отсъствия за един месец семейството на детето няма да получава семейни помощи от държавата за него в продължение на една година.

Още по темата
Темата в студиото на "Денят ON AIR" коментира депутатът от ГЕРБ Галя Захариева. Тя заяви, че образованието е приоритет не само на думи за партията. Работело се над това през последните две години, а предложените промени пък били последваща стъпка.

"Анализите, които направихме по време на срещите с колегите и от страна на Министерството с Комисията по образование в Народното събрание, показват, че трябва да се засилят мерките", посочи още тя. Захариева допълни, че са вложени изключително много средства в образованието, но въпреки това има много семейства, в които то не е ценност.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че не се отнема помощта, която се полага на едно дете, тъй като отнетите средства ще отидат при същото дете, само че ще се използват за мотивирането му да ходи на училище.

Учителите обаче ще бъдат тези, които ще определят за какво да се използват тези средства - дрехи, учебници и др. Депутатът подчерта, че тук не става въпрос само за ромските семейства и правилата ще важат еднакво за всички.

Според нея е много важна и ролята на медиаторите - личности с авторитет, учители, психолози, които следят тези пари да се харчат по предназначение. И държавата отделя достатъчно средства за финансирането на такива хора.

Галя Захариева коментира и подготовката на партията за Европейските избори. "ГЕРБ винаги е готова за избори. Ние имаме една изключително добра структура, обхващаща всички общини, места в страната ни. Колегите ни не спират да бъдат сред хората. Чисто организационно няма да имаме проблеми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки дар трябва да се заслужи, в противен случай няма да се оцени!Вместо да поставим нещата така, че детето да се старае да реализира постижения и чак след това, на базата на тези постижения да получи нещо наготово, ние умоляваме и даряваме ромчето с какво ли не, само и само да благоволи да посещава училището. И у това дете се изгражда впечатлението, че е безценно и че някакви низшестоящи по отношение на него, се опитват да го умилостивят с дарове.Това е погрешен метод.
14
0
 
0
 
! Отговори
От къде накъде преди 5 години
ще се стараем всячески да набутаме блага наготово в ръцете на подрастващо, което има за еталон родителите си и смята за будала всеки, който се опитва да му помогне?Резултатът е само един - можем да го видим в Бл..иц, качен е клип с ромски юноша, който псува, обижда и ругае българите, защото ги бил мразел. Мразел ги, защото според него са некачествени.Но докато е папал помощи и детски надбавки, не е помислял да се откаже от тях заради факта, че му ги дават хора, които са некачествени според него
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости.Как ще подкрепите със средства детето в училището като родителите не го пускат там? Само се раздуват местенца за медиатори,психолози и се прахосват пари от зор да вкарат ромски деца които не желаят да учат в училище .Едно е присъствие,друго е учене на материала,тази перхидролка не прецЕня/както сама се изразява/ ли това ???Затова и от училищата излизат неграмотни роми с подарени дипломи,като дипломата няма как да работи компетентно вместо тях.
12
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Тази програма не е с достатъчно рестрикции.Дали ще бъде добре контролирана?Учителите ще получат тези пари ще им купуват учебници и тетрадки ли?По скоро трябва да е по крайна мярката,за да го няма това неходене на училище и градина от представителите на ромският етнос най-вече!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тераси има ли? Или идеални части?
10
1
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Я да пробва Цецо да гледа три дъщери на минимална и с големите детски.Или някой с деца,написал този закон.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За децата по 30 лв, за управляващата мафия по един тризонет. Така е честно.
8
0
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
В Герб няма един грамотен средноинтелигентен човек.Нито един.Тази Галя и останалите колхознички Менда ,Екатерина, Теменужка ,Николина ,Лиляна ,Цвета и т.н. са просто едни пернати същества ,чиито напъни да се подмажат на Тиквата направо цепят мрака.Чалгари ни управляват.
7
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
От къде ги вадите тези прости ***? Изрусени и проскубани колхознички...
6
1
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Когато аз бях министър на образованието, всички ходеха на училище!Ваша: Дряновицата
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено на индийците няма дасе пишат отсъствия и ще им пишат тройки. За българите е друго тогава едно нереално неизвинено се счита за неизвинено. Българите ще плащат, а "малцинствата" ще цоцат.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ГЕРБ скоро си отиват на бунището на историята" Пешо комунягата 12.3.2009
3
0
 
20
 
! Отговори
Дид преди 5 години
Парите трябва да отидат в училището / градината. Иначе, както чета съм сигурен, че ще има пребити учители. Ще стане, като с лекарите от бърза помощ... Всички знаем защо...
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следваща хрумка герберотъпчета е спиране на пенсиите !л
1
0
 
25
 
! Отговори
Нане преди 5 години
Мамина калинка малинка...Една руска даскалица картофка, оправи софето... Таз ша да оправи и Убразуванинйето... Вервайте ми...