Борисов за КСНС: Предложеното от Радев - подарък за Нинова

Премиерът отвърна на нападките
Обновена: 8 апр 2019 23:48 | 8 апр 2019 19:41,
203
Борисов за КСНС: Предложеното от Радев -  подарък за Нинова
Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов отвърна на нападките на соцлидерката Корнелия Нинова и президента Румен Радев след КСНС. По думите му той е отишъл съвсем добронамерено на съвета, тъй като темата с корупция я има навсякъде, но президентът е опитал да направи предизобрен подарък на Нинова.

Борисов обясни и че нямало и как да одобри предложеното становище от президента, тъй като то не отговаряло на реалната ситуация.

Още по темата

По-рано, веднага след КСНС, Нинова обвини, че управляващите бранят статуквото, а президентът призова гражданите да не проявяват търпимост към всичко форми на корупция.

"Ние отидохме най-добронамерено, защото темата борба с корупцията има навсякъде. Чух обаче преразкази, които не съответстват на истината. Това което ни се предложи, вероятно писано от Иво Христов, беше предизборен подарък за Корнелия Нинова. Нямаше как да се одобри това, което пишеше там, а и то не отговаряше на истината. Преразказът не ми хареса, искам да го преразкажа от наша гледна точка", отсече Борисов.

"Първо още с влизането си Нинова даде тон, с това, че се крадели по 10 млрд. на година. Искам да имаме една елементарна аритметика, не алгебра, не стереометрия, не тригонометрия, а елементарна аритметика - капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд. Как ще се откраднати 10 млрд. Откъде взе тази цифра?! Не бих си позволил да кажа, че и те са крали по 10 млрд, защото това са фантасмагории", отсече премиерът.

Борисов упрекна и президентът, че обвинява министрите, че са корумпирани.

"В същото време не мога да схвана как при всяка командировка президентът кани министри, те му правят форумите, участват там, прекрасно минават, поне за радост в чужбина не се излагаме, и като дойде тука, казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани, не ги взимайте, не ги водете", настоя министър-председателят.Борисов припомни и че заради "Апартаментгейт" са си отишли министри, депутати. Той посочи и че ако бъдат установени още нарушения и друг министър ще се раздели с поста си.

"Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка, без още да се се произнесли институциите. Коя друга партия прави така, кой друг премиер? Колко си заминаха от ГЕРБ, министър - един, втори, трети, проверява се от прокуратурата и другият министър и ще си отиде, ако има нарушение. Но къде е заровено кучето - да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като гледах как се гледат Нинова и Иво Христов, стана ясно кой го е писал това", каза още Борисов.

Премиерът каза и че е "за" да се направи анкетна комисия заради скандалите с апартаментите.
"Предложих на депутатите от ГЕРБ да направят анкетни комисии по всички замесени в скандалите. Те да отидат да доказват и в парламента, паралелно с проверката на прокуратурата, НАП, ДАНС и всички институции“, посочи Борисов.  "На Цецка Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента, защото си е избрала апартамент на изкоп“, добави той.

Премиерът коментира и думи на Цветан Цветанов, че не се чувства наказан с оставката, защото няма кой да го накаже.

"Да питам Цветан Цветанов как може да каже такова нещо - че няма кой да го накаже. Първо може да ни накаже Господ, после може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз. Към моите съм изключително строг", отсече Борисов."

Той отсече и че не е гласувал за избор на европейски прокурор в отговор на въпроса на Корнелия Нинова коя институция е решила България да бъде против Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
1
 
! Отговори
СДС иде преди 5 години
Истинско щастие за СДС е че Еврофондовете не дойдоха когато те бяха на власт. Иначе Сандо Йорданката и Течо Софиянката щеа да са изкарале по един мъжки мануфи харем за гъдбовете си където за да не ги обртъщат да ги цаливат пои зърната щяха да им татуират на гърбовете сини зърна подплатени с имплантирани силикони 4
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старата износена пожарна в опит да прикрие истинската си червена принадлежност ! Я да видиме колко са ***'лоумниците които му връзват на измамата? От тук се вижда и разбира защо на българинът казват,че е ОВЦА и защо България тъне в мизерия и нищета, защото големият процент избиращ управлението са тъ'поглави ОВЦЕ,манипулирани успешно от червените престъпници водещи червени партии като ГЕРБ,БСП,ДПС,Атака и безброй предатели-патриоти и други измамници ! Никога няма да поумнеете ще си останете ОВЦЕ !
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еднаж лопнал напреко органа немой да метаж майонезата връз Атака
170
0
 
