В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стандарта е да не хванат.
142
18
 
4
 
! Отговори
изберете сами преди 5 години
Мачкай Бойко! ГЕРБ авите подават оставки, а БСП ги издига за европарламент.Дошло е време разделно. Ще иска ли българския народ свята и чиста партия ГЕРБ или затънала в мръсотия и корупция БСП.
141
0
 
22
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
По-добре "стандарта" да бъде да не се краде и да не се уреждат фирми срещу апартаменти, да не се гласуват лобистки закони, шефа на Комисия за противодействие на корупцията да може да обясни защо са му дали апартамент на 3 пъти по-ниска цена и защо с една държавна заплата се шири в тризонет + 200 квадрата тераса за купони и т.н., и т.н.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ветъра на ПОДмянатаЗаспалият, безхаберен за бъдещето си народ!
139
0
 
15
 
! Отговори
продължение преди 5 години
165 кв. за 60 бона....какво му плащаш.Искам и аз.
138
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коалиционен партньор съветва да се направи провелрка на имот на Ангелкова на Бързарица 2 в Офча купел,зад банята.
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емилчо Радев е измислил пак да сменяме паспортите.Пари трябват на гербаджиите и вече е трудно да измислят откъде да скубнат.
136
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
Един въпрос,към др.борисов,асансьор и тераса ли са стандартите в герб-комунисти.
135
1
 
14
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
Незнам колко са евтините апартаменти , но под масата на "наши фирми" се е давало 1000% .Тук въобще не става въпрос за партийна принадлежност, ясно е , те всички си крадат и купуват с привилегии . Една Масларова като си направи спа ХОТЕЛ +болница за лечение на глукома на името на мъжа си и ГЕРБ реваха кат луди ... и накрая кво стана ?Бойко я прати на делегация в Азия нещо си ...Всички са едно семейство и заедно обират народа ! Децата на БКП - УБИВАЛА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗБИВА БАВНО НАРОДА!
134
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само оставки не стигат,трябва пълна конфискация на незаконно придобитите апартаменти!Затвор за недекларирани и неплатени данъци!
133
3
 
23
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ЦЦ И ББ преди 5 години
КАТО СЕ МАХНЕ ТАЗИ ВЛАСТ, ЩЕ ПРАВИМ ИЗБОРИ ДО ДУПКА, ДОКАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ПОДХОДЯЩИТЕ! ТОЯ ДЕТО ПИШЕ ГЛУПОСТИ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ КАТО ИЗРИТАМЕ СЪС ЗДРАВИ ШУТОВЕ ТЕЗИ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ ОТ ГЕРБ, ДРУГИТЕ ЩЕЛИ ДА СА СЪЩИТЕ! КОГАТО СЕ СЪЗДАВАТ ЗДРАВИ ЗАКОНИ И НАЙ-ВЕЧЕ СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, А НЕ КАТО ТИКВАТА И ОСОБЕНАТА ФОРМА НА ГЛАВАТА ДА СА НЕДОСЕГАЕМИ,ДА КРАДАТ И ДА НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ, ДЪРЖАВАТА ИМА ШАНС. ВСИЧКО ОБАЧЕ Е В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА! ШАНС ИМА, НА ХОД Е НАРОДА И ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА.СЪД И ЗАТВОР
132
0
 
24
 
! Отговори
Цвента Цветан преди 5 години
За да купуват такива апартаменти, представе си колко още пари имат.
131
0
 
27
 
! Отговори
Ицо ни преди 5 години
Акад. Петър Иванов: На един негербаджия са нужни 1 355 години да събере парите за апартамент като на Цветан Цветанов. Той ги събра за няколко месеца
130
5
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
Блажени са вярващите, че като си отиде тази власт ще дойдат по-добри и честни! Затова Исус е казал на кръста " Не ми гонете мухите, че ще дойдат по гладни" , но тук става дума и за много алчни. Не само управляващите са алчни, огледайте се добре! Всеки, който има възможност краде и дере кожата на бедняка! Огледайте се и вижте как се самоизяждаме! Дори и брат за брата е вълк! Така е било и никой няма да успее да промени този живот! Такива сме хората, АЛЧНИ и така е по цял свят, не само в БГ.
129
2
 
27
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕТЕ СЕ преди 5 години
ЗАМЕСЕНИТЕ В "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" ПОДАВАТ ОСТАВКИ, ИЗЛИЗАТ В ДЪЛЪГ ОТПУСК/ТОВА ПЪК КАКВО Е/, НО СИ ЗАПАЗВАТ ПОСТОВЕТЕ, САМО ЦЕЦО Е НЕДОСЕГАЕМ - ОСТАВА КАТО ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГЕРБ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ОПГ /ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА/ ГЕРБ. ТАКА ГЬОНСУРАТА ЦЕЦО, КОЙТО ДЪРЖИ БОКО С ПРЕСТЪПНОТО МУ МИНАЛО, ОСТАНА И КАТО ЕМБЛЕМА НА ГЕРБ -АВАТА ЧУДОВИЩНА КОРУПЦИЯ. А ЗАЩО БОКО НЕ ПОДАВА ОСТАВКА???ЗАЩО БАШ КОНПИРА, ВМЕСТО ДА Е УВОЛНЕН Е В ОТПУСК. ЩО ЗА НАРОД, ЩО ЗА ДЪРЖАВА???
128
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ти защо не си ръгна след скандала след Суджуците?А след скандала с Филип Златанов?След скандала с Кокинов и Мирослав Найденов?След скандала "Ало Ваньо"?Всичките виновни, ти вечно чист като струя гербаджийска пикоч!
127
1
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Отдавна не се е изразвал ресенчо плюф.нали.ев, така нареченият росен - Офшорката.Колко си права, г-жо Кулезич!
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като дойде някой друг мислите че няма да е същото ? - жестоко се заблуждавате или както се казва блажени са вярващите.Системата на властта е ПОРОЧНА и докато не се смени тази система нищо няма да се промени ! - 100% гаранция.Виждали ли сте вълк да е станал вегетарианец ????
125
0
 
21
 
! Отговори
До 122 преди 5 години
Точно така. Всички проблеми в страната произтичат от не работещата правна система. Дългосрочен стабилитет и градеж може да има само с работеща правна система, в който случай не би имало особено значение коя точно партия е на власт, понеже главните принципи се задават от правната система.
124
0
 
5
 
! Отговори
д-р миразчийски преди 5 години
До д-р петранов а сега да те видя как коментираш във вестниците след като аз съм ти директор от нфсб а ти си безпартиен и само псевдоначалник на кардиологията в бургас