Борисов за КСНС: Предложеното от Радев - подарък за Нинова

Премиерът отвърна на нападките
Обновена: 8 апр 2019 23:48 | 8 апр 2019 19:41,
203
Борисов за КСНС: Предложеното от Радев -  подарък за Нинова
Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов отвърна на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова и президента Румен Радев след КСНС. По думите му той е отишъл съвсем добронамерено на съвета, тъй като темата с корупция я има навсякъде, но президентът е опитал да направи предизобрен подарък на Нинова.

Борисов обясни и че нямало и как да одобри предложеното становище от президента, тъй като то не отговаряло на реалната ситуация.

Още по темата

По-рано, веднага след КСНС, Нинова обвини, че управляващите бранят статуквото, а президентът призова гражданите да не проявяват търпимост към всичко форми на корупция.

"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината. Това което ни се предложи, вероятно писано от Иво Христов, беше предизборен подарък за Корнелия Нинова. Нямаше как да се одобри това, което пишеше там, а и то не отговаряше на истината. Преразказът не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", отсече Борисов.

"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година. Искам да имаме една елементарна аритметика, не алгебра, не стереометрия, не тригонометрия, а елементарна аритметика - капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд. Как ще се откраднати 10 млрд. Откъде взе тази цифра?! Не бих си позволил да кажа, че и те са крали по 10 млрд, защото това са фантасмагории", отсече премиерът.

Борисов упрекна и президентът, че обвинява министрите, че са корумпирани.

"В същото време не мога да схвана как при всяка командировка президентът кани министри, те му правят форумите, участват там, прекрасно минават, поне за радост в чужбина не се излагаме, и като дойде тука, казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте, не ги водете", настоя министър-председателят.Борисов припомни и че заради "Апартаментгейт" са си отишли министри, депутати. Той посочи и че ако бъдат установени още нарушения и друг министър ще се раздели с поста си.

"Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, без още да се се произнесли институциите. Коя друга партия прави така, кой друг премиер? Колко си заминаха от ГЕРБ, министър - един, втори, трети, проверява се от прокуратурата и другият министър и ще си отиде, ако има нарушение. Но къде е заровено кучето - да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като гледах как се гледат Нинова и Иво Христов, стана ясно кой го е писал това", каза още Борисов.

Премиерът каза и че е "за" да се направи анкетна комисия заради скандалите с апартаментите.
"Предложих на депутатите от ГЕРБ да направят анкетни комисии по всички замесени в скандалите. Те да отидат да доказват и в парламента, паралелно с проверката на прокуратурата, НАП, ДАНС и всички институции“, посочи Борисов.  "На Цецка Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента, защото си е избрала апартамент на изкоп“, добави той.

Премиерът коментира и думи на Цветан Цветанов, че не се чувства наказан с оставката, защото няма кой да го накаже.

"Да питам Цветан Цветанов как може да каже такова нещо - че няма кой да го накаже. Първо може да ни накаже Господ, после може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг", отсече Борисов."

Той отсече и че не е гласувал за избор на европейски прокурор в отговор на въпроса на Корнелия Нинова коя институция е решила България да бъде против Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Много прежълтял ***.Не се вживявай...момче,хабиш нерви...напразно.Утре може да не си вече...премиер,така че...свиквай.
12
8
 
48
 
! Отговори
българин преди 5 години
Какъв "подарък" бе човек? Президента намеква.Не го и казва в прав текст! ГРУПИРОВКАТА ТИ ГЕРБ Е КОРУМПИРАНА!!!! И ти пак с твоите ялови "поуки"! ПЪТНИЦИ СТЕ Др КОМУНИСТ! -:)
11
7
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
---БОРИСОВ- Ти си политически мъртвец- и евентуално физически такъв !!!
10
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимусПодкрепям. Но трябва да се разледват и шайките,които прокараха пътя на тиквите,от Костов насам. Те са бащите на корупцията,грабежа и убийството на БГ.
9
6
 
48
 
! Отговори
какво лошо преди 5 години
Нинова иска независими прокурори отвън да проверяват.Нещо лошо??Да не искаш барни ръбъла да те проверява,дето вчера щеше да се размаже,когато ти си дръпна ръката при опит да я целуне...
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на снимката няма даже да види свети петър.Директно ще цопне в ада
7
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато гръм удари,как партията ГЕРБ заглъхва.
6
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малий, тоя не бил ***, тоя си направо кух.
5
5
 
46
 
! Отговори
И за вас преди 5 години
Ще има подарък - Лаура Кьовеши.
4
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти да не искаш на теб да ти направи подарък.Айде стига с тия подаръци.Малко ли подаръци получихте-да не ти изреждам надарените,че страницата няма да ми стигне.
3
9
 
46
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ха-ха тиквата е в положение кой ми напълни гащите и пак в обяснителен режим, а говореното откровено не му е силна страна.
2
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко слънце мое, всички знаем колко се краде. Спри да криеш и отричаш.Какво става с апартаментгейт? Ами със Северинчо? Колко ще го отлагате този убиец, колко?
1
7
 
59
 
! Отговори
анонимус преди 5 години
Оставка и пълно разследване на цялата организиран престъпна група ГЕРБ!