Цветан Цветанов - нещатен сътрудник в НС?! Борисов: Глупост!

Премиерът свърза напрежението в Габрово с наближаващите избори
Обновена: 11 апр 2019 13:39 | 11 апр 2019 13:27,
188
Цветан Цветанов - нещатен сътрудник в НС?! Борисов: Глупост!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов определи като глупост връщането на Цветан Цветанов в парламента като нещатен сътрудник.

Още по темата

По-рано стана ясно, че въпреки скандала "Апартаментгейт", заради който подаде оставка като депутат, Цветанов е станал нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ. Според Даниела Дариткова, която го наследи в НС, е нормално зам.-председателят на партията Цветан Цветанов да има възможност да посещава заседанията на групата.

"Какво значи съветник? Не съм чул, че е консултант. Не знам за какво му е. Не може да напуснеш като шеф на парламентарна група и депутат, и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост. Ако иска да ги съветва в парламента, може да си ги съветва и без договор", отсече Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Той подчерта, че веднага ще говори по въпроса с Цветанов.

"Понеже е убеден в своята невинност, още не може да схване в каква ситуация се е поставил и оттам идват всичките тези неща", продължи премиерът.

Бойко Борисов коментира и темата с оставките от последните дни и намеците на Валери Симеонов. По думите му за всеки може да се извади каквото и да било и да се интерпретира.

"От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента, в който се спра на него, на другия ден пристига и казва: „Знаеш ли, че майка ми или баща ми, или кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по оня начин“, даде пример министър-председателят.

"От целия спектър политици, които в момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не знам за кой не може да се изкара, каквото и да било и да се интерпретира в зависимост от това коя агенция го прави. До 26 май ще е така", каза още Борисов.

Премиерът съобщи, че е възложил на министъра на финансите да проучи европейския опит по въпроса с оценката на стойността на имотите. Ако имахме ясен отговор за данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпросът. Кога е въведена данъчната оценка, какво значи данъчна и пазарна оценка, попита той. Би могло да има политически дебат, трябва ли изобщо да има данъчна оценка, кой определя пазарната цена, предложи премиерът.

По повод напрежението в Габрово заради побоя над продавач в магазин от трима роми премиерът отчете, че наближават евроизборите.

"Има ли избори, веднага се издига етническото напрежение и се търсят подобни прояви. Помня предишните избори и това, което направиха с мигрантите. Това е тема, даваща възможност на много политически формации да се закачат за нея", припомни той.

Той посочи, че на място са вицепремиерът Томислав Дончев и вътрешният министър Младен Маринов и се взимат всички мерки, за да се запази спокойствието.

"Ще изчакам мерките на тримата и тогава ще ги коментирам. Надявам се тези виновни лица, независимо от какъв произход са, те са български граждани, да си понесат наказанието“, заяви премиерът.

Борисов коментира и решението да се отложи Brexit до 31 октомври.

"Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права в ЕС и трябва да проведе европейски избори", обясни той.

"Brexit без сделка е възможно най-лошото нещо, тъй като има много наши сънародници във Великобритания. Положихме огромни усилия това да не се случи“, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ НЯМА ЧЕСТНИ ХОРА.САМИЯТ БОРИСОВ ГО ПРИЗНАВА: когото и да повикам за министър все има евтини луксозни имато.
117
0
 
17
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
10 години Тикваров говори за пазарна икономика.И едва днес пожарникаря си задава въпроса какво е пазарна цена.Ти да видиш.Човека си е суперпрост.Нищо че носи генералски пагони върху кухата си глава вече 12-13 години.А преди година станал и доцент по нещо си.Лошото е че и министъра му Влади Горанов не знае.Той пък е обикновен счетоводител ,завършил незнайно как в Свищов.Неграмотници ни управляват ,това е истината.За милиционера-задочник от ВИФ дори не искам да се сещам.Отврат.
116
0
 
