Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Хайдеее...Гербавите *** заляха темата.Вече няма смисъл да се коментира.Има смисъл да се коментира, когато сте болшинството и можете най - нагло да лъжите и обиждате. Сега опорните ви точки "капят"!
95
0
 
6
 
! Отговори
пълно е със.... преди 5 години
....по малки и по големи САРАЙЧЕТА--каква хубава българска дума ,как я бяхме просто забравили...
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като каже един политик, че има доверие на друг политик, се нарича демагогия,а като каже един политик, че снема доверие от друг политик - перверзия !
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае че нищо няма да направи но вдига политическа пушилка за да угоди на господарите си. Жалкото е, че всичко това е за наша сметка.
92
4
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
До Гледна точка,а "червената"тиква ,като иска оставките на тези от герб-комунисти,случайно да връщат откраднатото,и асаньора остава ,терасата също.От написаното по-горе явно е нещо закодирано и само вие yшaнкитe cи го разбирате!Кое е откраднато се ДОКАЗВА в съдът, другото е морал и етика, които са ви съвсем непознати!
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайдеее...Гербавите *** заляха темата.Вече няма смисъл да се коментира.
90
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До редно ли е???да са закарали болния при честния асансьорчиков,той има асансьор,купен с "честни" пари.
89
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До от питащия избирател,антон-шайката,нали е говорител на тв европа.манлихери е криел,и дядото на твоя любим пожарникар,иначе той как ще учи в милиционерското училище,ти знаеш ли какви проучвания са правели на кандидатите на милиционерското училищи,до девето коляно,а твоя любим се пише за антикомунист.
88
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Унуфри,защото пожарникаря със сините чорапи,не е брутален така ли.
87
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Гледна точка,а "червената"тиква ,като иска оставките на тези от герб-комунисти,случайно да връщат откраднатото,и асаньора остава ,терасата също.
86
10
 
8
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
И Гоце беше ***, но поне по-рафиниран апаратчик. Зеленото чорапче е толкова брутално ***, че бай дъ уей Деса изглежда по-изискана.Но не в това всъщност е проблема. Проблема е, че чорапчо е разтворил задни бузки като в донаборна комисия за красная армия. Потресаващ русороб, позор за България.
85
9
 
7
 
! Отговори
от питащия избирател преди 5 години
До 1 Не е от Антон тодоров информацията, а от ТВ ЕВРОПА.Освен за евтинджос на апарт. на Радеви се изредиха и следните имотници: Желю бойчев-голем палат от 150 кв.м. за нез пари, на Киро добрев -голем палат за без пари (от Югоембаргото-дизела.милионите...), за Валерко Жаблянов-разкошна лукс къщурка в бояна -ад 500 кв.м. за около 300 бона -евтиния за тоз квартал, в мазето кътал пити с кашкаваля и манлихери и калашници-готвят ПАРТИЗАНСКА офанзива..из цялата страна чистят и подготвят ЗЕМЛЯНКИТЕ...Ко
84
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев като се пише толкова честен, нека да започне от себе си и да публикува данъчната си декларация.
83
15
 
10
 
! Отговори
този не е моят прези преди 5 години
Какво му е достойното на Радев, нищо? Дължи обяснение на своя работодател, народа, как така плаща 2 заплати на държанката си и квартирата и с нашите пари. Колко получи от производителите на Грипен да лобира за тях? Какво прави Деса в президенството, защо има кабинет и сътрудници, от кого я пази НСО и защо? А сигурно и заплата получава. Тази жена не и е мястото там. Та ние не сме гласували за ния, че да харчи нашите пари. Докато не даде отговор на ния въпроси, няма правио да търси сметка на когот
82
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ако си юнак, погледни и около себе си - баща, жена, син...Андрешко, до Андрешко !
81
8
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Нинова и "Зеленият пъпеш", ако бяха в ГЕРБ до сега десет пъти да са си подали оставките!!
80
7
 
11
 
! Отговори
предложение преди 5 години
В какво жилище живее Радев и на каква цена го е купил?Нека започнем на чисто. Нека остане да живее там, но да плати разликата до пазарната цена. Нека даде личен пример и после да принуди останалите да сторят същото.Тази година всички народни представители от НС и членове на комисии.Догодина да се разщири кръга до градските съвети и т.н.Просто трябва смелост да се започне отнякъде.
79
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
И да ти обясни няма да разбереш
78
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега видях в 24 часа каква партенка са пуснали герберастите. Тома Биков твърди, че Нинова предлагала 30 млн. лева на Михаил Миков, за да освободи лидерското място в БСП и тя да го замести.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гласоподавателНапълно съм съгласен и Ви подкрепям!