Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!

Премиерът възмутен от изявления, в които го обвиняват в автокрация
436
Борисов зове за оставки и при опозицията: БСП разчита на къса памет!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за общи оставки, не само при управляващите. Така той отговори на коментара на президента Румен Радев в интервю за БНТ, че оставките в ГЕРБ заради "Апартаментгейт" не са достатъчни.

Борисов посочи, че в петък вечер няма как да седне и да гледа Радев по телевизията, но напълно отхвърли твърденията на президента, че управляващите са приели свой антикорупционен закон.

Премиерът и лидер на ГЕРБ направи тези коментари след официалния отчет на партията на предизборната им инициатива "Европа в нашия дом", който се проведе в София. По двете приоритетни области – регионално развитие и образование, от ГЕРБ отбелязаха, че очакванията на хората по места съвпадат в политическите приоритети в програмата на партията. 

Премиерът изрази възмущение от изявления на БСП, с които обвиняват управляващите в корупция, а него - в автокрация.

"БСП разчита на късата памет, сега цялата Тройна коалиция говорят за борба с корупцията в един прекрасен Южен парк", каза Борисов. Те говорят, че ГЕРБ трябва да бъде заличен, така както заличиха СДС за да остане само БСП/ БКП", подчерта той.

По думите му партията трябва да направи така, че да не бъде подложена държавата на "унижението да се върнат същите хора".

Догодина ще увеличим учителските заплати с още 360 милиона лева, ще дадем 20 милиона лева за нови училищни автобуси и още 20 млн. лева за интерактивно обучение на учениците, каза премиерът. Ние почти навсякъде сме реновирали училищата, но вътре в кабинетите, особено за природните науки, изоставаме и това дава отражение в качеството на обучение, каза Борисов.

Ще инвестираме още много в образованието, защото те /БСП/ разчитат на къса памет и на необразовани хора, смята премиерът. Сега тези хора ни говорят за корупция и ни плашат с Европа, нас - които нямаме нито една спряна от ЕС европрограма, каза Борисов. Те издигнаха лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа, посочи премиерът, цитиран от БТА.

До края на нашия мандат, след две години, магистрала "Хемус" трябва да подмине Плевен и да стигнем до пътя Белокопитово - Търговище, каза Борисов. Следващият месец магистрала "Струма" ще подмине Благоевград в планината и в рамките на година и половина - две, ще стигнем до Кресна - "мечта, социалистическа мечта, слушал съм я толкова години, но ние ще го направим", заяви още той. "Тези, които говорят срещу нас, те направиха отсечката от магистрала "Тракия" при Чирпан и ако с работим с техните номера трябва да направим билбордове и да напишем "Пусната и построена по еди кое си време", но ние няма да се сравняваме с "чеверме социалистите", каза Борисов.

"Не ги обиждам, цитирам Иво Христов, посочи Борисов. Понеже паметта на хората е къса, нека си спомним как панически се пререждаха и бягаха към Европарламента и си приеха закон да ги брани от преследване", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Заболя ни много от това, което ни се случи през миналите дни, но като ги слушам, се амбицирам, каза Борисов. Някой си беше позволил да ме коментира за пълзящата диктатура, че било "бисер". Първо аз иронизирах Иво Христов, заради пълзящата автокрация, но ако има автокрация как ще се съберете в Южния парк и как от сутрин до вечер ще се говори само за апартаменти, тераси и сауни. Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва и как така тези скандали излязоха по свободен начин" каза още премиерът.

Когато върховният главнокомандващ призовава генарилитета да не стои безропотно да слуша, към какво ги предизвиква, попита още Борисов.

Нека сравним свършеното през годините по параметри - БВП, приходи, доходи на хората, борбата с корупцията и контрабандата, както и какво са написали световните кредитни агенции - тогава и сега. Нека видят колко договори имаме със Световната банка, която ще направи тук и център за услуги - има какво да им се покаже, посочи Борисов.
 


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
12
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 2 месеца
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
326
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 2 месеца
Много е правилно да се говори с факти а не с търсене на компромати
325
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ - представители на европейска България
БСП/бсп - крепостни от Задунаиская губерния
324
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Българите никога няма да простят държавната измяна ,на европ идалите
продажници, в опита да харижат България в пид ираският концлагер !
323
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите никога няма да простят държавната измяна на русофилите-продажници в опита да харижат България на руския Гулаг !
322
5
 
30
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 месеца
С тоя клоун приключихме. Следващия.
321
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само заради агитката на БСП ще гладувам за ГЕРБ, а по принцип не гласувам.
Познавам доволно много посредствени хора от БСП, които чакат с лигавче и набор прибори за хранене да се облажат на колективната трапеза-ето за това чеверме иде реч, а чевермето, апропо, е България или каквото е останало от нея.
320
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен ГЕРБ - гей България!
319
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ = европейска България !
БСП/бкп = руска Губерния !
318
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ = Гарант на европейското бъдеще на България !
БСП/бкп - гарант на азиатското минало на Гебернията !
317
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Суджук, почисти си първо гербаджийската ***, после давай акъл!!!
316
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялото ГЕРБ е в тотален ступор.Вече усещат загубата и са обхванати от паническа атака заради последствията за крадливите им калинки.Винаги идва Видовден, неуважаеми управници.
315
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи, не позволявайте България отново да попадне в удушващата хватка на Московската Орда!
314
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гербаджиите са изпаднали в истерия и троловете им също.Какъв комунизъм,какъв Гулаг,какво робство,бееее.Имате ли акъл в главите си?Никой не иска комунизъм.Искаме да сме свободни,да не ни облъчват ежедневно такива катои боко и цоко,да не рекетират бизнеса и да не крадат държавата,т.е.нас.Искаме да не сме на последно място по доходи,здравеопоазване,образование и на първо по престъпност,корупция и обезлюдяване.
313
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВЛАСТ И СТЪЛБИЩЕ СЕ ИЗМИТАТ ОТГОРЕ НАДОЛУ.
312
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И едните и другите са маскари, но БСП са по-нагли. Поне Борисов не говори non stop с клишета като Нинова, Йончева и Станишев.
311
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бил построил южния парк,за да имало къде БСП да си прави сбирките.Това изказване на здравомислещ човек ли е или на психично болен?
310
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БУДАлите ще гласуват за агент Буда.Умните знаят за кого.
309
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мразя комунисти
изобщо идеята някой да гледа собственически на мен
308
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Българи ! Не се подвеждаите от евроатлантическата трансгранична пропаганда ,пропаганда на Сатаната ,пропаганда на Злото , пе.дерастията и со .домията !Ценностите на Со. дом и Го.мор .