Борисов за КСНС: Предложеното от Радев - подарък за Нинова

Премиерът отвърна на нападките
Обновена: 8 апр 2019 23:48 | 8 апр 2019 19:41,
203
Борисов за КСНС: Предложеното от Радев -  подарък за Нинова
Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов отвърна на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова и президента Румен Радев след КСНС. По думите му той е отишъл съвсем добронамерено на съвета, тъй като темата с корупция я има навсякъде, но президентът е опитал да направи предизобрен подарък на Нинова.

Борисов обясни и че нямало и как да одобри предложеното становище от президента, тъй като то не отговаряло на реалната ситуация.

Още по темата

По-рано, веднага след КСНС, Нинова обвини, че управляващите бранят статуквото, а президентът призова гражданите да не проявяват търпимост към всичко форми на корупция.

"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината. Това което ни се предложи, вероятно писано от Иво Христов, беше предизборен подарък за Корнелия Нинова. Нямаше как да се одобри това, което пишеше там, а и то не отговаряше на истината. Преразказът не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", отсече Борисов.

"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година. Искам да имаме една елементарна аритметика, не алгебра, не стереометрия, не тригонометрия, а елементарна аритметика - капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд. Как ще се откраднати 10 млрд. Откъде взе тази цифра?! Не бих си позволил да кажа, че и те са крали по 10 млрд, защото това са фантасмагории", отсече премиерът.

Борисов упрекна и президентът, че обвинява министрите, че са корумпирани.

"В същото време не мога да схвана как при всяка командировка президентът кани министри, те му правят форумите, участват там, прекрасно минават, поне за радост в чужбина не се излагаме, и като дойде тука, казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте, не ги водете", настоя министър-председателят.Борисов припомни и че заради "Апартаментгейт" са си отишли министри, депутати. Той посочи и че ако бъдат установени още нарушения и друг министър ще се раздели с поста си.

"Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, без още да се се произнесли институциите. Коя друга партия прави така, кой друг премиер? Колко си заминаха от ГЕРБ, министър - един, втори, трети, проверява се от прокуратурата и другият министър и ще си отиде, ако има нарушение. Но къде е заровено кучето - да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като гледах как се гледат Нинова и Иво Христов, стана ясно кой го е писал това", каза още Борисов.

Премиерът каза и че е "за" да се направи анкетна комисия заради скандалите с апартаментите.
"Предложих на депутатите от ГЕРБ да направят анкетни комисии по всички замесени в скандалите. Те да отидат да доказват и в парламента, паралелно с проверката на прокуратурата, НАП, ДАНС и всички институции“, посочи Борисов.  "На Цецка Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента, защото си е избрала апартамент на изкоп“, добави той.

Премиерът коментира и думи на Цветан Цветанов, че не се чувства наказан с оставката, защото няма кой да го накаже.

"Да питам Цветан Цветанов как може да каже такова нещо - че няма кой да го накаже. Първо може да ни накаже Господ, после може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг", отсече Борисов."

Той отсече и че не е гласувал за избор на европейски прокурор в отговор на въпроса на Корнелия Нинова коя институция е решила България да бъде против Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...premiera iavno nikak ne e naiasno kolko goliama e narodnata liubov kam nego I kam partiata mu !
112
4
 
12
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tozi ot snimkata e samo za finansova revizia !!!
111
3
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Досега наричах Бойко Борисов ***.Миналата седмица на 39 години почина един приятел ***.Беше добро, услужливо и работливо момче.В памет на това момче вече няма да наричам Борисов ***.Ще го наричам народоубиец !Бойко е убиец номер 1 на българския народ за всички времена.Никой не е погубил толкова много български граждани, колкото Борисов-Народоубиеца.От неговото управление пострадахме всички - българи, турци, арменци, роми...Не остана непочернена къща за 10 години.
110
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не си бяхте избрали тоя мазен суджук да ви смъква кожите вече щяхме да имаме аец с 2 блока и южен поток а сега сме празна дупка която ще напълнят с остатъците от българия
109
3
 