22
 
! Отговори
мммммммм преди 5 години
Аз нямам против богатите успешни хора, печелещи парите си със ..можене, и по закона, да живеят както си изберат, но да ме извиняват такива като Цветанов, Цачева и останалите, държавни служители цял живот, да си играят с милиони..някак си не ми се връзва! Вадиш и доказваш парите си, после обясняваш защо аджаба на мен не ми продават там апартамент по 200-300евра, а ми иска 1000 и отгоре! Стефанов бившия на НАП преди го покри, и нашия си помисли, че някой му повярва.. самозабравили отвсякъде!
115
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам на беден апаратчик от Позитано евтина панелка в квартал последна "Надежда" !Има добра комуникация с гробищата на "Бакърена фабрика", "Малашевци" и Крематориума !
114
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ами купените гласове се чувстват недосегаеми защото вкарват куцо и къоравов нс затова си позволяват волности ако нямаше тази практика да се купуват гласовеняма да има такива извращения
113
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а самият Борисов има ли кой да го провериили той е непроверяем ?
112
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от къде имате по половин милион за апартаменти като цял живот сте на държавна работа.600 хил. няма как да се спестят дори от 5000 лв заплата. Не оставки, а затвор трябва
111
0
 
12
 
! Отговори
Ода за Тухлата преди 5 години
Соло певц:Зидай Тухла да те лае!това 6 пътипосле Хор на Министерския СъветТъъщатъ Тъъщатъ ТъъщатъВ къщаатъ В къъщатъ В къъщаттъ
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боко е вече безгласна буква в ръцете на решетников!вече изцяло прозират конците, с които е навързат тиквата - кремълски конци , на краят на които виси един тръболяк за милиарди, които ще бъдат взети от джобовете на хората!боко ще загуби, но не заради "победа" на олигарсите от бсп, а заради самият себе си!сам се обезкости!
109
2
 
13
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Въпрос с повишена трудност:Къде е най-вероятно да има корупция ?- Ако някой си купи евтино апартамент +- Ако друг си купи скъпо апартамент -
108
0
 
21
 
! Отговори
Розата преди 5 години
КАК ли ще обясни Баце на баба си Меркел що е това:ПУНТА МАРА?
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутра гадна. Само манипулира.Въпроса е в злоупотребата с власт и търговията с влияние, която се е разразила, а не че някой си е купил евтин апартамент. Няма как човек, който не е бил на висока позициия да е злоупотребил, ако в момента на сделката не е бил облечен с власт
106
21
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
ГЕРБ няма алтернатива.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е гроззен като дъщеря си! Сто процента и внучето му е същия булдокк
104
6
 
6
 
! Отговори
Цецо 16-ката преди 5 години
Сам си го е избрал. Кодовото име на нещатния сътруднике Карамфил Карфиьолов Компиров, вербован от Кратун Кайсиев Кокосов, на отчет при Корлеоне Кинова
103
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не е трудно да управляваш държавата стига да искаш, но Бойко не иска, иска само да се корумпира и да краде с Цветанов! Вярно е, че са проект на американското посолство и те ги поставиха и двамата, ама трябва мужду другото и за оправят държавата! 10 години безвъзвратно загубени за България ОСТАВКА ГРОЗЗНИК!
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борбата на ГЕРБ е за 4 мандата на евроизборите. Другите 4 слязоха с асансьора, че се изпържиха на терасата.
101
4
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Герб са от 10г. на власт. За тези 10г. защо няма нито един осъден "зъл комунист" за каквото и да е? Защо от опозицията врякат за простотии, а един път не свършиха нещо смислено или не прекараха един смислен закон? Защото няма как любовницата да прецака *** си. Затова и БСП си мърка, а Герб си засукват мустака и дружно ни бъркат в джоба и си крадат, а по телевизора отричат да са любовници. Сапунка от Латинска Америка е цялата ни политика.Те се обичали, пък се оказали рода, но вече имали дете.
100
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години ТИКВЕНА диктатура - безвремие, глупости и гаф след гаф.Стига вече.Да си върнев държавата на НАРОДА.
99
1
 
24
 
! Отговори
дядо Белобради преди 5 години
Цв. Цв държи ТИКВАТА с компромати и няма на къде да мърда ТИКАВАТА