ОП искат строги наказания за пияни и дрогирани шофьори

При особено тежките случаи искат да се дават до 30 г. затвор
Обновена: 3 апр 2019 09:36 | 3 апр 2019 09:33, Камелия Цветанова
26
ОП искат строги наказания за пияни и дрогирани шофьори
Снимка: архив Bulphoto

По-строги наказания за шофьорите, които карат пияни, дрогирани или без книжка, поискаха депутатите от Патриотичния фронт.

Поводът за поправките в Наказателния кодекс, които са внесли законотворците от групата, е смъртта на велосипедиста Евелин Дуков от Царево, който беше убит на пешеходна пътека в Приморско от пиян шофьор.

Още по темата

56-годишния Владимир Колев беше признат за виновен и осъден на 17 години затвор при първоначален строг режим от окръжните магистрати в Бургас, но това според близките на убития не е достатъчно.

От Обединени патриоти също смятат, че наказанията за причиняване на смърт на пътя са твърде малки и не изпълняват превантивна функция.

Депутатите искат пиян или дрогиран шофьор, избягал от мястото на произшествието, причинил катастрофа на пешеходна пътека или без книжка да се наказва със затвор не от три до 15 години както е сега, ами с лишаване от свобода от пет до 20 години.

При особено тежки случаи патриотите настояват наказанието да се завиши от 5 до 20 години на от 10 до 30 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каквито и хрумки да им идват покрай изборите след коалицията им с герп тъй наречените патриоти скоро няма да ги има в парламента.освен това да внимават какво си гласуват защото някой от тях да не го съдят строго.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те едни строги наказания. В България няма закони ние за наказания говорим... Жалко
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи дрогиран шофьор, след като не ми личи, че съм пушил по никакъв начин. Сравнето го само с изпиването на една бира и какво ти причинява зад волана
20
0
 
4
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
масово велосипедисти пресичат пешеходните пътеки без да слизат от тях - от велосипедите си!
19
0
 
5
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
обединени *** тръгват по пътя на деформаторския блок с тези искания за драстично повишаване на наказанията за шофьорите за неумишлени престъпления! Защо първо не погледнат докъде го докараха деформаторите! Как 17 години ще са малко за конкретния случай, доживотен ли искат тея! Живея в голям град и масово велосипедисти пресичат пешеходните пътеки без да слизат от тях! Едно е да пресичат със скорост 2-3-5 км, съвсем друго е с 10-20 НАЛИ? Стига сте прехвърляли цялата отг на шофьорите!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все по-високите наказания записани в закона 30 години имат за резултат повече нарушения и катастрофи. Това е очаквано, но не и за онези 80%.
17
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Несъразмерно високите наказания никога не могат да доведат до нещо добро. Факт!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано да се приеме. Всъщност не виждам причина защо някой би го итхвърлил, освен ако не кара пиян и дрогиран.
15
1
 
5
 
! Отговори
Х преди 5 години
А за тези дето карат без книжки, и при проверка от корумпираните ченгета минават с 50-100лева!? За тия ченгета какви наказания трябва да има, като аз лично познавам един обикновен крадец кара порше панамера без книжа повече от една година! Мислите ли че тоя въжкарр не са го спирали за проверка!?
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и други наркотици освен тревата ,които са много по -опасни от тревата за този който ги употребява и за околните !
13
2
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
И как ще коментирате това "искане" на фона на световната легализация на тревата ? Тия, авторите на промените в НК, които не правят разлика между управляване на МПС след употреба на ... и под въздействието на ... , трябва първи да станат клиенти на прокуратурата. Лошото е, че са наказателно неотговорни - народни представители са все пак.
12
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Свръхвисоките наказания никога и никъде по света на са спряли нарушителите и престъпниците. От много отдавна по цял свят е известно, че нарушенията и престъпленията се спират не с огромни наказания, а с неизбежност на наказанието при всяко престъпление или нарушение, като арзмерът на наказанието е несъществен. Само в България господства мнението на онези 80%, че като се запишат в закона огромни наказания, които после не се прилагат, това щяло да има ефект, защото така щяло да се "бръкне в джоба"
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично спрях да пуша трева заради този закон, дори и да съм пушил преди 2-3 дни пак ме водят надрусан, не ми се рискува.
10
6
 
3
 
! Отговори
Точно преди 5 години
Кратко и ясно конфискация и затвор иначе управия няма.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорите, които пушат трева са много по-малко опасни от пияните, те всъщност са най-внимателни.
8
0
 
11
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Аз пък искам Обогатените патриоти да удвоят пенсиите и заплатите, както обещаха. Искам шкембето, бяла златка и Валери да спрат с далаверите и търговията си с ДПС.
7
0
 
7
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
Имам следния казус - във Варна при полеви наркотест давам положителна проба за марихуана, която пуших преди 3 дни. На кръвния тест нищо не показва и постановлението се отменя, но КАТ Варна все още не желаят да ми върнат книжката. Трябвало да пиша молба и да се моля на началника да не ме накаже за престъпление, което не съм извършил
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високите глоби действат, ако се събират...Ама когато мога да дам 500-1000 лева на някаква шушумига, дето работи в НАП, "да бар е тук-там" нищо не се получава.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Защо? Нажримчи му глобата, да гладува 1 година и децата му да ходят скъсани, па да видим колко кандидат джигити ке има?
4
1
 
10
 
! Отговори
това лудости преди 5 години
Има хора който биха предложили при престъпления свързани със издаване на паспорти по втория начин затвора да е доживотен...или който ощетява държавата в големи размери ...има и по радикално ; щом паритети не отговарят на доходите ти отиваш за 30 г в затвора--без доказателства щом само това се докаже --трибунал и на Белене или който вземе рушвет....