След "Апартаментгейт": БСП с повече гласове от ГЕРБ на евровота?

Проучване: 77% не одобряват опрощаването на дълговете на вероизповеданията
5 апр 2019 17:15, Анисия Иванова
416
След "Апартаментгейт": БСП с повече гласове от ГЕРБ на евровота?
Снимка: Галъп интернешънъл

БСП може да спечели повече гласове от ГЕРБ на евроизборите след скандала с "Апартаментгейт". Това сочат данните от експресен, независим сондаж, направен от "Галъп интернешънъл".

45% смятат, че това е възможно, 40% – че не е възможно, а останалите се колебаят.

55% от запитаните българи се съгласяват, че в темата с апартаментите на Цветан Цветанов и другите чиновници има и морален, и законов проблем, 17% намират най-вече законов проблем, 14% намират само морален проблем, а 6% не намират проблем. Останалите се колебаят.

87% смятат, че оставката на Цветанов не решава проблема, 6% - че го решава. Останалите се колебаят.

Според социолозите на фона на скандала с апартаментите - за първи път онези, които смятат, че БСП може да спечели повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и превишават тези, които не смятат така.

Следващи вълни на сондаж ще покажат дали това е трайна тенденция, или е ефект на моментната снимка. Подобно е съотношението между онези, които се съгласяват с това, че виновен за този модел е самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, и онези, които не смятат така.

Това е в синхрон с факта, че повече от 1/3 от потенциалния електорат на ГЕРБ в сондажа е разколебан в намеренията си да гласува и сега за тази партия. Явно влиянието на продължаващия скандал е сериозно.

По другата тема от последните седмици - опрощаване на дълговете на вероизповеданията, 77% от запитаните не го одобряват. 13% са на обратното мнение и заявяват своето одобрение, а 10 на сто не могат да преценят. Това показва, че решението тази идея да се преразгледа и прецизира е било в правилна посока, според българите.

----------------------------------------------------------------------------

Сондажът е проведен на 3 – 5 април сред 801 души на територията на цялата страна. Проучването е проведено и финансирано от "Галъп интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най корумпирания гербераст ще провежда избори! И те били се очистили от него! Едно време щяха да го изключат от партията и да го разстрелят!
254
1
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 266. Това пък откъде го разбра, че е вярно? В ДАНС ли работиш или може би в ЦРУ?
253
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данил Киртака да не би от БСП да се е прехвърлил в Герб? Сега разбирам защо е толкова компетентен! Не като повечето герберасти дошли в Герб направо от БКП!
252
7
 
1
 
! Отговори
Dayliving преди 5 години
До не даваме Делян. Ами нали това обясних бе, раппон. Че сравненията между лицата от ГЕРБ и БСП не са подходящи, защото БСП не са на власт (няма и да бъдат) и са оставени само настрани в партията. А ние добре знаем как и дали от БСП подават оставки от постове. Пак ли да давам примери?
251
0
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 267. Нане ли е казваш или Вуте?
250
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, герберюги! Ние не искаме БСП да има повече евродепутати! Ама хич! Искаме Греб да има по малко!
249
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поомните ли преди 10 години какъв вой бе, че Батко и Братко се уредили с поръчка за 120 милиона лева? Сега само глутницата на Делян усвоила 135 милиона, но това се казва ,,надграждане" и ,,Не даваме Делян"!
248
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите-комунисти трябва да бъдат натикани в бараки като в руския Гулаг, за да си изкупят престъпленията към българския народ и държава !
247
6
 
2
 
! Отговори
Не даваме Делян преди 5 години
И тези от БСП на какъв държавен пост са бе, ръб! А и за тях е нормално да са корумпирани - те са от сатанинското БСП! Защо чистите и свети герберюги, уж носители на всичко чисто и свято, на ценностите на ЕС се омърляха повече от родителите си?
246
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите-комунисти окрадоха държавата !
245
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати про*стия народ, щом отново издигат БСП.
244
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конспирациите на русофилите-комунисти няма да минат.Българите не искат да помиришат вече азиатски ботуш !
243
2
 
12
 
! Отговори
Пренареждане преди 5 години
Първо, пращаме крадливите герберасти при бай Ставри и след това всичко ще се нареди.
242
11
 
2
 
! Отговори
Dayliving преди 5 години
До 254. Типичен комунделски коментар. Къде са там бе, *** червен. Цецо в парламента ли е? Цецка министър ли е?Добрев и Горанов нямат никакво прегрешение. Да не говорим за Бойко, защото е най-скромен (твоето мнение за него е ясно - завсит и злоба). Какво си ми изписал лица от БСП, които са си там и от никакъв държавен пост не са си тръгвали. А Йончева какво чака? А Манол Генов, Иво Христов?
241
1
 
9
 
! Отговори
Напомняне преди 5 години
Бойко, когато тръгнеш към бай Ставри, да не забравиш да вземеш и Валерко Далаверко. Оградата на затвора е за ремонт.
240
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тече мащабно кремълско активно мероприятие за инсталиране на русофилите-комунисти на власт.Даже и Симеонов успяха по коварен начин да въвлечат в инсценирания компромат.Отново се доказва, че без Кремъл русофилската шайка никога няма да може да управлява !
239
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво са се чистили!? Цецов - там, че и пак ще краде избори, Делян си е там, Цечка си е там, Горанов, бедният финансов министър си е там! Даже Бойко си е там! А Нинова се очисти и прави опити да се очисти от всички в АБВ, Гергов, Миков, Янаки, Станишев, Мерджанов и всички дърти муцуни с жесток парламентарен стаж!
238
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма алтернатива на *** Цецов и наглото крадене!
237
3
 
13
 
! Отговори
Така де преди 5 години
На Борисов крадливата глутница ограби всичко. Добре ще е да видим крадливите гербери в затвора.
236
12
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До в затвора. Глу.пак, и какво ще се нареди като ти дойдат БСП на власт бе, галошш? Ти кой набор си? Явно не помниш какво е фалит на държавата, празни магазини, глад и режим на тока.