АБВ след КСНС: Не видяхме решение за борба с корупцията!

Антикорупционният закон - инструментариум, не решение
Обновена: 8 апр 2019 22:31 | 8 апр 2019 21:37, Петя Славова
25

До свикването на КСНС се стигна след поредица от оставки и разкрития за купени на ниски цени апартаменти от представители на властта. Темата продължава да се коментира почти 1 месец.

Разяснение по този въпрос и драмата около името "Коалиция за България", даде гостът в студиото на "Денят ON AIR" заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева.

Още по темата

Тя заяви, че приветства инициативата на президента, тъй като много хора се интересуват от темата за корупцията. Според нея обаче фокусът е паднал върху формата, а не върху съдържанието, за пореден път:

"Аз не видях решение стратегически как да се борим с корупцията. Борбата с корупцията за мен е на всички нива. Тя е като една ракова клетка, обхванала е организма на обществото, на икономиката, на отношенията и тя задушава всичко. А ние отново опираме до един закон. Факт е, че за 10 години ние се сриваме по всички статистика по отношение на корупцията", допълни Ганчева.

По думите ѝ антикорупционният закон е само инструментариум за справяне с проблема, но не и решение. Тя посочи, че от АБВ изразяват безпокойство, че няма никаква проследяемост и предвидимост в законите.

"Има умишлена цел между двете най-големи парламентарно изразени партии - те една на друга да се противопоставят, да са като Ин и Ян на българската политическа сцена, просто за да запазят статуквото. Те са системните играчи, а тези системни играчи са показали през последните 10 години, че няма никаква радикална промяна", изтъкна пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на партията.

По думите ѝ АБВ са били първите, които са излязли с манифест да се върне държавата като институция. А печелившите механизми са да покажеш, че можеш да зададеш нов тон политически морал.

Относно скандала около името "Коалиция на България", Ганчева заяви, че не се притесняват, тъй като имат всички права, както и регистрация на името.

Тя заяви, че ГЕРБ е техен опонент, а БСП - конкурент, защото в някои случаи социалистическата партия е на страната на ГЕРБ.

На въпроса какво да очакват избирателите от листата на АБВ, тя сподели, че от партията имат визия за една по-социална държава. Както и, че са единствените, които са казали "не" на двойните стандарти и са доказали, че са последователни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Корупцията - това са най-вече милиардите присвоени от ГЕРБ от еврофондовете и обществените поръчки. Евтините апартаменти за ГЕРБ са залъгалка за наивници.
16
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
каква борба ген радев връща закон след закон и герб го гласуват пак значи никоине иска да се маха корупцията това е извода
15
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ами няма да видите решение, защото , така им харесва на управниците и ние все ще сме най- бедни !
14
4
 
2
 
! Отговори
хм преди 5 години
Все пак, по-добре партии като АБВ, отколото като ВГЗ...
13
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам да не мислим вече Нинова като свързана с US и UK университетите за това че забърка Гоце в изборите с кандидатът му Jolena?! Все едно Нинова моли на всеки ъгъл дайте ми UK знания и образование пък после да си покани Първанов от Перник срещу джентълмени?! Проста жена Нинова си беше а сега ще печели титли за простотия с това. Първанов не е джентълмен, а гадняр, не можеш да пращал гадняр на образователни джентълмени, сори. Вие твърде много мразите UK от БС
12
4
 
2
 
! Отговори
Пикантен преди 5 години
дьо ла Фонтен
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За АБВ като пратят депутат в Брюксел ще помолим Юнкер да направи специален фонтан. Че без фонтан не могат.
10
9
 
3
 
! Отговори
Недоносче !?!?!? преди 5 години
Абе тия ,,социалисти" каква смешна игра играят ? И АБВ и БСП се обвиняват взаимно че се слагат на ГЕРБ.И нали Гоце не беше припознат след президенството си за шеф във БСП и беше прокуден от Станишев. В тази партия ВИНАГИ ПРЕДИШНИЯТ ЛИДЕР се оказва ,,предател и изменник"-още от времето на Сталин до днес.Спомнете си ,помислете/по младите прочетете/ и ще видите че е истина.НИТО ЕДИН не е напуснал поста по мандатност,а е свален и оплют. Комунизъм,болшевизъм и накрая ....НЕДОНОСЧЕ! Призна го и лидера
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев го предложи електронно правителство, но то означава че ГЕРБ ще си идат а те от корупция си изкарват парите и ще се съпротивляват.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пикайте във фонтана и да не ви пука,за втори път удряте рамо на герб ренегати
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели!С тази мръсотия умишлено или не,правите услуга на ГЕРБ,но тъй като те вече са в историята,пак се прецакахте.
6
6
 
5
 
! Отговори
читател преди 5 години
Социализма раздели хората на "правоимащи" и "редови граждани".Самата идея за социализъм е корупционна по своята същност.Борбата с корупцията е борба със социализма.
5
4
 
10
 
! Отговори
Гоце-предателят преди 5 години
БСП мрази АБВ , както се мрази предател. Веднъж предател , винаги предател, така мислят обикновените членове на БСП. Затова коалиция между двете партии е невъзможна.
4
4
 
9
 
! Отговори
Каква социална преди 5 години
Държава? Калфин за да сбъдне детската си мечта да е министър, внесе скандалния закон за пенсионирането, които не позволява на хората да се пенсионира. Крепехте правителството на корупцията на ГЕРБ.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на АБВ, объркаха бабите. Горките баби първо Първанов ги спасява, после Станишев, сега Корнелчето ги спасява от другите спасители. *** се самоизяждат и Бойко ги бие като тъпани хахахахаххахха
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първанката да каже как купи на сина си хотела в Кюстендил и после да ми говори как се борела корупцията и има ли злоупотреба с власт и влияние
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не видяхте решение ли?Решенията трябва вие да ги вземате.Но понеже доказахте своята некадърност и алчност,затова се махайте и да идват други да вземат правилните решпения.