Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!

Премиерът възмутен от изявления, в които го обвиняват в автокрация
436
Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за общи оставки, не само при управляващите. Така той отговори на коментара на президента Румен Радев в интервю за БНТ, че оставките в ГЕРБ заради "Апартаментгейт" не са достатъчни.

Борисов посочи, че в петък вечер няма как да седне и да гледа Радев по телевизията, но напълно отхвърли твърденията на президента, че управляващите са приели свой антикорупционен закон.

Премиерът и лидер на ГЕРБ направи тези коментари след официалния отчет на партията на предизборната им инициатива "Европа в нашия дом", който се проведе в София. По двете приоритетни области – регионално развитие и образование, от ГЕРБ отбелязаха, че очакванията на хората по места съвпадат в политическите приоритети в програмата на партията. 

Премиерът изрази възмущение от изявления на БСП, с които обвиняват управляващите в корупция, а него - в автокрация.

"БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк", каза Борисов. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС за да остане само БСП/ БКП", подчерта той.

По думите му партията трябва да направи така, че да не бъде подложена държавата на "унижението да се върнат същите хора".

Догодина ще увеличим учителските заплати с още 360 милиона лева, ще дадем 20 милиона лева за нови училищни автобуси и още 20 млн. лева за интерактивно обучение на учениците, каза премиерът. Ние почти навсякъде сме реновирали училищата, но вътре в кабинетите, особено за природните науки, изоставаме и това дава отражение в качеството на обучение, каза Борисов.

Ще инвестираме още много в образованието, защото те /БСП/ разчитат на къса памет и на необразовани хора, смята премиерът. Сега тези хора ни говорят за корупция и ни плашат с Европа, нас - които нямаме нито една спряна от ЕС европрограма, каза Борисов. Те издигнаха лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа, посочи премиерът, цитиран от БТА.

До края на нашия мандат, след две години, магистрала "Хемус" трябва да подмине Плевен и да стигнем до пътя Белокопитово - Търговище, каза Борисов. Следващият месец магистрала "Струма" ще подмине Благоевград в планината и в рамките на година и половина - две, ще стигнем до Кресна - "мечта, социалистическа мечта, слушал съм я толкова години, но ние ще го направим", заяви още той. "Тези, които говорят срещу нас, те направиха отсечката от магистрала "Тракия" при Чирпан и ако с работим с техните номера трябва да направим билбордове и да напишем "Пусната и построена по еди кое си време", но ние няма да се сравняваме с "чеверме социалистите", каза Борисов.

"Не ги обиждам, цитирам Иво Христов, посочи Борисов. Понеже паметта на хората е къса, нека си спомним как панически се пререждаха и бягаха към Европарламента и си приеха закон да ги брани от преследване", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Заболя ни много от това, което ни се случи през миналите дни, но като ги слушам, се амбицирам, каза Борисов. Някой си беше позволил да ме коментира за пълзящата диктатура, че било "бисер". Първо аз иронизирах Иво Христов, заради пълзящата автокрация, но ако има автокрация как ще се съберете в Южния парк и как от сутрин до вечер ще се говори само за апартаменти, тераси и сауни. Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва и как така тези скандали излязоха по свободен начин" каза още премиерът.

Когато върховният главнокомандващ призовава генарилитета да не стои безропотно да слуша, към какво ги предизвиква, попита още Борисов.

Нека сравним свършеното през годините по параметри - БВП, приходи, доходи на хората, борбата с корупцията и контрабандата, както и какво са написали световните кредитни агенции - тогава и сега. Нека видят колко договори имаме със Световната банка, която ще направи тук и център за услуги - има какво да им се покаже, посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде ще ги дава тези пари, след като правителството му емитира облигационен заем за 16 милиарда лева, а те отдавна свършиха. Време е службите му, които са се активизирали да намират изхвърлени от морето наркотици, да започнат да разследват не само т. нар. ало измамници, но и телевизионните мошеници, да които има предизборна кампания.
326
5
 
21
 
! Отговори
Така де преди 5 години
На герберастките кражби, корупция и повсеместна управленска простотия, Борисов им вика просперитет на България. Отврат и гнус.
325
7
 
19
 
! Отговори
93995 преди 5 години
Много страх лъха от изявленията на Борисов напоследък. Да не би да се опасява, че ще го привлекат и него като отговорен за 20 трупа край Своге - и той бил уведомен за прооблемите, но нев зел мерки... Човек вече не знае какво да очаква.
324
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е партия с над 100 години история...............имали слаба памет..................хаха!!!
323
6
 
26
 
! Отговори
Не му се разбира преди 5 години
Егати простотиите говори този Борисов. Несвързани изречения, мляскане, плезене, хъкане, мънкане. Нормалните хора трябва да ползват преводач, за да разберат глупавото му слово. Само крадец става от него. И нищо друго.
322
7
 
15
 
! Отговори
уеуе мауе преди 5 години
До Анонимен"Само заради агитката на БСП ще гладувам за ГЕРБ, а по принцип не гласувам."е са ми стана ясно, кой изобщо гласува за едните или другите. Е ми тогава ГЛАДУВАЙ...
321
28
 
13
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
БСП източиха 5 милиарда от КТБ, 3 милиарда от Белене, 1 милиард от Цанков Камък и по 50 милиона всеки месец от препродажба на еврин ток от АЕЦ-а. Всички евро-програми им бяха спрени, което е независима оценка за тяхното управление. Днес се избиват вътрешно за места в евро-листите, за да избегнат съд за офшорките им... да, онази - невинната журналистка-милионерка, която е готова да заколи Станишев за място... за да избегне съдебен процес! Само мазохисти могат да гласуват за БСП.
320
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типична байганьовщина, да гледаш все чеждото лозе
319
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко може ли да обясни на избирателитезащо ес не е суверенна организация ,а васал на сащ и как сащ налагат санкции ,а ес инкасира милиардни загуби .А щом ес инкасира загуби накъдеотива българия ?
318
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни предлага бойко ?За богатите социализъм ,а за бедните капитализъми да работят като роби .
317
5
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Баце не се тревожи ами кажи къде да доставим суджука .
316
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШУБЕТО е голям страх! Нашият пъзльо има кошмарни видения. Опасява се, че може да му се случи това, което самият той е причинявал! Все пак, има богат опит от ъндърграунда, знае ги тези работи!
315
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво предлагат БСП?Да вземат от богатите и да дадат на бедните?!Ами няма по-убедени капиталисти от бившите комунисти!Предлагат ви да сте роби на труда, а те да ви управляват.Вие не сте ли роби на труда и сега?!
314
5
 
25
 
! Отговори
Палячо преди 5 години
Ама като ви влече евтин цирк, избирайте си го...
313
5
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
Натиска над народа е огромен , а всеки душманин не усеща държава над себе си . Ако не се махнат тия цяла Европа ще съсипят .Има душмани които почнаха да лъжат с часовете. На 12 часа ,ама не като в Европа ден работиш ден почиваш ,а два работиш един почиваш .240 часа на месец за 800 лв .В Европа за такава ставка ще платиш две заплати .Имайте в предвид че феодала е свикнал да не носи отговорност ,да не работи и някой да му е все длъжен .Тия хора няма да се откажат от гербераските екстри сами ;)
312
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/бкп няма какво да предложи на България освен концентрационен лагер наречен Евразия !
311
16
 
15
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
310
12
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
309
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Много е правилно да се говори с факти а не с търсене на компромати
308
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - представители на европейска БългарияБСП/бсп - крепостни от Задунаиская губерния