Коя е оригиналната "Коалиция за България"? АБВ и БСП в спор

Враждебни ли са социалистите към новите формации?
12 апр 2019 22:50, Нели Христова
44

Коя е оригиналната "Коалиция за България"? БСП и АБВ влязоха в спор за името, което едни възприемат като търговска марка, а други - не.

"Как се формира "Коалиция на България" ли? Започна още с Великото народно събрание. Тогава се осъзна нуждата от социалдемократи. Партията на европейските социалисти стимулираше създаването на социалдемократически субект. Коалиция за България е по инициатива на Георги Първанов. Ние го приемаме като баща на тази коалиция. Не мога да си обясня какъв е този неистов стремеж БСП да монополизират тази коалиция. БСП е враждебна към всички партии в лявото пространство. В левицата съществуват негативни настроения. С кого БСП ще управляват, ако спечелят? С ГЕРБ ли? С ДПС ли? Вече няма АБВ, вече има "Коалиция за България", коментира лидерът на "Движение за социален хуманизъм" Александър Радославов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Политическо движение социалдемократи" Елена Нонева е на мнение, че когато става въпрос за политика – няма търговски марки.

"В основата на "Коалиция на България" стои формацията "Нова левица". След 2014 г. БСП се отказа от това формирование. Коалицията се съобразява с изборния закон. Нямаме за цел да вредим на някого или да създаваме интриги. Отговаряме на изискванията. БСП постоянно търси да влиза в конфронтация. Постоянно търсят врагове", категорична бе тя. 

Пред Bulgaria ON AIR председателят на "Обединен блок на труда" Екатерина Атанасова подчерта, че нямат никакви притеснения по отношение на името "Коалиция за България".

"На предстоящите избори никой от левицата не е наш опонент. Ние сме конкуренти. Наши опоненти са ГЕРБ. Костов казва, че най-вредни за българския преход са лица, заемащи ръководни постове, като Георги Първанов и Ахмед Доган. По времето на Костов започна приватизацията. Сега СДС са коалиционни партньори на ГЕРБ. Непонятно ни е защо БСП се опитва да прекрати изцяло диалога с нас. Бъдещето е в стратегически проекти, като "Коалиция за България". Доверието ще го върнем, когато възстановим политическия дебат", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Стоян Стоянов преди 5 години
Здравко Златаров е мошенник, лъжец и измамник! Излъга ме още докато беше шеф на "NN" и ме въвлече с близо 2000лв и най-нагло поиска още пари. След като проучих това лице разбрах, че е бил шеф на измамната компания "Олимпик", която въвлече хиляди българи и ги измами с гражданска отговорност. След това разбрах, че с политика почнал да се занимава - много подходяща работа за измамник, като него. Като заместник председател на общинския съвет в община "Тунджа" много далавери направи за хиляди левове
25
1
 
2
 
! Отговори
Излишен въпрос :) преди 5 години
И двете коалиции са антибългарски ........
24
1
 
2
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Името на БЪЛГАРИЯ не трябва да се употребява от НИКОЯ партия или коалиция.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До каква катастрофа ни доведе дясното, след като България некога не е била по-добре?!! С катастрофи свършват само социалистическите управления. Много примери за това има по целия свят и доста пъти у нас.
22
2
 
0
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Най- готината водеща!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Э преди 5 години
ПОВЕЧЕ ОТ 10 Г Е ВРЕДНО ДА СИ В ПОЛИТИКАТА.ПАРАВАНОВ НЕ СЕ НАСИТИ НА 2 ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТА..СТИГА ТОЛКОВА.
20
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за лявото АБВ,дясното ни доведе до тотална катастрофа!
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре е да се гласува за АБВ,защото те са истинското ляво,а ако АБВ и БСП решат да се обединят - добре,ако БСП не се обединят с АБВ,означава,че не са никакви социалисти!
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сте леви или социалисти,точно АБВ в момента е единствената пария,която е лява,АБВ "Коалиция за България" е истинското БСП,всичко останало е дясно,включително и БСП.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГерберите обещават всичко преди да се коалират с някоя партия и не изпълняват нищо от програмите на коалиционните си партньори,така се случи и с АБВ,затова АБВ се оттеглиха.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Капитан ПеткоАБВ не са играли с герберите,напротив,дори напуснаха герберите преди управлението им да изтече,а Първанов обвини Нинова,че е отхвърлила предварително уговорената коалиция на АБВ с БСП и ги е изпързаляла,отказвайки уговорената коалиция с тях,записа с изказването е в Тубата.Работата е,че дясното е и от двете страни - и от страната на герберите и от страната на бесепарите(Костов),ляво в момента няма,реалното БСП е именно АБВ!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБВ е доста АМОРТИЗИРАНА И КОМПРОМЕНТИРАНА ПАРТИЯ, ЗАЩОТО БЕШЕ В КОАЛИЦИЯ С ГЕРБТЕ СЕ ПРОДАДОХА ЗА ВЛАСТ, УЧАСТВАХА ВЪВ ВЛЪСТТА ЗАЕДНО С ГЕРБ, А ТЕХНИЯТ ВИЦЕПРЕМИЕР ПРОКАРА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА СТАЖА И ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ.
14
3
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Нямам нищо против АБВ но всички знам как подкрепя ха герб в всичко също пенсионните промени са дело на абв в коя друга държава търсят 30год трудов стаж които се заиграе с герб отива в забрава
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинското БСП е "Коалиция за България" на Първанов,за тях трябва да гласуват социалистите!"БСП и ДСБ са в неформална коалиция и имат общи спонсори. Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. И двете партии например са получавали пари от бившия собственик на КТБ Цветан Василев, поясни пред БНР народният избраник,по чиито думи неформалният лидер на тази коалиция е президентът Румен Радев.",цитат от Монитор
12
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първанов и Доган не са удобни,защото защитават българския интерес и се опитват да спрат крадците.Хора от ДПС бяха убити от олигарсите,защото се опитаха да защитят държавата от крадците.
11
7
 
18
 
! Отговори
Капитан Петко преди 5 години
Ясно е ,че Гоце винаги играе с диктатора Борисов, той е един от създателите му заедно с Доган!
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Милиардерите на ГЕРБЩом Борисов има 4 милиарда то Цветанов трябваше да има поне един, а вместо това някакви пършиви 7 или 17 апартамента без значение.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този екзистенциален социалистически спор може да се реши с мазни борби между Нинова и Първанов. Шарлана е от мене.
8
12
 
15
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
7
9
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.