Нинова: Отговорност за изборите вече носи Националният съвет

Предложих листа, Националният съвет реши друго, отбелязала соцлидерката
Обновена: 14 апр 2019 22:50 | 14 апр 2019 22:49,
114
Нинова: Отговорност за изборите вече носи Националният съвет
Снимка: БТА

Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет, е заявила лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на НС, цитирана в съобщение на пресцентъра на БСП.

Още по темата

Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим, това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам, пожелавам ви успех и съм сигурна в победата, е заявила тя.

Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим, е казала още Нинова. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро, Националният съвет реши друго, е отбелязала лидерът на БСП.

След девет часа дебати избрахме своята листа за европейските избори, надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия, е посочила Нинова.

От пресцентъра на БСП съобщават също, че листата за европейските избори на БСП е приета със 110 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".
Били са направени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

В утвърдената листа водач е Елена Йончева, втори е Петър Витанов, следван от Цветелина Пенкова и началника на кабинета на президента Иво Христов. Пети е Сергей Станишев, след него е Иван Кръстев, седма е Деница Златева, осми - Румен Гечев.

Девети в листата на БСП е Момчил Неков, десети - Велизар Енчев, следвани от Димитър Данчев, Тодор Стоилов, Валери Жаблянов, Мариела Модева, Десислав Тасков, Крум Дончев, Емил Георгиев.

В първоначалното предложение за листата името на Сергей Станишев не фигурираше, а се предвиждаше Янаки Стоилов и Деница Златева да са на второ и трето място, следвани от Иво Христов, който е от гражданската квота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Ако тая креслива истеричка вземе властта,и последните ни младежи ще се изнесат от България!
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pravata za lichen kef i za lichna upotreba na Kiornelia, a otgovornostite publichno spodeleni s partizanite i yatacite ot armeiskia teater...na vseki kilometar...
92
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Забавна женица е Корнела. Искрено ме разсмива.
91
6
 
16
 
! Отговори
русофила преди 5 години
След инфарктният пленум следва Корн Ким Вън.
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп - вносители на вековна пресъпност в България
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво! 88Нинова е смела жена.Смела ще да е! Вече търси друга партия в която да се навре! С единя крак е вече АУТ от бъсъпъ-то
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да звучи странно, но шансът за България и българите е БСП на Нинова. Корупцията и мутрите могат да се отстранят демократично, чрез избори, само чрез гласуването за голяма партия...Европейските избори са важни - интересите на България са важни и е от значение кой ще ни представлява там...***, емигранти, правата на трудовите хора, бедността и неравенството, бизнесът.. Не интересите на политическо семейство и партийците, а интересите на България и българския народ...От нас зависи!
87
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е *** в българската политика...не беше ли Борисов...че кой ще гласува за някой ,който народа с право е оприличил на тиквата като синоним на опростачване и нисък интелект...а струва ми се това е несправедливо по отношение на тиквата...
86
9
 
11
 
! Отговори
оле преди 5 години
"В утвърдената листа водач е Елена Йончева.."Крадлата от КТБ в ЕС! ПОХВАЛНО ДРУГАРИ! Мале, какъв резил!
85
6
 
10
 
! Отговори
браво! преди 5 години
До Анонимен 85Нинова ще е новият премиер на мястото на ***... ---------------------------------------------------------------Браво! Четеш и научна фантастика! Похвално, че задълбочено се интересуваш от жанра!
84
10
 
3
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
От кога това *** Енчев стана патриот ,че даже и БСПар. Патриот е Сидеров с делата си през тези 14 години в политиката. Той беше този не позволил Истанбулска конвенция, не желаещ ислямисти в България, не позволил гонене на руски дипломати от Русия и винаги бил за много по-мащабни отношения с Русия без каквито и да е санкции срещу нея. Енчев е послушко работил посланик в Сърбия никога нямал авторитета на Сидеров.Камо ли да има телевизия като Сидеров най-гледаната у България.
83
0
 
10
 
! Отговори
ахаххааха преди 5 години
Само 9 часа са се карали...малко е! ахахахха
82
17
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Нинова е смела жена.Тя е ще е следващия министър-председател на България.
81
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората ще гласуват за Велизар Енчев,защото го познават и му имат доверие като изявен патриот,който не цепи басма на герберастите и техният водач ***...
80
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичковите червенотиквеничковчета се надяват да спечелят. Ще бъдат просто изметени на бунището завинаги-дали нинова или станишев, все тая-от едно и също комунистическо котило са.
79
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова ще е новият премиер на мястото на ***...
78
13
 
4
 
! Отговори
rudi преди 5 години
Червената комунистическа напаст трябва да бъде изхвърлена на бунището. Само ДПС може да го направи-елементарна аритметика е.Стига комунизъм и гербав фашизъм.
77
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама всеки ,който не харесва Сергей, може да си избере друуг от листата на БСП СЛЕД 5-я...Важното е да НЕ се гласува за листата на герберастите...
76
15
 
12
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Алчна и безогледна, грозна духовно и физически. И в БСП са отбелязали факта.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия..."Ето това е била целта, всичко е режисирано.