27
 
! Отговори
ГЕРБ и Мешерето преди 5 години
Има поразителна прилика в начина, по който в ГЕРБ се борят с корупцията и начина по който в ромското Мешере се осъждат крадците. В ромското Мешере не съдят никого за това, че е откраднал, а го съдят само ако полицията го е хванала да краде. По същият начин в ГЕРБ Бойко никога не е поискал оставката на някой гербаджия на държавна длъжност за това, че е корумпиран. Той иска оставка само на тези, за които в медиите се разчуе, че са участвали в някоя далавера.А разликата е от небето до земята.
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боци, а евросубсидиите , нещо за Тех да кажеш ?
107
14
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Клипчето го пусна баща му. Като стана инцидента, той се обади на местния координатор на БСП. Той от своя страна докладва на Руското представителство и те го иззеха чрез свой човек в КАТ. Затова трябва да се внимава какво се докладва.Ако баща му не се беше уплашил толкова, сега Радев щеше да бъде с по-стабилни и да се надяваме по-български позиции.
106
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб нямат шанс повече.
105
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените бабички, закърмени с кал от руски ботуши, вият на умряло.
104
6
 
8
 
! Отговори
Asd преди 5 години
Кокошкарски работи. Някои с милярди се нагушихе. Те за по един апартамент приказват
103
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията я има навсякъде не е оправдание за случилото се. Не е причина за снизхождение и омаловажаване на скандал с такива мащаби. Всичко ще бъде потулено, ще излязат със становище "няма данни за престъпление".Има данни, когато се съдят и осъждат на затвор хора за щафета салам, някой шоколад или дреха от магазин. Но за много големи размери няма данни и не се търси отговорност, а се извърта към политически привкус и предстоящите избори.
102
0
 
0
 
! Отговори
Veneta Iordanova преди 5 години
trjbva da imame plashtania sa zakon za nashijt po visok standart na givot I korypciata shte prikluchi I prostotiata balgarska tova e nachinat prezidentat kako sa prai na gramnat.Dryg nachin za sravjne s korypciata njma .Nemoge syla I pyla da sa vinansistki .SAmo zashtoto dargavniat apparat ni represira ,NAs..mladite semeistva si ychat decata da kradat I da se dargat kato maimuni v obshtestv ot savsem krexka vazrast .tova e zakoravjlo prestapnochesko mislene sred cjloto naselenie bix kazala .
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неизчерпаем източник на мъдрост__)((**(?
100
0
 
26
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
За Цецо господ няма,иначе на вярващ няма и да му дойде на акъла,та камо ли да каже това.Иначе с Боко и цялата останала пасмина по църковни празници са на първа линия в църквите и ще си счупят ръцете да се кръстят.Ако не беше комично,щеше да е трагично.
99
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие сте много дребнави,бе хора.Правите на въпрос някакви си апартаментчета по 200-300 кв.м.с асансьори и тераси за кацане на хеликоптери.Те откраднаха милиарди и никой не им търси сметка.Даже Цецо каза,че няма кой да го накаже.А Господ,Цецо?И той ли не може?
98
2
 
16
 
! Отговори
до 94 преди 5 години
Ако възпитаник на Сорос и Отворено общество за теб е читав,то за мен не е!
97
21
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Колкото и да им се ще нещо друго на червените, България все още е парламентарна република.
96
0
 
0
 
! Отговори
Veneta Iordanova преди 5 години
mislj che ot tozi balchik mirishe osobenno kak e obzavedeno prezidenstvotoooo cato na ..Giorgi ..tashkov bara na ribarskia ploshtad y Balchik...Akade e bashta mi ma? Kato vzema StarataRuska dvucevka she vidih ti...ot Cycurka.To mebeli to kilimi v ciklamen cvjt ym da ti zaide ...korupcia .aaaaaaaa.Shte si reshime plashtaniata prez dargavata chrez zakonovi naredbi I civilizovani aktove davidime kakvo shte kagat dargavnicite che nii nasme izostanali xora nishto che legaxme po lydnici I zatvori
95
15
 
3
 
! Отговори
кукла на конци преди 5 години
Какво е казал всъщност?Туй си баха приказки от 1001 нощ. Цялата работа е да протака за да не си загуби службицата. Щото още първия ден започнаха компроматите първо срещу Деса, после срещу баща му и сега знае че ха е объркал стъпката, ха са го хвърлили на гнева на народа. Вие да не мислите че някой съвестен служител в МВР пусна крипчето със кръговото? Или пък полицаите извикаха медиите след като Деса препускаше по червените светофари? Има си хора за всичко. Радев е под голямо напрежение.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е Български сайт трият се коментари, а тези на ромите се държат. Вижте долната новина за тях.