В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
21
 
! Отговори
???? преди 5 години
Ако този Цветанов (поне за мен със съмнителни професионални качества) си позволява да купува апартаменти за по 200 хил., че и повече, Борисов какво си прави парите и колко ли е спестил?
162
2
 
21
 
! Отговори
???? преди 5 години
Влизаш във властта, възползваш се колкото можеш, и ако случайно те раздухат - подаваш оставка?! Хитро! Ей, това българският политик голям играч!
161
0
 
23
 
! Отговори
a преди 5 години
а Влади???????? ГОРАНОВ де!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
160
0
 
22
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
БГ има най некадърната политическа класа. Опозицията е толкова беззъба и омекнала, че не може да свали корумпираното правителство. Самото правителство е толкова слабо и паникьосано, че само ще се свали от власт без то самото да се усеща какво върши. подозирам, че Иванчева я удариха само заради това което се случва в момента. Тя най вероятно е щяла да разкрие цялата схема на стр. мафия и властта. Пуснаха я и ще ги изпържи на момента. Браво на нея, подозирам още помия да изплува.
159
0
 
18
 
! Отговори
СТАНДАРТЪТ преди 5 години
не трябва да бъде "който е замесен...", а ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ТАКИВА ХОРА ВЪОБЩЕ ДО ВЛАСТТА.
158
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А банката на бате бойко? А БарЦелоната? А бирата?
157
1
 
14
 
! Отговори
Оня с коня преди 5 години
Стандарта е оставка за въшката, която като се наяде излиза на челото. По хитрите стоят. Ако те разобличат - оставка. Ако не - смело напред.
156
0
 
21
 
! Отговори
Centurion преди 5 години
Да стандартите са ви в процентите на кражбите от всичко!!!Трябва да бъдете смазани Герберски *** долни!
155
0
 
4
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ЛЯВТ.с ББ предлагат жилища ли? :))
154
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В превод това значи-"Крадете братя мои колкото можете.Ако се издъните излизате в дълъг отпуск или си подавате оставка.Няма да има разследване и,процес и затвор.А аз ще се оправя с медиите и овчия народ.Желая ви успешно да се нагушите че всеки момент могат да ни изритат"ваш вожд БМБ
153
0
 
17
 
! Отговори
ЛЯВ преди 5 години
"СТАНДАТР" - който се е сдобил с евтин апартамент да освободи място и друг да направи същотоАко ББ осъждаше деянието като престъпно щеше ли да остави хората в партията си?
152
0
 
12
 
! Отговори
:)) преди 5 години
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"---------------Нявма човек нема проблем! :)) Все пак има истина в думите, че кадрите правят всичко! ББ измисления наш филмов лидер, остана и без кадри! :))пп . по вр. на силовото, мутренско и корумпирано управление на ББ 3ри мил. емигрираха от ББ/Герб държава!
151
1
 
21
 
! Отговори
като вожда преди 5 години
Който е придобил евтин апартамент с тераса по малка от 180кв.м. веднага да подава оставката!
150
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, чисти си партията, че идат избори. За апартаментаджиите ли да гласуват хората.
149
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадат и си подават оставките. "Има келепир в тая работа. Хората пари направиха.'
148
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До изберете сами,твоята партийка герб-комунисти,е чиста ,като клоака,не те знам дали си грамотен,за да разбереш,значението на думата клоака.
147
1
 
6
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
до 143За жалост това не е българска практика, целият свят разчита на месии !Елитите учат простолюдието на идолопоклонничество и покорство ! Тия нашите са просто слуги, радват се на малките благини в замяна на душите и съвестта си .
146
2
 
26
 
! Отговори
Дааааа.. преди 5 години
В ГЕРБ има стандарт по крадене -Колкото повече, толкова повече...
145
3
 
20
 
! Отговори
145 преди 5 години
"свята и чиста партия ГЕРБ" Хора, пийте си хапчетата и ходете редовно при психиатър, че нещата са много критични!Сериозен съм! Психическото здраве е сериозен проблем в България, особено сред фенченцата на мутрата от Банкя.
144
2
 
27
 
! Отговори
Долу Шайката преди 5 години
За мафиота Тиквун е достатъчно да подадеш ОСТАВКА и толкова. Всички тези са извършили по няколко престъпления, той ми мрънка за някакви оставки. ОСТАВКА да подава той, че съвсем прецака държавата със съдружниците си във фирма "Шайката ГЕРБ" ЕООД.