Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78Можеш ни да ни обясниш какво му е "достойното" на тоз президент.
75
8
 
13
 
! Отговори
гласоподавател преди 5 години
Социалистите корумпираха съзнанието на народа по подобие на Русия.Трябва очистваща сила която да изкорени соцалистическия начин на мислене.Всички сделки от "приватизацията" трябва да бъдат преразгледани от прокуратурата.Фашистите ги намират и на 85 години в Южна Америка.Така и ние трябва да изправим пред съда всички социалисти.Тогава България ще тръгне напред.
74
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78Какво му е достойното на Радев ?...това, че имаше прикриване на ПТП с участие на баща му, при което той беше виновен, на харманлийските комунистически структори счетоха за виновен жертвата - инвалида Стефчо, но Радев се нахвърли върху хората които извадиха видео клипа !
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, ако си юнак погледни и в паницата на БСПарите, щото и те много лапаха през последните 30 години. Бъди справедлив президент на всички българи!
72
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората могат сами да преценят какво представляват мизерниците от ГЕРБ в сравнение с достойния генерал президент Румен Радев
71
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе този "Апартаметгейт" ми се струва, че скоро ще затихне, защото всички са у кюпа !Усеща се, че и Радев, и червената Коркондела, и Йончева дори, не са така активни....че те за майките с увреждания и за битовия скандал с ромите правиха протести, а сега искат "оставки" или "дълги отпуки" някак си гузно и с половин уста !Страх ги е, че на ГЕРБ може да му писне и да извади и той някой "покупко-продажби, заменки, приватизацийки" и т.д. !
70
6
 
21
 
! Отговори
редно ли е??? преди 5 години
Това е болницата в Ямбол. Влачат белодробно болните по стълбите до четвъртият етаж защото в сградата НЯМА асансьор, но има мухъл и мизерия.А това е Цветан Цветанов - зам. Председател на ГЕРБ. Той си ИМА частен асансьор в новият апартамент за един милион и 400 хиляди лева, но няма съвест и морал.Управляват ни най-наглите лъжци и крадци, които историята ни познава.Днес - четвъртък, от 16.00ч. гражданите излизаме пред Министерски съвет. Георги Георгиев, БОЕЦ, Фейсбук
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, за борбата срещу пакета ,,Макрон" на нашите героични евродепутати няма ли да кажем нещо за нова похвала?
68
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Радев сне доверието си от Георгиев ... ""................снема доверие за една тераса, а на всичките червени олигарси които го избраха - вярва ?Недай си боже от този да зависи нещо ...
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тризонета трябва моментално да подаде оставка!!!
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-еее, ми! Като не избрахме Цечка, така ще е!
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До57Има общо, защото крадът от нашата държава и за наша сметка. Радев нали се пише за народен защитник. Нека тогава прояви смелост и надникне какво става там.Освен това, ако искаш да ползваш турски думи понаучи ги първо и тогава ги използвай.
64
1
 
15
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Преди 2 години Цветанов и Президента водеха спор относно борбата с корупцията има ли я няма ли я и под чий контрол трябва да бъде. ГЕРБ - видими резултати !
63
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли дали Радев плаща данък на тези 11 бона и нещо отгоре които му дават за нищоправенето?
62
7
 
15
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Възприемам плювачите / недобронамерена критика, унижаваща, неистинска, дребна/ по Р.Радев като същества заплашващи националната ни сигурност! Прасета / гадно животинче/ които не милеят за държавата, а работят за чужди интереси срещу някоя е др. остатък от трапезана на някой техен господар-свинар!
61
18
 
11
 
! Отговори
ДД преди 5 години
ЗАБРАВИ ЛИ ПО ДВЕТЕ ЗАПЛАТИ НА МЕСЕЦ НА Г-Л ДЕСИ И ПЛАЩАНЕТО НА КВАРТИРАТА И ОТ ВВС ?
60
4
 
22
 
! Отговори
До57 преди 5 години
Олунколо, какво общо имат руските имоти тук бе? Става въпрос за нашата шайка в в нашата власт бе!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Ти се разбери със себе си! Прочети ако можеш поне заглавието!
58
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев знаем, че е лош и за него товае нормалнои друго не очакваме! Трагичното е как чист и светъл гербер и евроатлантик като Цецерон уби вярата на хората в Доброто!
57
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Презедента да ги натовари на самолета си и да ги спусне в Северна Македония над Солунски рид!