Каракачанов убеден: Социалната система е буквално глупава

Според него в България няма реална интеграционна политика
12 апр 2019 12:00,
64
Каракачанов убеден: Социалната система е буквално глупава
Снимка: БулФото

За решаване на ромския върпрос е необходима ясна и целенасочена, но твърда държавна политика. Това каза в интервю за "Фокус" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му обществото е гневно, защото подобни битови престъпления, извършени от представители на маргиналните общности, са ежедневие на различни места в България.

"Този проблем е занемаряван 30 години, няма какда бъде решен само от полицията. Тя се намесва тогава, когато стане престъпление. Нямам как полицията да действа едновременно навсякъде. Неслучайно съм внесъл концепция за решаване на циганския въпрос в Министерски съвет" - обясни още Каракачанов.

Той подчерта, че решението е в образованието.

Още по темата
Статистиките показват, че повечето от циганите, които създават проблеми, са неграмотни, не могат да четат и да пишат, не работят, нямат желание да се интегрират и са склонни към агресия.

"Трябва да се продължи със социалната система, която в момента е буквално глупава. Има 400 000 трудоспособни хора в работоспособна възраст, които не желаят да работят и се водят трайно безработни. В бюрата по труда им предлагат работа, но те отказват да работят, защото предпочитат да живеят на социални помощи, на фалшиви ТЕЛК-ове и от детски" - коментира министърът.

Каракачанов заяви и че в България не съществува реална интеграционна политика за циганите. Според него моделът у нас е обърнат и от близо 30 години се опитват да ни обяснят, че интеграцията е мнозинството от населението да свикне с безобразията на малцинството и да търпи това, което се случва.

"Това не е интеграция. Моделът би следвало да бъде през училище, през създаване на грамотност, създаване на трудови навици и възпитание. Това означава интеграция - населението да се осъзнае, че е част от обществото, а в него има закони и правила, които се спазват, че на чуждия живот и собственост не може да се посяга. Търпимост има, следва да има и толерантност, и разбиране, когато виждаш, че тази група от населението полага усилия да се интегрира и да направи нещо, полезно за себе си и за останалите" - завърши министър Красимир Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов за ПРЕМИЕР !
47
2
 
4
 
! Отговори
Льо Пен преди 5 години
Консерваторът Джамбазки, който влезе в европарламента с пари от КТБ знае ли, че консерватизма защитава големите олигарси и едрите земевладелци? Помни ли това хлапе колко българи бяха избити от английските консерватори при бомбардировките? В АКРЕ са много мюсулмани и партията на Ердоган!Няма да гласувам за измамник!
46
1
 
3
 
! Отговори
Габрово преди 5 години
Ситуацията в Габрово ескалира! Време е да се поиска оставката на вицепремиера по сигурност- същия, който изгърмя с паспортите, храната в армията, аферата на Султанка, фалшивите телкове...,беше покрит и засега... остана в сянка! Време е за осветяването му!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРОЯНСКИЯ КОН НА БОЙКО
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С КАРАКАЧАНОВ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗИМА МНЕНИЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е БИЛО,ТОЙ Е ПРЕСТЪПНИК ОТ ОНО ВРЕМЕ,ПРЕДСТОИ МУ АРЕСТ И ЗАТВОР!!!!ЗА ИЗМЯНА НА РОДИНАТА!!!!ПРЕДАВАЩ ВОЕННИ ТАЙНИ НА РУСИЯ!!!!ПРОДАВАЩ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ НА ОЛИГАРСИ МАФИОТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Каракачанов,Идете във Вас и вземете едно празно шише. Налейте малко вода, после малко мазнина и раздрусайте. После изчакайте и вижте резултата. Колкото и да друсате резултата ще бъде един и същ. Така е и със ромите. Колкото и пари да се налеят за образавание, необразоваемото не можеш го образова. Колкото и да смесваш вода и мазнина няма да смесиш. Останалото е усвояване на пари.
42
1
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
нещо повече - тя е и престъпна, защото води до развъждане на всякаква п....лач, а читавите спират да вярвят в каквото и да е било, свързано с държавата......
41
1
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Еми премахнете го това социално подпомагане и го подменете с данъчно облекчение вече. Хем ще изкарате оборотите на бизнеса на светло, хем данъците ще са по малко и ще остават повече пари на работещите, хем няма да хрантутим мързеливци. Какво го мъдрите 50г? Хем ще стимулираме ромите да си търсят работа и да нямат по 10-20 деца.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ся като отворят завода на Фолксваген в България,сичкото ром там да отива !
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОП са вредни за България. Кой от тях е нормален? Нито един. Хора с пет присъди, далавераджии, паспортаджии.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалната система храни партиите, каракачана и другите двама. Държавни субсидии за държавните партии. Грабители за Експресно Разграбване на България и Обогатени патриоти са на държавна издръжка, защото иначе казаха, че щели да крадат. Многократно казаха, че партиите са крадци и щели да крадат, ако не получават социални помощи от държавата.
37
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тя ,че е глупава , глупава !При толкова "умни " висши чиновници , каква да бъде ?!
36
2
 
17
 
! Отговори
А преди 5 години
Щом ви трябваха 30 г да го разберете се чудя за още колко ще намерите решение
35
2
 
15
 
! Отговори
Системите се преди 5 години
управляват от държавата, значи *** я управляват, щом е такава! А какво свърши този толуп, че системите да не са глупави? Кюфтета всеки може да яде!
34
2
 
8
 
! Отговори
DIDO преди 5 години
Всички които трябва да си оправдаят парите за да работят с главата си само говорят,нищо не казват от типа/ние започваме да правим това/чакат останалите ,да се сьобразят с тях и да излюпят едно *** което устроива всички
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнахте да заличавате правдиви постове, разкриващи истинското лице на политическите машинации на определени кръгове.Дерзайте! Насъсквайте обществото!
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В пенсионната система се навряхте- унищожихте я. В изборните секции зад граница се навряхте, в образованието, ТЕЛК, туризма, паспортните дала.вери, позволихте на "бизнеса" да се гаври с работещите, отнехте безброй права, допуснахте олигарси да се месят във всички сфери на управлението, сега в социалната сфера се месите... Остана ли нещо, което да не сте разрушили?! И се мотивирате, че било уж за благото на българите?!
31
3
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
абе прав си ,но кво да прайм, народопсихология от сиденките...
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш Шкембе Войводо!Ние ги знаем тез неща по добре от тебе защото всекидневно се сблъскваме с проблема и не живеем в лукс като вас!Действайте...действайтее!Стига с празните ви дрънканици
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това българите угодия нямате, все не ви харесват управляващите, тоз бил дебел, другия черен, третия фъфлел на четвъртия много му били имотите, петия бил русофил, шестия не знсм си какво. Акъл всеки дава но едно читаво решение никой не смее да изложи и защити....е за това и онез на запад че и на изток ни гледат ехидно...