ОмбудсМая не гонила кариера и постове, работи от сърце!

От кошмар Бисер Петков й станал приятел, надява се така и с Ананиев
Обновена: 18 апр 2019 12:42 | 18 апр 2019 12:35, Камелия Цветанова
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Омбудсманът Мая Манолова призна, че е наясно, че е заподозряна в гоненето на кариерни цели заради предстоящите избори за кмет на София, но пък отсече, че си обича работата като обществен защитник и ще я върши от сърце и с отдаденост.

Тя отчете свършеното от нея през миналата година пред депутатите, а те приеха доклада за дейността й, който е от 370 страници. Манолова обаче не пропусна да посочи, че резултатите, които отчита тя са в резултат на усилията на близо 60 души, които работят в институцията на омбудсмана.

"Тези хора работят по 7 дни в седмицата, а накрая успехите се приписват на мен и някакви хора мерят моя рейтинг, а трябва да се разделят поне на 60", отбеляза тя.

Като обществен защитник пък се научила да се радва на малките победи, дори и на решението на конкретен проблем на даден човек.

Докладът й посочва, че най-много са жалбите срещу монополни дружества, следвани от тези по повод на социални и трудови права. Има и множество жалби, свързани с правото на собственост и екологични проблеми. Общественият защитник е предприел 11 законодателни инициативи през миналата година.

2/3 от препоръките на омбудсмана се изпълняват от институциите, посочи Манолова.

А за социалния министър Бисер Петков призна: "От кошмар за мен, той се превърна в приятел и това което свършихме за хората с увреждания е доста добро". "Надявам се и със здравния министър Кирил Ананиев от кошмар да се превърнем в приятели и сътрудници", добави омбудсманът.

Похвала за работата си Мая Манолова получи и от депутатите. Според Хасан Адемов от ДПС обаче въпросът дали високия рейтинг на омбудсмана дразни всички институции е по-скоро е преекспониран, отколкото реален.
 
"2/3 от предложенията към институцията са завършили с положителен край и това я поставя в по-благоприятна ситуация. Никой няма да загуби", посочи той.
 
Тома Биков от ГЕРБ пък използва доклада на обществения защитник, за да разкритикува БСП.
 
"В парламента имаме 78 български граждани, които са жертва на модерното робство, тъй като не ги допускат до заседанията и не могат да упражняват задълженията си", коментира той решението на социалистите да бойкотират Народното събрание.

Според Петър Петров от Обединени патриоти Мая Манолова е направила пробив в институцията омбудсман, защото откакто зае поста, работи много динамично и диалогично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Приятелство на работното място не върши работа, а често води до злоупотреби, трябва деловитост и сериозност!
41
3
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
До ВиеПреди 30 г нямаше как да чуем за никаквъв Омбудсман, щото такъв нямаше. Тая простотия се появи преди 10-ина години и общо взето нямаме нужда от нея, особено с такава много приказваща и нищо невършеща истеричка.
40
2
 
10
 
! Отговори
Вие преди 5 години
Вие да сте чули за 30 години името на някой омбудсман? Да знаете нещо да се е опитал поне? Другите само си взимаха заплатка и щракаха с пръсти. От ГЕРБ ги е яд, че тя им разкри напечатането на фалшиви бюлетини и го изтъкнат, като минус, все едно ГЕРБ са правите и имат право да фалшифицират изборите, не като държава от ЕС, а като Северна Корея, Венецуела или други африкански държави от третия Свят, към който Бойко ни дърпа упорито, за да ни управлява дълги години, все едно ще живее 1000 години.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае ... тая след всичките золуми, направи нещо правилно, ок, ама не означава, че бих и поверил управленчески псот.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Моля за примери какво е направил предишният
37
0
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Не щеме ний богатство, не щеме ний пари.Най искаме свобода, човешки правдини...
36
4
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Работи Мая. Нищо, но от сърце. ;-)Ако я слушаш обаче какви велики дела е извършила, да беше Омир жив, щеше да опише и нейните 12 подвига, като на Херкулес.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Член на БКП
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26"Не вършеше ли" или не парадираше. И си бе юрист, а не с диплома от СССР. Последното й безумие срещу банките ще вдигне още компонентата за риск в лихвите. После не питайте защо лихвата в Германия и България е различна. А колко е юрист, виждаме от борбата й с топлофикация. Разходите за общите части, са разходи на всички собственици. Няма не искам. Ако не искаш парно продай си панелката и ела в моя блок. Няма парно. Няма асансьор. И никой не ме кара да плащам парно или асансьор.
33
3
 
9
 
! Отговори
Грую преди 5 години
И да си припомним че тя предложи и поддържа Пеевски за ръководител на ДАНС.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а за парното нещо......?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да заемаш постове не е незаконно, нарича се демокрация само не знам какви хора с какъв морал наричат някой кариерист и какви постове заемат.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е завършила в Москва през онези гадните времена не ми я хвалете
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер е!Има ли апартамент или живее в палатка?
28
4
 
5
 
! Отговори
Манолова преди 5 години
Като цървула.И той работи от сърце и даже не толкова за пари,колкото за апартаменти.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жива и здрава!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предишният не вършеше нищо, беше дремлюга
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предишният омбудсман вършеше повече работа и беше по-ерудиран
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй правителство няма ли да почва да работи вече или си мислят че са там някакво жюри, което има право да казвай кой е кариерист и кой не е Живеем в свободен свят и всeки си следва американската мечта. Мая дори може да си потърси правата пред съда за всеки който я нарича кариерист.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждаме хората на какво дередже са, едвам свързват двата края. Мая Манолова си мисли,че благодарение на нея свързват двата края.