ВМРО искат полагане на обществен труд на провинили се

Проблемът с ромите е неглижиран, категорични патриотите
Обновена: 17 апр 2019 08:08 | 12 апр 2019 05:30,
0
ВМРО искат полагане на обществен труд на провинили се
Снимка: архив "Булфото"

Полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториалните структури на МВР. Такива наказания предлагат от ВМРО с промени в Закона за административните нарушения и наказания. Законодателната инициатива е част от реалното изпълнение на концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за интеграция на ромите.

Още по темата

Искрен Веселинов от ВМРО настоя, че трябва да се лекува чувството за безнаказаност у ромите за ежедневните им нарушения, но Законът за административните нарушения се оказвал напълно неработещ. В него се предвиждат 3 наказания - глоба, временно лишаване на правото да се упражнява професия и обществено порицание. Тези мерки обаче били неефективни.

"Затова внасяме законови предложения за две наказания - полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториални структури на МВР. Те ще се развиват в съдебна процедура и решение на съда ще слага края на административния процес. Тези наказания ще бъдат за едно нарушение, могат да бъдат между 40 и 200 часа", уточни Веселинов.

Така нарушения като кражба на дърва или на ток ще могат да се наказват по този начин, даде пример депутатът от ВМРО.

Той посочи, че мерките ще бъдат за всички, не само за ромите, но при тях се очаква да има най-голям ефект.

Запитан дали от ВМРО подкрепят опитите на протестиращи в Габрово да нахлуят в ромски къщи, Веселинов настоя, че безредието не е решение.

"Но трябва да сме наясно, че това напрежение е функция на неглежирането на проблематиката. Флиртът с циганите като гласоподавателите трябва да спре, защото това води до небитието на тези хора", заключи зам.-председателят на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари