МС: Премиерът е реагирал на сигнал за пътя край Своге

АПИ го проверила, казала на изпълнителя да поправи дефектите
61
МС: Премиерът е реагирал на сигнал за пътя край Своге
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е реагирал на подадения от кмета на Своге сигнал за дефекти на пътя край града.

Това съобщават от правителствената пресслужба във връзка със сигнал от гражданско сдружение до Върховната касационна прокуратура, в който се твърди, че Борисов не е изпълнил служебните си задължения и носи отговорност за загиналите при тежката катастрофа с автобус на пътя.

Още по темата
20 души загубиха живота си при инцидента през август, а над 10 бяха ранени.

От МС уточняват, че с резолюция на министър-председателя на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя.
 
В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата - изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.
 
 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте се побъркали нещо!Великия Вожд е безгрешен и е света вода ненапита!Даже и папата като дойде направо да ги разменим и той да стане Папа!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой тогава е отговорил на кмета след сигнала: "Тупкай си топката" ???? Не са взети никакви мерки и така до ужасната катастрофа с 20 жертви.
7
0
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 1 месец
Странно как изведнъж медиите започнаха да отразяват злоупотреби и информации при това доста продължително и настървено. Сигурен съм, че всичко досега е истина, но трябва да си зададем въпроса защо точно преди изборите излязоха тези неща и чак сега се подават оставки и започват разследвания? Това е поредното доказателство, че няма свобода на словото и в бг медиите огразяват само това, което и когато им се позволи! Всички тези разследвания след изборите ще приключат с оневинителни присъди.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре Никога, от колкто Изобщо!
5
1
 
22
 
! Отговори
на бесилото преди 1 месец
20 Човешки живота а наказани чиновници няма,оставките не вършат работа вече трябва народен съд и конфискация на имуществото на корунпираните политици и чиновници....народа копнее за справедливост а съдебната власт е в кюпа и не работи за народа и тогава..... ?!
4
0
 
26
 
! Отговори
Тиквен тарикат преди 1 месец
Магистрала Тракия бе проектирана перфектно, но банкянския еднокнижен експерт, нареди да се свали нивото, за да може да краде повече. Затова тя сега пропада и водата от нивите я заливат. Кога този неук човек ще бъде вкаран в затвора, като изключително вреден и опасен?
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже не са и чували ама сега се правят на ударени.
2
0
 
29
 
! Отговори
позор преди 1 месец
Хората и кмета на Своге дълго време е давал сигнали и докладни за не качествения път но никой не е взел никакви мерки а сега лъжат и мажат защото са прибрали пари от строителя,кървави пари!!!Корупцията е прояла държавата и вече убива.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той много рано е реагирал ...Ама е разбираемо, предвид мисленето му...