От втори опит: Парламентът прие оставката на Делян Добрев

Скандалът около имотите на роднините му доведе до оставката
Обновена: 10 апр 2019 09:52 | 10 апр 2019 09:35, Камелия Цветанова
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »
Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. Това решиха народните избраници като приеха оставката му.
Още по темата

Цецка Цачева, която напусна поста министър на правосъдието заради скандала "Апатраментгейт", отказа да седне на депутатските банки и на нейно място като законотворец се закле Ралица Добрева.

Клетва положи още един представител на ГЕРБ – Илияна Радева, която замества като депутат новия правосъден министър Данаил Кирилов.

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че напуска парламента като е взел това решение след разговор с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев след като и той беше намесен в скандала "Апартаментгейт".

Оказа се, че майка му, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували жилища ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.
 
Делян Добрев "аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

За Делян Добрев това е втора оставка като депутат. Той поиска да се оттегли в разгара на "Кумгейт", когато БСП го обвиниха, че е кадрувал в хасковската община. Съпартийците му обаче не го пуснаха да излезе от парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Ако слушкаш преди 5 години
мама ще ти купи апартамент за 450 000, маминото.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като депутат от провинцията сигурно наемът от 1200лв който е плащал на майка си му е давана от народното събрание.излиза че апартамента му е безплатен.
95
1
 
4
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
Направо ще се разплача - такива високо морални, незаменими специалисти и титани на мисълта ( дошли от помощно училище, сергия на пазара и дори от Рабфак) напуснаха парламентарната група на ГЕРБ.Сал една гаубица с раздута цев (тежката артилерия) им остана от незаменимите кадри.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ ДЕЛЯН ГО НЕДАВАМЕ ! Простотията на Цвета !
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въшката излезе и на челото на ГЕРБ. Тлъста, дебела и пълна с кръв. Права беше баба, че този момент винаги идва!
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КАЗА ЯСНО:"БОРИСОВ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАМИСЛИШ ЗА СВОЯТА ОСТАВКА!"
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не говори за офшорните сметки?
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той когато ходел на гости на майка си и вечерял вземал фактура от фирмата и Нс Я ОСРЕБРЯВАЛО
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв морал,бе?Това ли ви е морала-да купувате жилища за милиони и да уреждате цялата си рода с имоти,обществени поръчки и всякакви други благинки.Прокуратурата да реазследва източника на вашите средства.Останалото е въздух под налягане.
88
0
 
19
 
! Отговори
kiril преди 5 години
Народа плаща на майката на Делянчо наема за апартамента и после той си ги прибира.Аиде стига с тези сигатски номера.Никои да не гласува за крадците от герб.
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що си нямах и аз една майка с няколко апартамента,само единия от тях струва 500 000 лева и аз да живея в него и да и плащам по 1200 лв.наем.Ей,на маймуни ни направихте.
86
0
 
17
 
! Отговори
победител преди 5 години
А защо си толкова нагъл защо продължаваш да си правиш харакири?!Защото си наистина *** и нагъл или защото кокала не ти се пуска?!И двете са недостойни действия .....ами умирай само в краен случай не всеки ден покажи характер?! който ти така или инаме нямаш.....Бойко татко татко ама и на него му писнахте некадърници такива.....
85
3
 
1
 
! Отговори
Журналистика преди 5 години
Кеми ,по твоята логика,ако минаваш по Околовръснато,може да се допусне,че се занимаваш с най-древната професия!Някои бъркат информацията с клюкарството и сплетните!
84
0
 
21
 
! Отговори
koko преди 5 години
И на нас чашата на търпението преля от тебе.
83
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех,най-после го дадоха.Ужас!Какво ще правим сега без този суперспециалист?И кого да сложим на негово място,като не останаха.Герберите падат един по един като гнили круши и вече няма кой да ги спаси-ни тяхната прокуратура,ни техното КОМПИ,ни техния Данаилчо.На кого ни оставяте братя по оръжие,пардон, по кражби?
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !!!След като потопи България , дойде твоя ред !!!Какво чакаш ?
81
20
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Позитанци под команда са пред пултовете... - а Кирчо Добрев вече лъска куфарчетата... - *** му обещала поста финансов министър...
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някой няма ли да сезира съда и прокуратурата за тези, които вече не се ползват с депутатския си имунитет и да бъдат разследвани за злоупотреби, търговия с влияние, придобиване на имущество по незаконен начин в особено големи размери? ясно е, че ако чакаме на прокуратурата няма да се самосезира, защото е овладяна от организираната престъпна група ГЕРБ.
79
0
 
21
 
! Отговори
A преди 5 години
Мишките бягат, спасяват се - да му мислят тези, които остават да плащат направените от тях дългове и поразии. И отгоре на всичко го играят на обидени от неблагодарната тълпа."С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени" -наглост.
78
2
 
7
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Ние отговорност не носим, а вината поемаме с мезе