НФСБ иска Цацаров да проверява имотите на Ангелкова

Искат да знаят кога, как и на каква цена са купени
5 апр 2019 13:45,
28
НФСБ иска Цацаров да проверява имотите на Ангелкова
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от НФСБ са подали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров да бъде направена проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това обяви зам.-председателят на партията Борис Ячев.

Още по темата

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов изнесе информация пред медиите за имот на Ангелкова в "Овча купел", закупен за 220 евро на квадрат през 2008 г. Днес пък намекна, че министърът на туризма не е посочила в декларацията си, че живее в имот в "Драгалевци".

"Депутатите от НФСБ изразяваме удовлетвореността си от бързата реакция на главния прокурор по отношение разпореждането на проверки на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и на съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов. Но се появиха и информацията за имоти, придобити под пазарната цена от Николина Ангелкова, министър на трузима", посочи Ячев.

Затова депутатите от НФСБ се обърнали към главния прокурор да бъде направена проверка как са придобити тези имоти и има ли съответствие или несъответствие между пазарна цена и цената на придобиване.

Ячев обаче уточни, че в това число не бил Валери Симеонов, тъй като той разбрал впоследствие за тази инициатива на депутатите си.

"Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт – на високите етажи на властта, и считаме, че една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения", заключи Борис Ячев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
А българския народ,иска,Цацаров,да провели имотите на селския тарикат балевски,хотел "Панорама"мотел "Козия рог"и успоредно с проверката на черкезина,да се проверят имотите и на областния управител на Стара Загора,те са в комбина с черкезина.
26
0
 
3
 
! Отговори
А БЕ ВИНКЕЛОВ преди 5 години
Ти изобщо не си в час. Таз видна столична мома има родители бе. Те са и купили всичко. Не като тебе да опъваш жици, паници, огради и да се излагаш като кифладжия с калпави резултати и Йончева да те прави на 5 стотинки
25
1
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 5 години
Тоя нагъл кон Ангелкова да пали нанякъде, че ми писна да и гледам грозната физиономия.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще му даде пари, ако не си ги вземе само? Заради огромния нос или нещо друго?
23
0
 
13
 
! Отговори
anon преди 5 години
не знам колко е читава като човек, но в каква визуална несгода е изпаднала.... неприятна жена с неприятно излъчване...
22
1
 
14
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Тук трябва да се доказват доходи до 9-то коляно и до последния шуробаджанак.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще разследва НЕСОТВЕТСТВИЕТО в Имотите и Декларациите на Великия Вожд Бойко Борисов Първи Банкянский ?За три мандата открадна 16 милиарда ?
20
0
 
20
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Прочетете коментар 2 относно родителите й.Баща й е известен мафиот, който е спечелил Обществени поръчки на стойност 16 милиона лева. Разбира се не без помощта на дъщеричката си на висок пост.
19
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абе и аз не съм красавец,но тая мяза на "българската Кончита Вурст"....Дали ще "пропее" ако я притиснат фигурантите?
18
0
 
15
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Не декларирала имоти? Че тя не декларира, че е мъж вие за имотите сте се хванали...
17
3
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 4 Пропуснал си имата в Русия , проЗтако.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо закачате красавицата тя тези имоти си ги има още от бай Тошово време. Тогава е била дете и си е накупила каквото и трябва за стари години. Предвидлива красавица е тя. От дете работи и спестява. Спестовница е тя. Невиждате ли че се е подгърбила от работа. Копа оре сади плеви полива а вие я изкарахте лежачка по корем. Ама че сте и вие. Всичко с честен труд е спечелила ама на гърба на баламите. Докато има балами ще има и тарикати.
15
7
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Анонимен 4 Еее, посмали малко. Прекаляваш.И и не гласувай за БСП , да не съжаляваш.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, убава си е момата!
13
12
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Не имотите , а имота на Ангелкова е бетон. Валерката този път удари на камък.Нима родителите нямат право да подпомагат децата си финансово ?
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сладуранка просто!
11
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 5 години
Да проверят и дарителите. Тази лесно ще докаже, че е получила пари от татко си, ама таткото откъде ги има?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Носка Ангелкова казва,че богатите и родители са платили нужните данъци,но не споменава това,което всеки знае-,че те едва ли са декларирали и платили всичко.Пишман бизнесмените са известни с това,че крият приходи и прецакват работниците си с плащането на осигуровки и извънреден труд.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само създават излишна работа на Цацаров.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам.-шефът на КПКОНПИ Антон Тодоров Славчев е шампион в книгата на имотните рекорди по високите етажи на властта. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. м, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат