Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
21
 
! Отговори
ЗАМЕНЯМ 8 БРОЯ Ф16 преди 5 години
за един ТРИЗОНЕТ в центъра. Из обявите за кадри в ГЕРБ
35
9
 
27
 
! Отговори
ЩОМ РАДЕВ ГИ ПОГНА преди 5 години
ще им се стъжни живота. Може и до разваляне на сделката за Ф16 да се стигне. А някой от ГЕРБ ще стигнат и до затвора
34
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите начело с кремълския парашутист Радев искат да повярват българите, че на Цветанов апартамента е по-опосен за националната сигурност, отколкото председателската дейност на БКП/бсп и "Русофили за смяна на модела" !
33
4
 
8
 
! Отговори
До зависим преди 5 години
Изкара и днес 15 лв. За хапчета да ги дадеш ***
32
5
 
22
 
! Отговори
Ген. Л-т ТИКВОВ преди 5 години
ще облече ли парадната униформа. Че откакто РАДЕВ се появи нещо го досрамява да се прави на сватбен генерал
31
1
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Предлагано ли е на тези да върнат апартаментите и да си останат на местата /ако си разбират от работата/тъй като са се подвели от всеобщото вълнение да се сдобиват с имоти/жилища, т.с трупат лично състояние за сметка на общото/държавното!
30
33
 
10
 
! Отговори
Зависим преди 5 години
Пенсионираният военен Радев се е взел много насериозно - сякаш нещо зависи от него. Да си взима 11000 лв. месечно и да срича написаните му речи ....
29
1
 
28
 
! Отговори
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО преди 5 години
"И както виждате как реагират партиите в момента с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона"
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад Радев стоят нефалшифицирани, истински гласоподаватели. А това, че единици са снели доверието си от Радев си е за тяхна сметка.
27
6
 
13
 
! Отговори
Тучо преди 5 години
Тоя взе да ми става досаден! Мрън - мрън констатации! Пускай Указ, че всички, считано от 14 ч и .45 минути са уволнени, а те нека си разправят, че нямаш право! Той Караджата ако умуваше кое е законно, още щеше да е жив!
26
7
 
27
 
! Отговори
ДАВАЙ РАДЕВ преди 5 години
НАРОДЪТ е с теб!
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички в Парламента са един дол дренки. Избираме все тях и е все същото зло, че и по-зле става, ненаядоха се. Огледайте се за малки партии извън Парламента, тия вече ги видяхме. Не чакайте само реклами, за да изберете за кого да гласувате. Тия с най-честите реклами и рекламно време по студиата имат най-голям гръб от сенчести пари.
24
5
 
17
 
! Отговори
ФАЛШИВИЯ ГЕНЕРАЛ преди 5 години
от ПОЖАРНИКАРСКИТЕ ВОЙСКИ ще докладва ли..
23
1
 
29
 
! Отговори
Пламен Георгиев преди 5 години
Пламен Георгиев е за затвора.Като тоя синеок мишок обЕснаваше ,колко добри счетоводители имал Пеевски , почва да се чуди човек и колко капацитет има за тая работа.Не могъл да си оправи бакиите със собствените документи , па тръгнал да лиже дuрника на Пеевски.Сега отказва и да се обяснява ,шото със всяко следващо обяснение затъва все повече.
22
4
 
28
 
! Отговори
ШАЙКАТА ГЕРБ преди 5 години
май си намери майстора
21
31
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
И на кого му пука какво мислел псевдопрезидента Радев ?! Той е толкова безгласна буква
20
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите снеха доверието си към Радев, още като разбраха, че е кремълски парашутист !А това че още не се разкарал от Президенството е много опасно за националната сигурност !
19
3
 
34
 
! Отговори
AМИ ТОЙ И ЗАМЕСТНИКА преди 5 години
същия. Трябва цялата пас.мина ГЕРБ да се маха
18
1
 
31
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Платените Цецкини ***. Ало балами, с по 20 лв на ден ще видите апартамент като на идолите си след около 357 години тролене. Хак да ви е. Бедни мишоци. И аз съм гласувал за Цецка за президент, после осъзнах що за балък съм. Браво н президента Радев, лека полека започва да ми печели симпатиите
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се гласуват равни права на Президента и на министерски съвет! Ножът е опрял кокала. Не може да карат повече така без контрол. Ние им даваме заплатите, те крадат и оше и още