КПКОНПИ отива в "къщата за гости" на Александър Манолев

Проверката е за злоупотреби със евросредства
18 апр 2019 15:10, Йордан Бързаков
57
КПКОНПИ отива в "къщата за гости" на Александър Манолев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховната Касационна прокуратура е възложила на КПКОНПИ да извърши проверка на подалия вече оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, във връзка с изнесени в медиите твърдения за извършени злоупотреби, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

Манолев стана част от поредицата скандали с имоти на високопоставени политически лица.

Още по темата
Според медийни публикации бившият зам.-министър е собственик на парцел, върху който е построена "къща за гости", която обаче се ползва само от семейството на Манолев. Обектът е финансиран с 380 000 лв. по европейски проект.

Прокуратурата е изискала копия от проекта от Държавен фонд земеделие. Той е финансиран по програмата за развитие на селските райони - "Изграждане на жилищна сграда за гости в м."Чинар круши" в гр. Сандански".

Установено е, че договорът за отпускане на безвъздмезна финансова помощ по проекта е сключен през 2014г. с фирмата "Агротрейд - Ана Димитрова", a Александър Манолев не е прякбенефициент.

До момента проверката е показала, че Манолев е дал право на строеж на "Агротрейд - Ана Димитрова" за къща за гости, басейн и ограда в собствения си имот.

Министърът е предоставил на фирмата и собствената си земеделска земя - лозе с площ от 9,7 декара.

През 2015г. пък Манолев е предоставил на "Агротрейд - Ана Димитрова" заем от 700 000 лв.

Александър Манолев е представлявал ЕТ „Агротрейд – Ана Димитрова“ като упълномощено лице при извършената проверка на място на осъществената инвестиция по проекта, като е предоставил и документи, свързани с нея, изискани от експерти при Регионален технически инспекторат – Благоевград, съгласно контролен лист от 27.11.2015г.

От Прокуратурата припомнят, че спрямо закона, получателят на безвъздмезната финансова помощ, е длъжен да ползва придобитите чрез тези суми обекти по предназначение минумум 5 години след сключването на договора. Ако това условие не е изпълнено ползвателят на помощта трябва да върне вече изплатените суми заедно със законната лихва.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От време на време има нужда от народният съд.средно през четири години си требе.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
5 години уж я давам под наем. не правя реклама, няма табела. никой не идва. и бам. 400 000 хилки у жеба. стига туршаляците в земеделското министерство да одобрят де. кат за наши хора не е зле ама това е само връхчето на айсберга. от ЕС си затварят очите защото така подкупват нашия "Елит".
52
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Свършиха ли с асансьрчиков и пацо терасата,че ще ходят на гости на манолев.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Манолев ”изгоря” заради обаждане от Европа., за да няма голяма тояга. Но тя ще дойде голямата тояга.
50
0
 
8
 
! Отговори
Цонко преди 11 месеца
Ще му идат на гости, ще пият по едно и ще го покрият от медиите докато случая утихне и му намерят по-топло място да блажи. Нито е първия, нито ще е последния!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вноската на България в бюджета ЕС се прави от всичко нас,бенефициенти на 90% от европейските средства са наши "хора "а именно червени у'трепки и техните наследници!
48
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
аз не мога да разбера колко още оставки на АКТИВИСТИ на герп трябва "да са фърлат" и Тиквун "да ги вземе",за да ви просветне,че ШАЙКАТА "герб" е НАЙ-КОРУМПИРАЩОТО!!!...

повтарям:-НАЙ-КОРУМПИРАЩОТО ТУМОРНО ОБРАЗУВАНИЕ в "политическия живот" на "посткомунистическа" България!!!!!

?????
47
0
 
26
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
Тези т- н- европари са чисто български , платени от бълг- народ и се "усвояват" от наши хора , а не от държавата , затова сме разорана и опустошена страна!
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
още един гербаджиски тарикат, който е носител на високите морални стандарти на ГЕРБ и подава оставка "само поради съмнение".. Сега ще се вдигне малко пушилка около него за 1-2 седмици, след което случаят ще иде в кошчето. Нали прокуратурата и съдът имат забрана да се занимават с "нашите" хора
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама че сте пpoЗти. Сделката е че Западния елит ще краде безпрепятствено от България де що може. И като ресто плаща обратно еврофондове които да се усвоят от българския елит (независимо коя група от елита е на власт). Който наруши тоя договор го обвиняват в корупция и го свалят. Щото те всичко си знаят за кражбите на нашия елит. В този случай причината за недоволството (от САЩ) е газопровода. За сега го отнасят фигурите около Бойко с цел да го натиснат и да се откаже от газопровода.
44
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
е затова румен гечев трябва да отиде в еп и да започне да рови за европарите кои
ги получава и за какво виждате сега колко тихо и мирно вървят нещата докато нещо
се обърка
43
1
 
13
 
! Отговори
оправете си грамъРО преди 11 месеца
Мъдуролеф ко ол инклузив ли е пуснал та КПКОНПИ отива в "къщата МУ за гости"
42
0
 
35
 
! Отговори
Б.Б. преди 11 месеца
Вижте сега дру...такова господа, нали заковахме вече Иванчева за корупция, вие сега какво искате, всички ли да заковем. А кой ще ви управлява парите ви в тая държава?!! Колегите са поели отговорност, подали са оставки, ще минат през катарзис и ако е рекъл оня отгоре, ще се върнат пречистени във властта за следващия транш европейско финансиране. Ето, виждате че работим, строим (Графа, Дондуков, магистрали), вдигнахме пенсиите (взимаме ви по 20 лева, даваме по 2), какво повече искате?!!
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
каквото племето, такива и вождовете - траш!
40
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тя Иванчева дори не я осъдиха за взет подкуп, осъдиха я за поискан подкуп.
А за тежеста на присъдата прокурочето обясни, че при убийство страдали само семейството и близките, от корупцията страдали много повече хора. Та затова я осъдили на повече години от Ханибал Лектър
39
0
 
16
 
! Отговори
Росен Пл № уан! преди 11 месеца
С болка на сърце умоляваме редактирите на Днес да завърнат за петък-събота-неделя, нашия любим Вожд и Учител,Мъдрият Росен Плевналиев.Под неговото вещо ръководство, нашата икономика направи решителна, демократична и прозрачна крачка към бъдещето.Той наложи новите финансови механизми, алгоритми и формули за преминаване от старите левове към светлото Евро.С него ще закупиме от футболист до тухлен специялист.С европейската сила на Еврото,България ще победи корупцията.

Лозунгът е: Етаж за всеки!
38
0
 
20
 
! Отговори
Рашко преди 11 месеца
До Анонимен 34

Не се изненадвай, така прави мафията!
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така се се ояли ,че почва да мирише много от говвната ,един поне да има като премиера на Холандия с колело да ходи на работа ,няма такъв то мерцедеси,БМВ,палати ,басейни ,асансьори с златни копчета и народа си трайка умрял от глад.
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Майкоууу, в тая територия всеки е на някой някакъв, дължи или му дължат услуга, все са
СМЧ (силно мой човек) и всички са невинни и готови за канонизиране. Само народа много ме учудва с тва робско търпение, но като знам колко сме-шепа народ и как всички сме роднини, няма кой да въстане, така ще си изгнием в блатото.....
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така е, с промокод "ЦЕЦО" всичко се случва по друг начин