Беър Грилс вече не е длъжник на МОСВ – глобите са платени!

Глобиха го за плуване в езеро, лов на защитени видове...
23 апр 2019 12:50, Боряна Павлова
51
Беър Грилс вече не е длъжник на МОСВ – глобите са платени!

Глобите на Беър Грилс, които екоминистерството наложи след излъчване на епизод, заснет в Национален парк Рила, са вече платени. Пресслужбата на екоминистерството съобщи, че глобите по два от издадените три акта за нарушения по време на снимането на епизода са изплатени.

През февруари месец стана ясно, че до МОСВ е изпратен сигнал във Facebook за заснетите кадри в епизодът "Планината Рила - България - В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф" (Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018).

Още по темата

В епизода се вижда, че Беър Грилс и Дерек Хъф плуват Каракашевото езеро, палят огън и ловят животни в езерото.

Филмът е заснет в края на юни 2017 година в "Парков участък Боровец", след като за това е получено разрешение от директора на парка. Проверката обхваща и действията на отговорните служители от ДНП "Рила" по време на заснемането на предаването.

Глобите, които МОСВ наложи са за влизане и плуване в Каракашевото езеро и за улавяне и убиване на защитени животински видове.

От пресслужбата на МОСВ допълват, че предстои директора на Национален парк Рила да издаде и глоба за палене на огън на неразрешено място. 


51
Още от Политика
Ангелкова доволна: Приходите от туризъм с ръст от 4,8%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 седмици
Много странна история. Категорично тая изядена жаба не е планинска и не са я хванали в Рила. Това си е най-обикновена зелена водна жаба, която е доста топлолюбива, повечето водоеми в България са непригодни за нейната популация, има я предимно в Дунава. Вероятно са платили, за да не кажат публично, че тези филми си имат сценарий, реквизити и тнт, т.е. не е съвсем риалити. По чудно ми е как специалистите от МОСВ са се решили да се занимават с тази глупост.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Беър Грилс"...? Кво бе, тоя и мечка ли е опекал ?
44
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ЕДНА ЖАБА ДА ИЗЯДЕ НА СПОКОЙСТВИЕ , ВСЕ ЩЕ ГО ГЛОБЯТ
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там,където не е толкова нужно,се оказахме доста корави.Смехорията е пълна.ОК,защитени видове,колко да са защитени.Това е една от малкото хубави реклами за България.Човекът е известен,а DISCOVERY е топ световен канал.Биваше да си затворим очите и не фамилиарничим пред девидентите за България ,Грилс да разкаже нещо за нея.Вземете първо глобите на ромите,после търсете тази "свръхзаконност"
42
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 седмици
ТОЗИ БЕЪР ТРЯБВАШЕ ДА СНИМА ФИЛМА-ОЦЕЛЯВАНЕ НА ПРЕДЕЛА-
-КАТО ПОЧНЕШЕ РАБОТА НЯКАДЕ ЗАЕДНО С ТОЗИ РУСИЯ И ТОГАВА ДА ГО ВИДИМЕ.
-ОТ ГОРАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ АМА СЪС ЗАПЛАТА ОТ- 450ЛВ 100%-НЯМА ИЗМЪКВАНЕ.
-НЕМА ДА СТЪПИ ПОВЕЧЕ ТУКА.
-ТОВА Е СЕРИЯЛ ОТ-ДО ЖИВОТ.-НЯМА КРАЙ.
41
0
 
2
 
! Отговори
Оти ги ручахме жабет преди 3 седмици
До БЕЪР

ГРИЛС не е палил огън на земята, а в малко барбекю. Това добре се вижда на кадрите.
————

Ух, отдъхнах си!
Но за жабето - никва прошка, ей!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Човека дойде, наруши закона - плати си глобата. Това ако беше водещ на българско предаване щеш де има обжалване, реване, сополи, стойки по сутрешните блокове. Жалко за държавата, в която платената глоба е новина
39
2
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 седмици
Няма що , чакайте някой пак да дойде и да ви прави безплатна реклама , която да ви пълни хотелите , Къщите за Гости, скъпите джипове за балкански сафарита
38
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Да си пази бележките че другия път няма да го има в системата и пак трябва да се реди ;)
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде са екозащитниците? Като е за протест на Орлов мост са първи! За кабинката в Банско стана международен проблем! Къде е общественото мнение на разни Славевци и др.?
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тука трябва и забрана за излъчване,защото десет хиляди са нищо! Следващите ще снимат игрален филм срещу десет бинги! Трябва да има международно дело! Я не залъгвайте хората с глобички! В Америка за целувка търсят милиони!
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С колко е глобен? 20 леа? Ако беше в Йелоустоун щяха да му свалят кожата от гърба (на него и на продуцентите). Оня чех ще излезе прав, колкото и да не ни се иска
34
0
 
12
 
! Отговори
щръка преди 3 седмици
Тоз изяде най-скъпата жаба на планетата.
33
2
 
7
 
! Отговори
опп преди 3 седмици
Някъде Ганьо потрива доволно ръчички
зад него *** секат млади горички
32
0
 
11
 
! Отговори
правов ред в повече преди 3 седмици
Да кажеш на Грилс ,че унищожава природата -- само наш въдворител на правов ред може да го направи и то при положение ,че Грилс е еколог от световна класа даже и с Обама има серия на тази тема ...
31
0
 
8
 
! Отговори
правов ред в повече преди 3 седмици
Да идеш в джунглата на Амазония да изядеш един червей и да те глобят ?
30
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Каква е платената сума ми е интересно. Предполагам, немалка. Обаче колко "дървосекачи" и свързани с тях "бизнесмени" са глобени за изсичане на гори? Тези каква вреда са нанесли?
29
0
 
3
 
! Отговори
правов ред в повече преди 3 седмици
Затова европейците са колонизирали двете Америки --защото в родната им Европа по онова време абсолютно всяка песъчинка не дърво или животно е била на някой--- и в Бг. е така ,дори палатка нямаш право да опънеш защото тя овреждала екосистемата под себеси ,тревата не се въстановявала пътеки на мравки ,а огън се пали само на означени за това места. Из горите е пълно сьс зелени гащи дето могат такива глоби да ви джаснат ,че нямам думи-- скоро ще искат пари и на рибарите покрай язовирите...
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До БЕЪР

И като е запалил огън на земята какво ще стане? Защо пък Грилс или аз да не можем да си запалим огън на Рила? Защо някакви човечета ще се разпореждат с тази територия на моята родина все едно е тяхна собственост? Хиляди години сме палили лагерен огън сега изведнъж не може, защото така каза зелената секта.
27
0
 
17
 
! Отговори
БЕЪР преди 3 седмици
ГРИЛС не е палил огън на земята, а в малко барбекю. Това добре се вижда на кадрите.