Постигна ли целта си "Апартаментгейт"?

Според експерти, скандалът срина авторитета на правителството
12 апр 2019 22:30, Нели Христова
73

Безспорно, скандалът "Апартаментгейт" ще се отрази на имиджа на родната политика. След разкритията, замаляха и оставките на няколко от участниците в него. Ще реши ли напускането на парламента проблема? Според журналистът Валерия Велева, властта не дава индикации, че се справя с нажежената обстановка. По думите й, целта на скандала е бил да доведе до отвращение към сегашните политици, а мисията му е била успешна.

"Апартаментгейт" удари цялата политическа система и държавата във всичките ѝ функции. Властта е в ступор и не може да се справи с този скандал. "Апартаментгейт" постигна целта си - отвращението към политиците е огромно. Моментът и темата са уцелени точно на място - малко преди изборите. Проблемът не се решава с оставки, всички го виждаме. В момента изпълнителната власт не дава никаква рецепта за излизане от калта. Държавата се срива, след този удар по политическата система. Ако има разколебаване в твърдите ядра на ГЕРБ и БСП спокойно ДПС може да е първа политическа сила на тези избори. Случилото се в Габрово показва, че властта е неадекватна и неефективна през последните години", каза Велева пред Bulgaria ON AIR.

На същото мнение е и доцент Стойчо Стойчев. Според него, хората в България се фокусират върху проблем, които отдавна е известен на всички - имотите на политиците. Той коментира и събитията в Габрово, като бе категоричен, че у нас вече има ромски расизъм, който е породен от отношението на българите към техния етнос.
 
"Очевидно скандалът с имотите е заради изборите. Тук не става въпрос за разкрития, тъй като тези данни са публични и всеки може да ги види. В един момент точно преди изборите всички граждани стават много активни и започват да тръбят, че се случва нещо нередно. Явно тези хора са имали тези имоти и при тяхното назначаване. Някои хора искат да дискредитират настоящия политически елит. Цялата кампанийност означава, че се търсят политически дивиденти. В България всеки знае какво е имотното състояние на политиците. В момента се фокусира вниманието върху проблем, които ни е известен. Оставките не решават нищо. Мисля, че хората които са е колебаели дали да гласуват на тези избори, няма да отидат изобщо. Изправени сме пред проблема избирателната активност да бъде толкова ниска, че твърдите партийни ядра да решат вота", каза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
ххл преди 5 години
Стига с тези апартаменти,да не би членовете на БСП да живеят в сламени колиби? Нинова сигурно ти остана под дъжда,че си се разревала,ставаш много смешна!Защо си затваряш ОЧИТЕ и не сложиш ръка на сърцето и признаеш,че през комунизма бяхте начело във всичко? А бедния народ нямаше думата! Не че сега пак не сте облагодетелствани. Имате собствени банки ,фабрики, притежавате несметни богатства за поколения напред! Скъпи и вие сте смъртни!!! Трябваше да ви вземат всичко,както направих те през 44-45 г.
50
2
 
2
 
! Отговори
Имали тези имоти? преди 5 години
"Тези хора са имали тези имоти и при тяхното назначаване"? Никак не изглежда да е така. Нека например Цецо декларира какво е имал преди да влезе в политиката и какво има сега (а беше министър на МВР в първото правителство на Бойко и подслушваше дори своите). Ако той не е корумпиран, т.е. ако не е използвал служебното си положение за лично облагодетелстване, то кой другДа, сигурно има връзка с изборите. Но Бойко и досега не казва откъде е дошъл сигнала за "Апартаментгейт". Иска му се да е от БСП
49
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Това при апартаментите, но когато излязат историите от разграбване на икономиката сигурно ще има бунтове.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ГЕРБ се дъвчат,а ДПС се спотайват и дебнат като хиени.
47
3
 
9
 
! Отговори
Постигна ли целта ? преди 5 години
Самото заглавие показва, че апартаментгейт е нарочна акция с цел дестабилизиране на полититическата ситуация преди евроизборите !
46
2
 
7
 
! Отговори
Слаба хибридка преди 5 години
Явна предизборна провокация е целият така наречен .....гейт - ами това са повече от година стари факти, които се изкарват като проблем месец преди евроизборите !
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Апартаментгейт" показа и надутите от строителната мафия цени на жилищата.
44
8
 
2
 
! Отговори
Докога преди 5 години
Ще се оправдавате с Румен Овчаров. Нали уж сте Демократи. Или това беше докато докопате кокъла. След това гражданите стават жълти жилетки а вие - благородни девици.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велева не казва истината за Доган.Да той напусна осветената част на ДПС,но от тъмната част пак си я ръководи.сЛободна Европа като пише за апртаментите/и като цяло имуществото/на партии в парламента защо услужливо пропуска ДПС???Това има ли нещо общо със срещата между американския посланик и Доган? Защото започва да намирисва.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все пак,никой от червените не обясни как Р.Овчаров живее в 300 кв.м апартамент?Морално наследство от социализма сигурно....
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не докато не паднат цените не е постигната !!! Имотна Мафия, балон на цените на имотите !!!
40
4
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Гласувате им. Доверие, вкарвате ги във властта на големи заплати..... а после ревете, че били Забогатели и си купуват апартаменти и бизнеси.Вие кво си мислехте..... че ще живеят на село у колиба и ще пасат кравите, ли....?!!Ама Верно, не сте у ред, май....
39
2
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Апартамент гейт си го направиха власт имащите от прехода. Сега някои от тях нещо са се усетили, че "инвестициите" им нищо няма да струват ака има война и са се опънали за ядрена база. Само че трябва да се замислят защо развалиха Големия Шлем и докъде доведоха България и да си получат заслуженото.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези , които си накупиха евтини и луксозни жилища постигнаха целите си , използвайки служебно положение и власт . Останалите наивници ,вярвайки на лъжливите им и лицемерни приказки за по-доброто бъдеще и европейските ценности ще се надяват да дойде времето да бъдат наказани дали от закон или от възмездието божие ...Трай коньо ,за зелена ливада са казали старите хора и не са ни излъгали , за сметка на сегашните тарикати .
37
1
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Байо, всичко, което си написал не ти дава право на апартамент 200 квадрата по втория начин. Привилегиите нали бяха при Комунизма? Интересно пък как обвързваш апартамент с партия. ***.
36
13
 
5
 
! Отговори
бай туй преди 5 години
че е поредната провокация на услужливи ченгета с цел омаскаряване преди избори-това е ясно.играе се подло като се засяга най-изконното човешко чувство - завистта.Българинът първо това си мисли-защо те да могат а аз не,при това става въпрос за имоти - нещо мнооого чувствително. Е,не може всички да имат апартаменти по 200 кв.м на пъпа на София-да си направят партия, да спечелят изборите 10 пъти,да управляват 10 години и сигурно ще имат,че и повече...
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
учител по руски - експерт, кмет, остава и президент да стане и записвам да стана учител по руски.
34
3
 
18
 
! Отговори
Malian преди 5 години
Някой да ми обясни това правителство имало ли е някога авторитет?
33
2
 
24
 
! Отговори
Кубрат Сушев преди 5 години
Да, постигна целта си, хората си взеха евтини апартаменти и никой нищо не върна, нито бе съден.
32
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за да има справедливост трябва да има съд и затвор и конфискация на незаконно придобито имущество, всичко друго са врели-некипели и шменти капели