В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
7
 
! Отговори
д-р петранов преди 5 години
До дедо Ташунковъпроса е да се сменят партиите ,само така ,ще се преборим с корупцията както е в щатите на 4 години - за да не забогатяват и при такъв случай на корупция отмъстителя ще е следващата партия която също ще се плащи защото за 4 години не се забогатява и ще търси мръсотията на предишната защото има пари ,а народа няма
122
0
 
36
 
! Отговори
Анелия преди 5 години
Както каза снощи Люба Кулезич, това, което се вижда с апартаментите е върхът на айсберга ! Никой нищо не публикува за офшорните сметки, за жилища извън страната, за акции извън страната.....
121
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата не са се променили.Навремето бяха отявлени борци и партийци.Днес не е по различно.Не си ли роден след 1989 г,не трябва да те допускат до власт,защото си обременен.Особено,ако си бил партиец,но не си успял като другите партийци и искаш да наваксаш.
120
1
 
33
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Борисов, очакваме в скоро време и ти да бъдеш издънен от собственото си котило и от най-честната партия на света ГРОБ. Корумпе до корумпе, прос.так до прос.така, "мила мия майно льо", както се пее в песента. Никой не ви вярва вече за нищо!
119
1
 
27
 
! Отговори
Съдебната власт преди 5 години
Съдебната власт не е независима както трябва да е за 3та власт. Там от комунистическо седят едни кадри заедно с децата си. Навремето знаем кой го пускаха да следва право - само децата на най-отявлените борци и партийци. Затова там трябва да има изборни длъжности и да се помисли как да се реформира. Трябва д асе измисли хитра саморегулираща се система, а не да се дерете от злоба, особено червените, понеже вие сте най-виновни за правосъдието.
118
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО,НОСИ СИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТВОИТЕ МИНИСТРИ,ЕКИПА Е ТВОЙ!!!!! ХВАЩАЙ ГИ НА ВРЕМЕ ПРЕДИ ЖУРНАЛИСТИ ДА ТИ СВЕТНАТ ЛАМПИЧКАТА!!!!КАРАКАЧАНОВ ЩЕ ТИ Е СЛЕДВАЩИЯ НЕ УДОБЕН МИНИСТЪР,РУСОФИЛ В НАТОВСКА АРМИЯ!!!!!ПРОКАРВАТ СЕ СТАРИ СЪВЕТСКИ РАЗРАБОТКИ
117
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм лош,ама другите са по лоши.Ай сик.Като се се хванал на хорото да управляваш,гледай себе си и твоите какво правят.И за вас и за другите трябва да има съд и правосъдие,но това няма как да стане с цаци в блатото.
116
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън от ГЕРБ уличените в данъчни и имотни престъпления. Нека ГЕРБ бъде партия чиста от мошеници и достойна да управлява.
115
22
 
4
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Стандартът е двоен, ама защото другите не го правят. Нарцисите ги търси на Позитано 20. Там се натискат като мишоци лица като Иво Христов, Елена Йончева, Манол Генов и много други.
114
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде да се запиша за евтини апартаменти, после ще си подам оставката няма проблеми!
113
3
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"Стандарта" ви е двоен!И изобщо не е стандарт , а замитане на следи и прах в очите.Достойните мъже носят отговорност с доблестни постъпки, не с миши ходове!Провалихте се тотално - оставката е единствения доблестен ход!Но тя е за смелчаци, не за нарциси!
112
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Борисов, при създаването на ГЕРБ Вие обещахте при съмнение за корупция да изключвате от ГЕРБ. Излъгахте ли тогава, защото сега говорите само за оставки?
111
4
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Оставки!!! Па голям виц няма!!! Точно този който трябва да я подаде е недосегаем неземеним ненаказуем. Въпреки доказаното разминаване на приходи и доходи стой като вкопан в партията. Замества ББ и в ГЕРБ и в правителството тъй като ББ работи повече за външната политика в страната командва Цв.ЦВ. Смешки. Кой ли ви вярва вече на стандарта.
110
2
 
26
 
! Отговори
И БОКО Е НЕВИНЕН преди 5 години
А КОГА БАНКЯНСКИ ЩЕ СИ ОТРЕЖЕ ОПАШКАТА? РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ЦЕЦО Е НЕВИНЕН - 6+1 АПАРТАМЕНТИ, БЕЗ ДОКАЗАН ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ, КРАДЕ ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА, ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА С ЛЪЖЛИВА ЦЕНА НА ИМТОТЕ СИ И НЕ ВНАСЯ ДЪЛЖИМИЯ ДАНЪК ВЪРХУ РЕАЛНАТА ЦЕНА, ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИ И ФАЛШИВИ КРАДЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ. БОКО ПРИСВОИ МИЛИАРДИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, КРАДЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, РЕКЕТ ВЪРХУ БИЗНЕСА - НАПРАВО СИ ПРИСВОЯВА АПЕТИТЕН БИЗНЕС,КРАДЕ ЧРЕЗ ДЪРЖАВНИТЕ ДРУЖЕСТВА- ВиК И ПР.НО ЗА НЕГО НЯМА ОСТАВКА
109
1
 
20
 
! Отговори
Ц.Зойн преди 5 години
аз съм член на ГЕРБ НО ВЕЧЕ НЕ ИСКАМ И ДА ЧУЯ ЗА ТЯХ ХОДИХ ПРИ ЦВЕТАНОВ ЛЪЖИ ОБЕЩАНИЯ ?
108
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скрийте го тоя гнусар че народа повръща вече от него
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е долно всичко!ОЩЕ СМЕ В СОЦИАЛИЗМА, КОГАТО ЕДИНСТВЕНАТА ОСИГУРОВКА НА ЧОВЕКА ЗА БЪДЕЩЕТО БЕШЕ КЪЩАТА(АПАРТАМЕНТА), КОГАТО НЯМАХМЕ ПРАВО НА ДРУГА СОБСТВЕНОСТ И ХОРАТА БЯХА ПРИНУЖДАВАНИ ДА ПРОДАВАТ БАЩИНИТЕ СИ ДОМОВЕ НА БЕЗЦЕНИЦА НА НЕПОЗНАТИ.Хора, истинското състояние на човека са фирмите му и възможността да печели нови и нови пари.Защо не завиждате на милиардерите? Защо възпитахте децата се да се възхищават от мутрите? Защо възпитахте децата си да се правят на мутри и да пребиват....
106
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стандарт по кражби и престъпления!
105
3
 
22
 
! Отговори
СС преди 5 години
Тук не плюйте по Бойко,че видите л бил комунисти Т.н. Ами вие какви сте бре? Тези дето не бяха комунисти -СДС и царската партия бяха още по-големи крадци и от км истите! То какво излиза? Че властта в БГ през последните 30г е пълен бардак???
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЦВЪК - ОЦВЪК.......И ПАК....И ПАК.......