Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
4
 
! Отговори
До: Президент на БГ преди 5 години
Г-н Президент, свиквайте Независима Правна Комисия, както е в САЩ.Публично разследване на всички без оглед на партийна принадлежност грабили държавата 30 г.Ако се стигне до съд, процесите да са медийно отразени и публични.Ако има зависимости между законодателна, съдебна и изпълнителна власт, изводът е един БГ не е държава, а територия владяна от криминален елит.Вземете пример от САЩ, не оставки, а независимо разследване от експерти и отнемане на имущество и ефективни присъди.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Prezident Radev e christianski terorist izstrebitel.
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя го питат за апартамета му ..а той говори за олигарси..прави се на ощипана булка))
133
7
 
8
 
! Отговори
БСП-жалка преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
132
4
 
7
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Докато тази корумпирана система е изгодна на Големия брат,все така ще бъде.С компроматите държат всички в ръцете си и ги принуждават да слушкат.Преди малко повече от година Македония реши да се присъедини към трасето за руска газ и какво стана?Народни бунтове и правителството си отиде за отрицателно време.Бойко говори за продължаване на трасето през България и избухна апартаментгейт?Новината дойде от радио Свобона Европа.Все едно сега са разбрали,че са корумпирани.Да видим сега тръба ще има ли?
131
9
 
8
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Този не разбра ли, че от него нищо не зависи. И какво ще постигне с тази ялова пр инициатива.
130
12
 
10
 
! Отговори
Фатмак преди 5 години
А радефф кога ще даде обяснение как назначи любовницата си за секретарка?
129
12
 
10
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А този червен *** кога ще снеме доверието си към лица от БСП. Например, Нинова за "Техноимпекс", Йончева - за офшорката и пране на пари, Манол Генов - за купуване на гласове, Иво Христов *** и др.
128
9
 
8
 
! Отговори
гласоподавател преди 5 години
БСП сега искат да направят КуКу избори по режисура на Алгафари.Този филм вече сме го гледали и главните герои вече са известни.Все едно, аз не искам Луканова зима, Виденов ата зима, нито пък Обещарски да ми купува атомен реактор който залежава в склада. Нямам пари да ги държа в КТБ.Въобще очевидно не могат ме агитират за БСП
127
3
 
10
 
! Отговори
очаквам личен пример преди 5 години
Просто трябва да се започне на чисто.Румен Радев трябва да доплати сумата на жилището си до пазарната цена и в срок от една година да принуди всички депутати да направят същото. Да продадат собствеността която не могат да доплатят до пазарна цена.Следващата календарна година прокуратурата да извади сделките на по-широк кръг от властта, докато за оставащите три години покрие всички държавни служители.При условие че не е възможно парите да се инвестират, корупцията ще мине на по-ниско ниво и ще
126
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов повикал Владислав Горанов - Влади, трябва да построим нов затвор. - Няма пари, шефе. - Ще намериш! ТРЯБВА ДА МИСЛИМ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ.
125
13
 
8
 
! Отговори
Радев-балалайка преди 5 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
124
9
 
16
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
ЧОВЕКЪТ С АПАРТАМЕНТИТЕ НАЗНАЧИ ЧОВЕКА С ТЕРАСИТЕ НА ВИСОК ПОСТ.СЕГА ЧОВЕКЪТ С ТЕРАСИТЕ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ЧОВЕКА С АПАРТАМЕНТИТЕ.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за бай Лозан не изока ли?
122
14
 
10
 
! Отговори
Ко?! Не ! преди 5 години
Решетников ли го посъветва?!
121
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно решение !
120
11
 
10
 
! Отговори
111 преди 5 години
Аз снех доверието си от орезидента.
119
13
 
11
 
! Отговори
Чехлю президента! преди 5 години
Тоя па *** защо не снеме доверието си от Деса Мерцедеса заради постоянните й излагации, ама е под чехъл и не смее да гъкне пред разтури къщата селян.ка! Първо да каже как й е давал две заплати за двете длъжности на които я е назначил когато е бил шеф на ВВС без тогавашната му любовница да има нужния образователен ценз и тогава да дава оценки на други!
118
11
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
Когато кажеш истината те наричат "комунист"! Явно само комунистите са смели да я изричат високо на глас , което никак не се харесва на престъпници - политици !
117
27
 
15
 
! Отговори
Импийчмънт! преди 5 години
Българският народ отдавна сне доверието си от руската маша Румен ***!