В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Бе то много хубаво така - крадеш, крадеш и после отпуска. Като свърши отпуската, пак яхаш лъжицата... А нещо тук за закони, ред, правосъдие, справедливост... , няма ли?
102
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как звучи ,"излизащ в дълъг отпуск" едно време с такъв термин ни съобщи Петър Младенов че свалят току що упоения с наркотици Тодор Живков от власт! Хващат ги в мащабни имотни измами, нарочно неизгодно сключени договори и всякакви шашми,но те пак се правят на невинни ! Като ци //***./ ите лъжат и все невинни . Мечтата на Бойко е да застигне и надмине 45 години власт на комунизите !
101
3
 
15
 
! Отговори
недосегаемите преди 5 години
Оставка за дребните риби разкош за бсп олигарси с хотели фабрики оръжеен експорт замъци панаири с острови самолети и села в САЩ за сметка на ограбения народ.
100
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв стандарт имало в ГЕРБ? Тиквун е още премиер, досега 100 пъти трябваше да подаде оставка и сега Барни Ръбъл ще стане министър на правосъдието. Голям стандарт.
99
1
 
22
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Селянката от Самоковските баири, по-точно Белчин баня имала наследствено място в София.Ще ме умориш от смях. И живеела в малък апартамент казваш.Колко малък - 4 квадратни метра.И няма пари за ток и вечер яде на свещ.
98
2
 
27
 
! Отговори
цъфнал герб преди 5 години
..Послеееден ваалс..сбогоом любимаа :-) :-) :-)
97
1
 
30
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
За опита за убийство на военен дадоха условни присъди, къде е Каракачанов, къде е Бойко, такова заличаване на българския народ не е имало и по турско време!
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си как беше смачкана кметицата на кв. Младост по сигнали от същите тези строители на жилища, в които сега властта се настанява на ¼ от цената. Тези институции мачкат всеки, който се опита да спре корупцията вместо да спрат корупциятаЗатова днешният протест в 16 ч. пред Министерския съвет след това трябва да се премести под прозорците на главния прокурор. Ако ние имахме главен прокурор на място, г-н Борисов отдавна да е излежал първата си присъда.
95
18
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 5 години
До АнонименДругарю , пак осмърдя сайта с фалшива новина. За грамотните хора е ясно, че могат да видят имотното състояние на Фандъкова в интернет. За сведение тя има наследствено място и малък апартамент в Манастирски ливади. Явно много рано си почнал предизборната борма за кметове.
94
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"И в кен ефа да падне, пак на рози мирише!"
93
0
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ааа, хора не такива приказки!Аз вярвам на наш'та съдебна система, а тя казва, че ние сме единствената държава във вселената, в която нито един виш политик или държавник не е осъден за каквото и да е!Така, че лоша дума да не чувам!Объркал се е нещо Богът сред нас.Всичко ще се "изясни" . Не бойте се!
92
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е най добрия Премиер в последните години, а може да се каже и досега в България. Естествено, че троловете на БСП ще го плюят, но това нищо не значи за народа , който пак ще го избира на всички избори. Сега пък още повече като имаме Нинова и Радев .
91
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не повдига въпроса как бедната селска учителкта дошла от Самоков с едно изтъркано сакче и едни протирити дънки, в момента е собственик на 4 суперлуксозни апартамента в Манастирски ливади Запад.Откъде са парите ?Или тя е недосеагема от Закона, защото е човек лично на Шефа, както и Цветанов.
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той суджуци не яде и в апартаменти не живее.
89
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, кога ще върненш 4-те милиарда, които откраднахте от КТБ заедно с Прасилян Деевски и Борислава Цветелинова ???Или са по сметката ти в Швейцария ?
88
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандала минава- апартамента остава! Гербаджийска поговорка.
87
6
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 86. А защо само за 10? Не са ли 30? А и 45 преди това.
86
11
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 81. Ами защото няма нарушение нс закона бе.
85
0
 
26
 
! Отговори
реалист преди 5 години
А самото божество сред нас, ББ, кога (и кой) ще го разследват?Това, че Цвъ. Цвъ. си напазарувал десетина апартамента - бълха ни ухапало, Но това, че се говори, че Тиквата държи няколко банки и половината големи фирми в страната, това някой ще го проверява ли?Естествено риторичен въпрос!Виж, ако в EU изберат румънката за главен EU прокурор, тогава може и да му се стъжни на наш'то момче, но нЕма страшно, те наш'те EU депутати, си знаят работата и не подкрепят румънката!
84
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви отпуски и оставки??? Каква е тази гавра с България?? Докога ще търпим тази наглост от депутатите? Затвор, не отпуски и оставки. За 10 години всички са чисти като сълзи. Бойко Борисов ги оставя да крадат България, без страх от Бог и народ!!