Каракачанов убеден: Социалната система е буквално глупава

Според него в България няма реална интеграционна политика
12 апр 2019 12:00,
64
Каракачанов убеден: Социалната система е буквално глупава
Снимка: БулФото

За решаване на ромския върпрос е необходима ясна и целенасочена, но твърда държавна политика. Това каза в интервю за "Фокус" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му обществото е гневно, защото подобни битови престъпления, извършени от представители на маргиналните общности, са ежедневие на различни места в България.

"Този проблем е занемаряван 30 години, няма какда бъде решен само от полицията. Тя се намесва тогава, когато стане престъпление. Нямам как полицията да действа едновременно навсякъде. Неслучайно съм внесъл концепция за решаване на циганския въпрос в Министерски съвет" - обясни още Каракачанов.

Той подчерта, че решението е в образованието.

Още по темата
Статистиките показват, че повечето от циганите, които създават проблеми, са неграмотни, не могат да четат и да пишат, не работят, нямат желание да се интегрират и са склонни към агресия.

"Трябва да се продължи със социалната система, която в момента е буквално глупава. Има 400 000 трудоспособни хора в работоспособна възраст, които не желаят да работят и се водят трайно безработни. В бюрата по труда им предлагат работа, но те отказват да работят, защото предпочитат да живеят на социални помощи, на фалшиви ТЕЛК-ове и от детски" - коментира министърът.

Каракачанов заяви и че в България не съществува реална интеграционна политика за циганите. Според него моделът у нас е обърнат и от близо 30 години се опитват да ни обяснят, че интеграцията е мнозинството от населението да свикне с безобразията на малцинството и да търпи това, което се случва.

"Това не е интеграция. Моделът би следвало да бъде през училище, през създаване на грамотност, създаване на трудови навици и възпитание. Това означава интеграция - населението да се осъзнае, че е част от обществото, а в него има закони и правила, които се спазват, че на чуждия живот и собственост не може да се посяга. Търпимост има, следва да има и толерантност, и разбиране, когато виждаш, че тази група от населението полага усилия да се интегрира и да направи нещо, полезно за себе си и за останалите" - завърши министър Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това го разбрахте чак сега?! За 30 години преходен период? Ами, че 30 години са едно поколение и половина - загубено и съсипано време! Нямате срам, ей!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми каже какво точно направиха "патриотите" в която и да е област откакто са на власт. Аз за нищо не се сещам... ааа, имаше някаква дейност около паспортите...
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ti nali smeni sumati partii sa da stanesch umen milioner4e debela4e sladur4e si ti
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загладил си косъма за 2 годинки бездействие
4
1
 
25
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Господине , колко години сте във властта след 89???
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали затова дойде на власт.Оправия я глупавата социална система,не само паспорти да продаваш.
2
1
 
20
 
! Отговори
Крайно разочарован преди 5 години
Само като си помисля, че гласувах за този се чувствам виновен за бездействието му цели две години. Да се маха явно и от него нищо не става.
1
2
 
23
 
! Отговори
Каракачан Пандизов преди 5 години
Праслака трябва да бъде изгонен завинаги от властта!