Симеонов за имотите: Прокуратурата ще проверява лъжи

Като разбера кой е подал сигнала, ще го съдя, добави той
Обновена: 10 апр 2019 18:29 | 10 апр 2019 18:25, Анисия Иванова
19
Симеонов за имотите: Прокуратурата ще проверява лъжи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти” Валери Симеонов заяви, че не се притеснява от проверката на КПКОНПИ срещу "СКАТ” ООД, която е негова собственост.

"Прокуратурата ще проверява едни клевети и лъжи, които вървят от десетина години, за които съм поосъдил няколко клеветника и един вестник. Прокуратурата има право да провери, но от сега ви казвам, че ще удари на камък”, каза Симеонов пред bTV. 

Още по темата

По-рано през деня стана ясно, че Върховна касационна прокуратура възлага на Антикорупционната комисия проверка по сигнал за закупени имоти в годините назад на занижени цени от "СКАТ“ ООД, управлявано от Валери Симеонов. Сигналът е подаден до главния прокурор на 9 април.

По думите му имотите са минали през много проверки, включително и от НАП.

"Това са сделки между фирми, това са сделки на телевизията – „СКАТ” ООД, които досега са проверявани много пъти, минали са през много проверки. Това е стара, но претоплена манджа. Ще си търся правата, само да се докопам до сигнала. Прокуратурата да влиза в такива детайли, не е много чистоплътно, но така са преценили – така са направили”, коментира лидерът на НФСБ и обясни, че е научил от медиите за сигнала.

Той заяви, че утре ще направи нови разкрития и допълни, че допуска проверката да е в отговор на неговия сигнал срещу министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Собствеността на Валери Симеонов са две селски къщи – на баща ми и на майка ми и половин апартамент в „Меден рудник” (б.р. квартал в Бургас). Не съм беден, богат съм, но си насочвам парите за полезни работи”, обясни  депутатът.

"Вие говорите с бивш управител на фирма, бивш управител на фирма, ако си е вършел работата, е извършил сделка на данъчна оценка, естествено. Иначе моите съдружници могат да ме уволнят. При фирмените сделки винаги се гони най-изгодната цена", каза депутатът. Някъде да сте чули, че при Валери Симеонов има разминаване между дела и документи, попита той.

"Говори се за незаконни строежи, няма такова нещо. Проверявано е. Има осъдени хора за такива твърдения. Говори се за 74 000 лв., които получавам всеки месец от войската, която е настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Какво повече да приказваме? Говори се, че Христиан Митев ми уредил сделка в Бургас. Пълна лъжа. Аз си купувам там имота, който е около сградата, която е купена от частна фирма, със земята под сградата. Христиан Митев хабер си няма от тези работи. Говори се, че Валентин Касабов е бил председател на Комисията по устройство на територията. Никога не е бил. Лъжи, лъжи, лъжи. Става въпрос за абсолютно законна сделка на огромна цена", коментира Симеонов.

Като разбера кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя, коментира още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този и дружката му болен са изключително арогантни и агресивни пр.остац.и с ниво на падар на черешова градинаунизително за нашата страна е че имаме такива *** в управлението наречени управници или политици
13
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Има един *** метод за доказване на почтеността-Дал Кольо-взел Кольо!Нека се съберат всички легални доходи и се съпоставят с имуществото и разходите.Ще бъде прелюбопитно.Когато цифрите говорят....
12
10
 
4
 
! Отговори
да се приложи закона преди 5 години
Аз на приказки не вярвам. Всико което се казва, трябва да е аргументирано с документи.Просто закона трябва да се приложи върху *** Нинова и Румен Радев с цялата му тежест.Не може в ефир и пред народното събрание да се приказват безотговорни приказки.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива жалки оправдания от доста време не бях чувал ... Мафия и крадци сте всичките.Правят народа нс *** и овцете спят.Хора събудете се, 850000лв за един имот ... откъде? Само баламосват и увъртат, няма един в затвора
10
16
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 10. Ами много по-висок е моралът на ГЕРБ от този на червените ...... Да си чул там някой да подава оставка?
9
13
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Крайно време е някой да почне да ги съди разни жълти сайтове и медии. Писна ни от тази махленска история.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре Симеонов, докажи че си невинен. Ама как ще стане - то много имот, много нещо притежаваш, бе! И за всички си платил честно и почтено, така ли? Ти да не си Доналд Тръмп? Толкова имоти с толкова високи цени ... С какви пари ги плати? И как ти стигнаха? Дали са цените ниски или парите много? Кое от двете? Май си намирисва на далаверка.
7
4
 
15
 
! Отговори
Да .... ама-НЕ преди 5 години
Ще се оправи тя ....... ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСИЧКИ като Чаушеску!То- да е един от първите!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далаверката не е като другите, той е честен
5
15
 
4
 
! Отговори
еми да преди 5 години
както винаги преди избори мръсни ченгесарски игри на червената гмеж.сетете се за костинброд за подслушванията за ало ваньо.тази държава докато е се отрежат червените пипала няма да види нищо хубаво
4
13
 
2
 
! Отговори
абсурд преди 5 години
Става интересно, нека го осъди! Той е бизнесмен и не е глу.пав няма начин легално и всякак да не си е оплел кошницата.Въобще, не разбирам, каква е тази държава в която хем може, хем не може да се декларират имоти по данъчни оценки? Защо данъчните оценки са толкова различни от пазарните - по света са с около 10% разлика и се обновяват годишно според как е вървял пазара.Защо в БГ наричат "пазарна цена" рекламните обяви - това е абсурд! Те никога не са пазарната цена... реалторите завишават или занишават според пазара и мястото.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов се връща в парламента като сътрудник на ГЕРБ, брилянтен ход на физкултурника - уж си тръгва от парламента, а се връща тихомълком като сътрудник. Пълна подигравка с народа!
2
4
 
25
 
! Отговори
ами преди 5 години
Рядко пр о тивен човек......
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще си търся правата, само да се докопам до сигнала."Валерка, щом са били лъжи, защо не се откажеш от имунитета си? И до какви сигнали ще се докопваш, ще се мъчиш да се месиш в разследване срещу тебе ли?