Честването за 140 години Конституция започва в църква

Корнелия Нинова пусна депутатите си да участват в церемонията
5

Снимка: НС

С молебен в Катедрален храм "Рождество на Св. Богородица" във Велико Търново започна тържественото отбелязване на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

На него присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители, кметът на Велико Търново Данаил Панов и гости на честването.
 
По-късно народните представители ще бъдат посрещнати в музей "Възраждане и Учредително събрание", където ще бъде тържествената сесия на 44-то Народно събрание.

Заседанието ще започне след възстановка на събитията от 1879 г.

Предвижда се изказвания да направят председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателите на парламентарните групи.

В това число и червената шефка Корнелия Нинова, която е разрешила на депутатите от левицата да участват в церемонията.

За първи път от 17 февруари социалистите ще участват в парламентарно заседание, но бойкотът им ще продължи да важи в софийския парламент.

Народните представители ще приемат Обръщение към българския народ по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Търновската конституция не е комунистическа ,млади момко!!! През 1879 още гие нямало ,,другарите"!
3
0
 
1
 
! Отговори
Вън предателите преди 5 години
Корнелия и партията й, които защитават чужди на България интереси, КАКВО ПРАВИ ТАМ?
2
1
 
6
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Честването за 140 години Конституция трябва да се извърши в църквата "Св. Неделя", където преди 94 години на същия ден русофилите-комунисти извършват най-жестокия терористичен акт в Историята на България !
1
3
 
4
 
! Отговори
бойко преди 5 години
никога няма да прозре този народ себе си-да празнуваш една комунистическа конституция в деня когато същите *** на тази дата посегнаха на едни от най достойните мъже .гнусна работа.