1
 
! Отговори
Цецо срита будката преди 5 години
Този човек, вправото си е Цветанов- няма никакво място в политиката на ГЕРБ. Той проспя цял месец триковете на БСП показваха че се задава задяване и нищо не предприе. Сега ни пусна на бесепе да ни дъфчат за апартаментите, но в погледа на цецо има сигнал че сересетата мълвят последни
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХайде малко да сме обективни. ЧЕРВЕНИТЕ *** КАКТО КАЗВАШ СА ВИНОВНИ САМО ЗА ПЕТ ГОДИНИ ОТ ПРЕХОДА, ЗАЩОТО САМО ТЯХ СА УПРАВЛЯВАЛИ, А ВИЕ ПРЕБОЯДИСВАЩИТЕ СЕ ТЪМНОСИНЬО-ТУРСКО СИНЬО-ЖЪЛТО ЦАРСКО-СВЕТЛО ГЕРБАВО СИНЬО СТЕ СИ ВИНОВНИ ОТВСЯКЪДЕ ЗА 25 ГОДИШНОТО СИ ФАШИСТКО УПРАВЛЕНИЕ. ОТ КОЕТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗМРЯ. ПРИ СТАНИШЕВ ИМА ПИК НА РАЖДАЕМОСТТА А ПРИ ВАС ТРЕНД НА СМЪРТНОСТТА. ОСТАВКА ФАШАГИ!
168
0
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
1. Ремзито изключен от партията ГЕРБ.2. БАТКО ЦВЪЦКО обаче е повишен освен зам. председател на ГЕРБ става и шеф на предизборния щаб.3. Тихинко далият оставка Делянчо по трета схема си кютка в парламента - оттеглил си оставката след решението на конституционния съд...че оставка не може да се отхвърля.
167
1
 
6
 
! Отговори
Якошиба Накушетка преди 5 години
Този 200 литров бидон с кисело зеле вече стана тотално смешен ...
166
1
 
6
 
! Отговори
Ало, ГЕРБ преди 5 години
Цар Киро - плащал съм на всички партии.Странна кончина на Мишо Бирата - Съпругата му, Вальо Танов!
165
1
 
9
 
! Отговори
Ало, ГЕРБ преди 5 години
Ало, Ваньо", "Мишо Бирата" , "Костинброд" - Бареков, взрив Галерия, фалит КТБ, Иванов от ГЕРБ - носи чувалчета с бюлетини. Трайчо продава 33% държавни дялове ТОК. Филип Златанов,Емил Димитров - ГЕРБ - лобистки закони - осъден от ВАС, Ирена Коцева депутатка ГЕРБ и Любомир Христов - спирки и транспортен скандал,Суджук Гейт. Кумгей- Делян Добрев, СвогеГейт - 20 загинали - ГЕРБ отказват проби на пътищата, КомандосГейт - ромите пребили БГ командос с условни присъди,"Кървавото Писмо" от Иван Петров
164
0
 
7
 
! Отговори
продължение преди 5 години
Каракачанката направил за последно да продаде земите на военно поделение в Черноморец за .....4 лв.кв м.Сутринта собствениците се пенеха,че както земите са им взети навремето от мо,така трябва да им се върнат.Но трябва да усвояваме.
163
0
 
2
 
! Отговори
Барни Ръбъла преди 5 години
До СТРАНДЖАТААз повече го обичам.От вчера не мога да спя,защото си дръпна ръката,когато понечих да го цуна и щях да се спъна.
162
0
 
2
 
! Отговори
ами преди 5 години
"капиталовите разходи за миналата година са 3,7 млрд, а тази година са 5,1 млрд". Всяка година се краде точно от там,това са разходите,които се крадат официално. Ако се чудите откъде се явява т.нар.излишък,това е- от всички одобрени капиталови разходи се разходват не повече от 10%,останалите 90% с процедурни хватки си остават "неизползвани" и съответно в края на годината се обявават като излишък и правителството има законно право да си прави каквото си иска с тях-раздаване насам натам и така....
161
0
 
4
 
! Отговори
математик преди 5 години
Елементарна математика...Ако се крадеше само от капиталовите разходи на държавния бюджет тая математика щеше да е ОК. Проблема е, че се краде от всичко и в държавата и в общините и в държавните и общински предприятия. Ако се купува - се купува скъпо, ако се продава се продава евтино и разликите заминават по предназначение. Гарантирано държавните чиновници ползват най-скъпата тоалетна хартия в тази държава.
160
2
 
1
 
! Отговори
тонката преди 5 години
добрутро господин бате бойко тепай кумунистите щото много ги мразим и са насекаде около мене
159
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ СА ЧЕРВЕНИ *** И ОТРОЧЕТА НА СТАРИТЕ ЧЕРВЕНИ КРИМКИ
158
0
 
11
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 5 години
Според мен приказките на ББ омръзнаха на обективно мислещите хора.Че се злоупотребява със служебното положение е ясно за всички,както и превръщането на областите във феодални владения.И вместо да си покрие главата с пепел,както се казва,ББ започна да се хвали колко пари прибрал от контрабандата,а не че я преборил.Фактът,че не се съгласи с мнението на Радев само покзава колко прогнила е държавата.И как ще има борба,когато всички властови хора са оплетени като "свински черва".
157
7
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
ДОБРО УТРО ГОСПОДИН БОРИСОВ. ОБИЧАМЕ ВИ.
156
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 5 години
Г- н Премиер оставете политиката , а кажете какво ще предприемете срещу нея , само оставки не са достатъчни , защото един се сменя с друг и пак същото !
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
165 Дори и да си отидат,какво правим след това идват старите червени кримки и техните отрочета,и не ми се мисли както са изгладнели какви реки от мед и масло ще потекат!
154
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора вярно бедни сме, корупция има и винаги ще има,никой никъде не се е преборил с нея. Важното е да не забравяме кой ни докара до това дередже,а именно Червените *** и техните наследници това са основните виновници за настоящото състояние на България!