Станишев: Платил съм цената за грешките си

Лидерът на ПЕС коментира изборите си в БСП
21 апр 2019 12:24, Петя Славова
167
Станишев: Платил съм цената за грешките си
Снимка: БТА

"Аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ много ясно", заяви категорично лидерът на ПЕС и кандидат в листата на БСП за европейските избор.

Още по темата

Той отрече пред bTV да е тласкал партията към задкулисието, докато е бил лидер на БСП. "Като лидер на опозицията в периода от 2009 до 2013 г. не съм имал нито една среща с лидера на управляващата партия господин Борисов. Една имах, по негова молба, на тема "Белене", защото той ме покани и каза, че има вариант за решаване. По думите му, Станишев е водил ясна и категорична битка с ГЕРБ. Той обясни, че е странял от икономически групировки, защото според него политиката трябва да стои далеч от тях.

Станишев призна като грешка предложението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. "Очевидно беше политическа грешка и това си пролича по реакцията на обществото. И аз съм платил цената. Който мисли само за миналото, никога няма да върви напред, защото винаги ще се спъва. Човек трябва да си прави поуки", каза още той.
Лидерът на ПЕС коментира и думите на премиера дали БСП има право да говори за корупция. "Работата на опозицията е да сочи дефектите и слабостите на управляващите. От 10 години управляват ГЕРБ. За сегашното състояние на страната отговорност носят те", заяви той.

Сергей Станишев също така коментира още едно изказване на Борисов, който нарече партията му "чеверме-социалисти". Станишев обясни, че политиката трябва да бъде битка на идеи." Когато политиците се замерят с обидата, това е обидно за гражданите, за тяхната интелигентност. Хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого, в това число и на министър-председателя".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
20
 
! Отговори
Пирински преди 5 години
Др. Станишев е роден в Херсон..досега 10 пъти е губил избори от ГЕРБ...На път е за 11 пореден избор...да загуби...Тц тц тц
91
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не свършиха герберите,оставете да управляват БСП!Къде е ЮП,защо не се борихте за него?
90
4
 
31
 
! Отговори
ууу преди 5 години
Ароггантен, наагъл номеннклатурчик.
89
4
 
32
 
! Отговори
преди 5 години
Няма друг такъв противен кариерист.
88
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената я платихме ние, а ти се "самонаказа" с щедра служба в Брюксел!
87
3
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
С какво си я платил,с нашите пари ли?
86
1
 
28
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Говори дълго и.......нищо не казва,това е дарба но,абсолютно безмисленна!
85
6
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
Нито единият има замък в Швейцария,нито другият има къща в Барселона.И двамата не ги харесваме но разпространяването на слухове за проверка интелекта на електората явно показва че НЕМИСЛЕЩИТЕ ХОРА не са малко.Както оня слух че били изнесени 115 тона злато от нашият резерв,като всъщност ние имаме малко над 40 тона. Това е като слуха за кака ти,пък ти доказвай че нямаш такава.Днес е лесно с нета,всеки може да напише каквото иска.М/у впрочем Кулезич се извини за слуха със замъка,проверявала била!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политика на псувните такова животно нема, само показва, че ни управляват каруцари. Едниния бил чеверме, дргия бил цигарено ченге трети бил не знам си какво.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтанишев си каза мнението и каза,че няма нищо против Йончева да е начело,въпреки,че доста хора са гласували за него,също каза,че никога няма да застане и срещу БСП.Защо си мислите,че когато някой критикува е единствено за зло,а не за по-добро и добро?
82
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84Бръщолевенето за "евтината руска газ" 28 години не свършва. На последния търг за Чирен гърците дадоха по евтино предложение от рашките. И то бешес газ от Катар, Сащ и Египет!Понял?
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пеевски не беше грешка от твоя страна, ***. Беше условие от Доган, за да има правителство. Бунтът на народа ви накара да го махнете, кре.тен червен.
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът казвамухльо.Заради спасяването на БСП, е готов и да се самоунижава.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям смях!В ПЕС украинецът от руски произход,Станишев,твърдеше,че трябва да приемем бежанците и "Истанбулската конвенция",а в България твърди,че е "платил за грешките си",т.е.,това което е твърдял в Брюксел е грешка?
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога достигна до този извод,преди,когато кандидатстваше за листата и говореше,че приятелството си е приятелстнво,но партийното състезание-съвсем друго,или сега,когато видя,че "гроздето е кисело"?Сиреч,когато Нинова и Йончева го изхвърлиха от нея.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеее,стига сте коментирали,нямаме ЮП,нямаме Белене,сега загубихме и летището си, айде стига,който даде гаранции и прокара потока с руска евтина газ,той да управлява!И май се очертава това да е ДПС и БСП.
76
2
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Не че един тарикат е по беден от теб той пък си купил в барселона къщичка много манечка към 300 кв само.Когато твърдите дадено нещо е редно да посочите източника и имена. Кога я е купил Борисов, видяли ли сте я (поне на снимка), откъде сте сигурни, че е негова и ако сте сигурни, че е негова в кой квартал на Барселона му е къщата. Или една баба, казала на друга баба!?
75
2
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименАма моля ви се;))) БСП отдавна не е в ПЕС;))) Това първо. Затова Сър ГЕй няма място в нея. БСП сега е БНП - Българска Националистическа Партия. Полека, лека, болшевиките отивате в историята, дето ви е и мястото. Така, ще бъдат изтласкани от политическата сцена и маргиналните политически полуфабрикати на патриотична основа като ОП. Сър Гей като чист евреин се опитв ад аизползва евентуалната побед ана БСП за да повдигне реномето на ПЕС в ЕС, но ЕС ще бъде завзет от консервите;)))
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2013-2014 КОЙ УПРАВЛЯВАШЕ БЕ ЮНАК?Ти хем си признаваш за тогава и Пеевски,хем казваш 10 години. Те така и Луканов и Беров и Виденов ще излязат ,,строители" а не съсипатели на България .Къса памет ,ей ??? Кой изнесе куфарчетата много преди 10 години,кой присвои външнотърговските фирми,чии са олигарсите и спонсорите на партията ви? Солидарно си виновен с цялата си крадлива партия!!!
73
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
сърГей СтанШеф ... за мен е емблематична фигура на несъстоялия се български преход! Бащичко трупа тлъстини - без да е работил и един ден ... стана и премиерминистър...по неговото време - всичко беше спокойно - другарите Баневи...Бенчовци...Миньостайковци си крадяха спокойно...камоли някой да ги попита - откъде милионите - а дадени под съд? Сакън!Бори другаря - брюкселски пържоли ( там им викат стекове ) сигурно си умира от смях - потомствен комунист в Евросъюза ... и преди и сега - "на гребена"