В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
2
 
! Отговори
Васко Георгиев преди 5 години
Милиционерска държава.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов по всички телевизии,вместо да го скрият и никой да не му взема интервюта,той по-активен и уважаван от преди апартаментгейт с недоказани и неплатени данъци!Само асансьорът му струва колкото един едностаен нов тухлен апартамент,ще ми се хили нагло по телевизиите!Срамота!
181
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиера мери в аршини! Ашколсун! Модерна България! Има една система за мерки SI в Париж са я гласували. Ама при "Винету" не го пише а де!
180
0
 
7
 
! Отговори
Зойн преди 5 години
А защо Цветанов не подаде оставка от ГЕРБ а той е назначен на 5-6 и може да подаде от 1място и пак да е в ГЕРБ оставка на ГЕРБ хора докога ще се търпи ? какви апартаменти купиха и на какви цени и нищо не се връщат апартаментите???
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Den na otvorenite vrati i publichen bg control na finansite na bg koncessiite...ot bg narod suveren...
178
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей че се облажихте с евтини апартаменти.............................гадинки мръсни и долни........................нямате срама................ей!!
177
2
 
18
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Е това е 'герберски стандарт' - вместо в затвора и конфискация - оставка и преназначаване на по изгоден пост! И ехидно подмятане - 'мен няма кой да ме накаже или провери'!!! Пак гласувайте за наглите айдуци!
176
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно голямо наказание е оставката, крали 10 години и после оставка, е какво означава това: много се оядохте и сега ще назначим други да си покрадат и те
175
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на Ангелкова работата не е чиста. Всяка година апартамент, и все дарени. Айде де.
174
0
 
13
 
! Отговори
ЗооГарден преди 5 години
С няколко точни удара Тиквот Ван Пипан ще насмете всички алчни структури и индивидуалисти които системно и нагло рушат доверието в Партията, съсздавт лош привкус на огладнелия български Народ и мамят лъжейки Европейските структури че бялата мечка никога не е била жираф
173
0
 
23
 
! Отговори
www преди 5 години
А ЗАЩО НЕ ПОЧНЕМ ОТ ЦВЕТАНОВ ??????
172
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените щастливи българи са депутатите и министрите в България ! Правят милиони с кражби и измами, осигуряват пра, пра, правнуци с апартаменти и когато ги разкрият единственото "тежко" наказание им е оставка или още "по-лошо" излизане в дългосрочен отпуск, а заграбеното никога не може никой да им отнеме ! На това се вика ДЕМОКРАЦИЯ, добре, че избрахте Бойко и свитата му червена та да разберете и вие от тази прословута демокрация ! Благодарим ви тъ'поглави българи !
171
1
 
21
 
! Отговори
RIP Жоро Стоев преди 5 години
- Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи вдлъжност - с малко тържествен тон каза Бай Миле.- Все пак ние го направихме човек. Ако имамилиони, то е благодарение на нас - с лекозавистлив тон продължи той.Малко по-късно Стуканьовми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили ощеповече. За какво му е този Бойко? - бях подхвърлилтогава. - Той е най-обикновена шушумига." Да, амаскоро ще се променят нещата - отговори ми тогаваСтуканьов. - Щели да го правят главен секретар наМВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил насреща с Маргина, Димата и МаджоСамият аз не знаехмно
170
1
 
8
 
! Отговори
RIP Жоро Стоев преди 5 години
- Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи вдлъжност - с малко тържествен тон каза Бай Миле.- Все пак ние го направихме човек. Ако имамилиони, то е благодарение на нас - с лекозавистлив тон продължи той.-----------------------------------------------Малко по-късно Стуканьовми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили ощеповече. За какво му е този Бойко? - бях подхвърлилтогава. - Той е най-обикновена шушумига." Да, амаскоро ще се променят нещата - отговори ми тогаваСтуканьов. - Щели да го правят главен секретар наМВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил насреща с
169
0
 
1
 
! Отговори
Веселинов преди 5 години
До 168 - Час молитвен е: Само помисли какво се опитваш да правиш (пък може и на шега) - Да се подиграваш с ГОСПОДСКАТА МОЛИТВА!!! Нищо, има време и има кой да те съди!
168
3
 
25
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Бойко Методиев в колкото скандали се е забъркал, толкова оставки не си е подавал. Само две, но при третата му в България ще бъде обявен официален национален празник. Естествено е, че тогава ще бъде и неработен ден. Дори и за приятелките му от Герб. Дано да е делничен, а не почивен ден все пак.
167
4
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
До До Я,па яАз съм оптимист така, че ... има, има
166
3
 
24
 
! Отговори
До “Я,па я” преди 5 години
Няма по-корумпирани и по-некадърни управляващи от сегашните.
165
8
 
2
 
! Отговори
Час молитвен е преди 5 години
Бойко наш,! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството,и силата, и славата вовеки.Амин. А де!?
164
21
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Лошото е, че няма с кого да заместим ГЕРБ. Новите кандидати БСП са по корумпирани и алчни, а и по некадърни от тези сегашните. На политическата сергия се предлагат само ментета и копия на ментетата. Няма нищо читаво ...