МС: Премиерът е реагирал на сигнал за пътя край Своге

АПИ го проверила, казала на изпълнителя да поправи дефектите
61
МС: Премиерът е реагирал на сигнал за пътя край Своге
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е реагирал на подадения от кмета на Своге сигнал за дефекти на пътя край града.

Това съобщават от правителствената пресслужба във връзка със сигнал от гражданско сдружение до Върховната касационна прокуратура, в който се твърди, че Борисов не е изпълнил служебните си задължения и носи отговорност за загиналите при тежката катастрофа с автобус на пътя.

Още по темата
20 души загубиха живота си при инцидента през август, а над 10 бяха ранени.

От МС уточняват, че с резолюция на министър-председателя на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.
 
В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата - изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Ceverme ikonomika.bg преди 4 години
Vseki bg kandidat za eudeputat da publikuva v bg medii motivacionnoto si pismo do bg narod suveren i negov badest eventualen rabotodatel. Da vidim cherno na bialo oficialno zaiaven tehen kakav interes imat za polzata, interesite i imeto na bg narod suveren. Tova e zadaljitelen element v europeiskoto zakonodatelstvo na eu narodite rabotodateli, kakto i CV po europeiski format i obrazec....bez tesi nesta za nikakvi eu izbori v rbg ne moje da stava duma i samo miatate rozov dim v bg sinio nebe.
43
0
 
1
 
! Отговори
LCDXIV преди 4 години
Gospodin Premier Borisov, nema da idem na izbori za neprozrachni bulgarski grajdani. Iskame da vidim v bg medii na vsichki bg kandidati za eudeputati diplomite za obrazovanie, profesia, trudovata knijka, izvlechenie ot trudovite profesionalni vaznagrajdenia za poslednite 60 meseca, preporaki ot dvama posledni rabotodateli, semeino polojenie, finansov status. Prozrachno iasno zasto, s kakva cel iskat da stavat eudepuati v ep, za lichni pechalbi, izgodi ili v imeto na interesite na bg narod i RBG
42
0
 
2
 
! Отговори
Jo6 преди 4 години
МИ ДА, ТОЙ РЕАГИРА НА ВСИЧКО И Е ВЕЛИК УПРАВНИК !!! ЗАЩО ГОВОРИТЕ ЗА НЕГО ТАКА ЛОШО ??? АМА - ХА !?!?
41
5
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
чета коментарите и се чудя след всички години на грабеж от БСП и настоящи тъй наречени реформатори да ненавиждате единственият управник ,които прави всичко възможно да заприличаме на европейци е това е за диагноза която и баба Ванга едва ли ще постави..
40
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
..abe reagiral...shtoto idat izbori !!! Inache toi reagirashe samo na " nachalnitsite "..ot Briuksel I Vashington !!! Fakt !!!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро борисов ще иска прошка от хората, както сега прави онзи в Киев.Борисов иска вечно да е на власт и нищо да не прави!Да ичзезва защото е некадърен!
38
0
 
15
 
! Отговори
тя преди 4 години
Не ги ли е срам нашите управници като ходят по Европа да представляват най-бедната и корумпирана страна !Това е толкова унизително !
37
1
 
12
 
! Отговори
Пунта Мара преди 4 години
Бищицата веднага е отреагирал на сигнала,като си го е преместил от единия, в другия крачол.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите след бомбардировките, след ембарго и без европейски средства успяха да си построят пътищата а Бойко който се пише отличник по-усвояването на Европейски средства доведе народа до това положение.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам как се "вживяваш" в "държавните дела" Ми идва да замълча! -:) След толкова напъни.Само и само да си на власт.Единственото достойно нещо.Което можеш да направиш. Е да се оттеглиш в почивка с групировката си! Но едва ли! Нагъл си И ще стоиш.Докато не те изгонят! Е идват избори! И ти ще видиш ЧЕРВЕН КАРТОН! Време ти е! Много закъсняхме даже!-:)
34
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
"*** иска всички от ГЕРБ да си подадат оставките... - и да освободят терена..."---И не само това. Тя намекна преди време,че е крайно време да има виновни доказано, осъдени и по затворете. Крайно време е . Страната на невинните сме.Никой на никого отговорност не търси, само някой кокошкар го отася, за заблуда на останалите, че нещо се прави.
33
0
 
16
 
! Отговори
тя преди 4 години
Най -бедни в Европа , защото най- крадливи и алчни политици - не се наядоха , не се накрадоха !
32
0
 
15
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Да, реагирал е като му е казал да си гледа работата.
31
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бб се вълнува от брекзита и пожара в нотр дам повече отколкото от някакви си *** родни проблеми като качеството на пътищата и някаква си корупция, дреме му, дава оставка и изчезва в Барселона....
30
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
*** иска всички от ГЕРБ да си подадат оставките... - и да освободят терена...
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли филмов матерял как Буда реже лентичка пред апартамента на Цуда
28
7
 
22
 
! Отговори
АПИ преди 4 години
Не са предприели нищо, за да не загуби строителят 2"млн.гаранция. А колко от тези пари са отишли в АПИ, никой не знае.
27
30
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Значи Борисов да носи отговорност, затова, че шофьорът на автобуса е карал с превишена скорост, обръщал се е назад да говори и пее с групата, а после асфалтът му бил виновен, като се има предвид, че същият ден оттам са минали над 300 автобуса...
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лентичките не вършат работа, видяха се истините!
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За баце най- важното е другата седмица папата да го гали по главата, разни катастрофи, асфалти, апартаментите на цецо са само евтини битовизми